Show Womanity! Red Lipstick Day #redlipstickday 

maandag, juli 13, 2015 205

Elke 1e zaterdag van de maand is het Red Lipstick Day! Dat is de dag dat iedere vrouw rode lipstick moet dragen. Nou ja moet, het zou leuk zijn! Hoe meer er mee doen hoe leuker het is natuurlijk <3

Waarom Red Lipstick Day?

Voor veel dames is rode lipstick:

 • veel te gedurfd
 • veel te opvallend
 • veel te sexy
 • veel te opgemaakt

Maar ik wil alle vrouwen juist later ervaren, voelen en beleven dat je altijd, elke dag of voor elke gelegenheid rode lipstick kan dragen als je zou willen. Show Womanity!

Red Lipstick Day - Hair & Make-up Artist Joyce van Dam-4

Rode lipstick is juist zo mooi en zo vrouwelijk!

Mijn oude werkgeefster uit de beauty industrie (nog voordat ik mijn opleiding ging doen) zei altijd:

“ Waarom mag en kan je er niet elke dag als op en top vrouw uit zien? Waarom is dat alleen geaccepteerd als je uit gaat? ”

En dat is mij altijd bij gebleven. Ik vind dat dus ook. Ik vind dat je er elke dag als op en top vrouw uit mag zien. Als je hier zin in hebt natuurlijk! 😉

Als je de volgende dag liever voor een natuurlijke (bohemian) look kiest is dat ook helemaal prima natuurlijk! Het is geen moeten, maar mogen!

Juist het verschil vind ik nou net leuk, vind je ook niet?

Waarom zou je er elke dag hetzelfde uit willen zien? Wij als vrouw kunnen juist lekker variëren en dat is toch leuk?

Rode lippen kan je op verschillende manieren dragen. Red Lipstick Day.

Je hebt verschillende soorten rood, verschillende soorten lipsticks en je hebt natuurlijk ook nog lipgloss. Genoeg om verschillende looks te creëren met rode lippen.

Een matte rode lipstick is mijn absolute favoriet! Dit omdat de kleur rood al aardig opvalt. Ik vind het dan fijn dat de structuur van de lipstick niet zo opvallend is. Je kan je wel voorstellen dat een rode kleur lipgloss meer opvalt dan en matte rode lipstick. Heb je mijn favoriete kleur als eens voorbij zien komen? Het is de bekende rode kleur van Mac Cosmetics: Ruby Woo.

Deze rode lippenstift gebruik ik samen met de lipliner Redd. De kleuren zijn identiek. Bij een matte lippenstift heb je eigenlijk echt wel een lipliner nodig. Dit om de contouren van je lippen mooi aan te kunnen zetten.

Maar een rode lipgloss vind ik ook weer erg sexy, vind je dat ook?

Red Lipstick Day - Hair & Make-up Artist Joyce van Dam-6

Een hele mooie iets donkerdere / diepere kleur rode lipstick en lipgloss is de kleur Russian Red van Mac Cosmetics. Deze zijn verkrijgbaar in een matte lipstick, maar ook in een hele mooi lipgloss. Deze kleur is goed dekkend, en dus ook ‘echt’ rood.

Deze kleur is ook mooi te combineren met het lippotlood Redd van Mac.

Een andere rode matte tint is de Lady Danger. Deze tint heeft iets meer oranje pigment. Deze kleur vind ik vooral onwijs mooi voor de zomer, als je net een lekkere tint van de zon te pakken hebt! Love it!

Soms gebruik je juist helemaal geen make-up, of heb je misschien alleen een beetje mascara op. Ook dan is de kleur rood echt 100% aan te raden en hartstikke mooi. Het haalt juist je hele gezicht op en je gezicht gaat veel meer ‘spreken’.

Red Lipstick Day - Hair & Make-up Artist Joyce van Dam-7

Wil je meer glamour uitstralen? Voor bijvoorbeeld een feestje of een gala? Dan is rode lippenstift natuurlijk ook geweldig! Rood staat gelijk echt aangekleed.

Red Lipstick Day - Hair & Make-up Artist Joyce van Dam-8

Red Lipstick Day - Hair & Make-up Artist Joyce van Dam-9

Wanneer je een dagje naar het strand gaat is het dragen van make-up totaal  niet fijn en handig. Een duik in de zee en je make-up lijkt nergens meer op. Geen make-up is veel lekkerder, ook vanwege het transpireren. Toch voel je jezelf altijd een beetje kaal wanneer je geen make-up draagt, dat heb ik zelf wel. Maar wanneer je dan juist een opvallende kleur lipstick draagt (rood :) ) dan ben je weer helemaal aangekleed. Zonnebril op en voilà!! Je ziet er mooi en vrouwelijk uit en totaal niet ‘te’. Mee eens?

Red Lipstick Day - Hair & Make-up Artist Joyce van Dam-3

Wat vind je ervan als je alle foto’s zo ziet met rode lippenstift? Doe je mee elke eerste zaterdag van de maand met Red Lipstick Day?

Red Lipstick Day - Hair & Make-up Artist Joyce van Dam-2

Show Womanity! Red Lipstick Day!

Plaats je foto op mijn Facebook pagina met #redlipstickday

Gebruik je liever Instagram? Zet dan je foto op Instagram met #redlipstickday

Zet jij samen met mij Red Lipstick Day op de kaart?

 

-XO- Joyce 

2 Comments
 • Rosita
  september 15, 2015

  oh wat leuk en toevallig zeg!! Ik gebruik de ruby woo van mac ook echt super graag, ik vind je blog en je red lipstick day echt heel leuk, volgende keer doe ik mee! x

  • joycevandam
   september 24, 2015

   Hey Rosita dat vind ik super leuk om te lezen!Plaats je dan ook een foto op mijn facebook pagina met #redlipstcikday? Dat zou ik heel erg leuk vinden :) -XO- Joyce

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *