Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gespleten haarpunten | Hoe voorkom je gespleten haarpunten? 7 tips

Gespleten haarpunten zijn erg vervelend! Je herkent de gespleten haarpunten gelijk aan de droge uiteindes die alle kanten op gaan. Wanneer jouw haarpunten er alleen nog maar mooi uitzien met het gebruik van  bijvoorbeeld een serum of ander product, dan weet je voldoende: je hebt last van gespleten haarpunten!

Wanneer je last hebt van gespleten haarpunten is er eigenlijk maar een remedie: knippen.

Door het gebruiken van een goed product, zoals een prettig serum, kan je je haarpunten er nog enigzins ‘oke’ laten uitzien, maar uiteindelijk zal het echt alleen nog maar erger worden! De haarpunten zullen uiteindelijk afbreken.

Er is echter nog een nadeel waar je echt bij stil moet staan als je zuinig wilt zijn op je haar. Wanneer je je gespleten haarpunten niet zal knippen dan heb je kans dat ze verder doorslijten naar boven. De gespleten haarpunten kunnen dan ook je gezonde haar aan gaan tasten! Dat wil je natuurlijk voorkomen. Knippen dus 😉

Als je last hebt van gespleten haarpunten is het al te laat. Het is belangrijker je te focussen op de vraag: Hoe voorkom je gespleten haarpunten?

Hoe voorkom je gespleten haarpunten? | Stap 1 | Een conditioner gebruiken.

Langer haar heeft veel verzorging en liefde nodig. De lengtes van je haar zijn nu eenmaal ouder dan de rest van je haar. Daardoor is dit gedeelte van je haar ook gevoeliger om droog te worden en droog haar splijt weer sneller.

Gebruik daarom een goede conditioner die je gespleten haarpunten de verzorging geeft die het nodig heeft. De conditioner van Moroccanoil helpt je je gespleten haarpunten voorkomen.

Hoe voorkom je gespleten haarpunten? | Stap 2 | Kijk uit met borstelen!

Wanneer je je haar te vaak borstelt kunnen je punten sneller slijten. Zeker wanneer je haar nog nat is, want nat haar is nog gevoeliger.

Tip: Gebruik onder de douche wanneer je conditioner in je haar intrekt een grove kam om je haar uit te kammen.

Wanner je haar droog is kan je het uitborstelen. Maar gebruik altijd een borstel van natuurlijke materialen om beschadiging van je haar zo min mogelijk kans te geven. Een borstel met natuurlijke haren (zoals zwijnenhaar) voorkomt ook statisch haar.

Gespleten haarpunten | Hoe voorkom je gespleten haarpunten?

Hoe voorkom je gespleten haarpunten? | Stap 3 | Kijk uit met warmtebronnen

Föhnen en de krul- of stijltang gebruik je misschien vrijwel dagelijks. Door het gebruik van deze ‘warmtebronnen’ wordt je haar sneller droog en daardoor gaan je punten sneller slijten. Om gespleten haarpunten te voorkomen gebruik je de föhn en de krul- stijltang zo min mogelijk. Bij het gebruik is het belangrijk een bescherming aan te brengen in je haar.

Gebruik de Heat Protection Spray van L’oreal Elnett om gespleten haarpunten door de föhn te voorkomen. Dit product geeft tevens volume aan je haar, wat ik zelf heel erg fijn vind.

Hoe voorkom je gespleten haarpunten? Mijn blog over het beschermen van je haar tegen warmtebronnen lees je hier.

Hoe voorkom je gespleten haarpunten? | Stap 4 | Droog je haar niet te wild af

Als je je haar erg ruw afdroogt na het wassen kunnen je haarpunten heel snel beschadigen. Nat haar is ontzettend gevoelig. Knijp met je handdoek je haar droog in plaats van het droog te wrijven.

Gespleten haarpunten | Hoe voorkom je gespleten haarpunten?

Hoe voorkom je gespleten haarpunten? | Stap 5 | Minder elastiekjes gebruiken

Wanneer je je haar in een staart of een knot wilt dragen met een elastiekje, doe dit dan nooit als je haar nog nat is. Je haar zal hierdoor afbreken en beschadigen en dit vergroot dus de kans op gespleten haarpunten!

Gebruik in plaats van een elastiekje een kappersklem. Het is wellicht iets minder elegant om mee naar buiten te gaan, maar dat is nat haar ook niet vind ik. 😉

In droog haar kan je prima een elastiekje gebruiken maar zonder een ijzeren stukje in het midden. Tegenwoordig heb je een nieuw soort elastiekje zonder ijzer in het midden. Ken jij deze al?

Hoe voorkom je gespleten haarpunten? | Stap 6 | Verven

Het verven van je haar kan je haar beschadigen. Vooral wanneer je je haar lichter van kleur wilt maken. Ga jij je haar verven? Lees dan dit blog zodat je op een ‘veilige’ manier je haar kan gaan verven zonder je haar veel te beschadigen.

Hoe voorkom je gespleten haarpunten? | Stap 7 | Knippen

Ondanks je misschien je haar langer wilt laten groeien is het knippen van je haar om een aantal weken erg belangrijk om je haar gezond te houden (of te krijgen). Het stimuleert zelfs je haar langer te worden, dus erg belangrijk om niet te vergeten.

Hoe voorkom je gespleten haarpunten? Heb je nog andere tips? Laat het weten in de reacties hieronder.

Veel liefs,
signature
5 Responses
  • Anita
    vrijdag, april 8, 2016

    leuk bedankt voor je tips tegen gespleten haarpunten, Gr Anita

    • joycevandam
      donderdag, april 14, 2016

      Hi Anita, bedankt voor je reactie, leuk!
      Heb je nog last van gespleten haarpunten of heb je inmiddels een oplossing gevonden?
      Laat het me weten! -XO- Joyce

  • forsthy
    donderdag, september 22, 2016

    Hoi Joce, Hierbij een reactie van een dame die om de 6 weken kleine puntjes knippen. De kapper vertelde dat je haar gezond wordt en minder uit droogt. Klopt dat. moet je bij ergere droog haar reglmatig punten. Ik heb al produkten voor droog en broos haar. Wat voor advies heb je voor mij. Leuke website heb je . Succes met je werk.

    • joycevandam
      dinsdag, september 27, 2016

      Hi Hi! Bij droog en poreus haar is het inderdaad verstandig om je haar om de 6 weken te laten knippen. Dit voorkomt dat je punten verder door slijten. De producten die je gebruikt zijn heel goed, wellicht af en toe nog een lekker haarsmasker voor in je punten! Succes en bedankt 🙂

  • Cindy
    donderdag, april 27, 2017

    Beste,
    Ik heb enorm dik haar, zo dik dat als ik het laat groeien het ontzettend uitvalt.
    Mijn hoofd is na inspanning zelfs kletsnat.
    Kan ik zelf mijn haar uitdunnen? Of is dit te riskant?
    Alvast bedankt!!!
    Cindy

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.