Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Halflang haar opsteken | DIY!

Heb jij halflang haar en wil je je haar opsteken? Halflang haar opsteken is niet moeilijk als je mijn tips & tricks gebruikt! Lees snel verder!

Heb je geen halflang haar, maar een stuk langer haar, lees dan hier verder: haar opsteken. Wil je je haar zelf leren opsteken? Volg dan mijn workshop haar opsteken in Rotterdam!

Halflang haar opsteken

Wat ik vaak hoor van dames waar ik als visagiste aan huis aan het werk ben is dat ze denken dat ze hun haar niet kunnen opsteken. Of dat ze er geen tijd voor hebben. Maar eigenlijk is halflang haar opsteken zo gebeurd. Maar dan moet je wel even de tijd nemen om de juiste techniek te beheersen en ook de juiste benodigdheden bij de hand te hebben.  It’s simple! 😉

halflang haar opsteken

Je halflange haar mooi opsteken kan je al doen binnen 5 a 10 minuten als je mijn tips volgt! Dat weet ik zeker! 😉

Halflang haar opsteken | Krullend haar & Stijl haar

Als je van jezelf krullend haar hebt is je haar opsteken helemaal zo gepiept vind ik. Wanneer je daarentegen stijl haar hebt, kan je ervoor kiezen om je haar eerst te krullen. Maar je kan je halflange haar ook stijl op steken. Beide kan heel erg leuk zijn.

Halflang haar opsteken | Wat heb je nodig?

Er zijn 8 benodigdheden die ik je echt kan aanraden om je halflange haar op te steken.

#Een krultang

Ik gebruik deze Chi Stijltang en is mijn absolute nummer 1 op het gebied van stijltangen.

#Een bescherming tegen de krultang.

Je wilt je haar zo goed mogelijk verzorgen en beschermen, daarom is het heel belangrijk om je haar te beschermen tegen de hitte. De bescherming van CHI vind ik heel fijn omdat deze gelijk je haar iets verstevigd en dat is juist erg prettig bij het opsteken van je haar.

#Volume poeder

Mijn geheime ingrediënt noem ik dit ook wel eens 😉 . Ik vind dit echt een geweldig werkend product! Ik kan zelf niet meer zonder! Je haar steek je zoveel makkelijker op als het wat stugger en steviger is en het mooiste vind ik ook als je haar niet strak langs je hoofhuid valt. Ik houd juist ervan om wat meer volume te creëren. Deze volume poeder is hier perfect voor geschikt. Wat mij betreft een echte musthave.

#Speldjes

Schuifspeldjes en ook heel belangrijk: postiche naalden. Misschien nog nooit van postische naalden gehoord, maar dit maakt het opsteken van je haar heel makkelijk en heel mooi. Net als de volume poeder zijn postiche naalden in mijn ogen heel belangrijk om te gebruiken. Als je ze ziet ken je ze misschien wel. Ook klassieke schuifspeldjes heb je sowieso nodig om je halflange haar op te steken.

#Verdeel kammen of klemmen

De klemmen zijn heel handig bij het maken van de krullen zodat je je haar baan voor baan kan krullen, zonder dat je haar in de weg zit.

#Een kam

En dan het liefst een vorkkam van metaal. Ik vind dat zelf wel het fijnste werken. Deze kam is ook gelijk heel handig om je wenkbrauwen heel strak mee te tekenen. 😉 Maar misschien kan je de eerste keer ook uit de voeten met een ‘gewone’ kam die je al in je bezit hebt.

#Haarlak

Ook haarlak heb je echt nodig om je haar op te steken. Je kunt de haarlak gebruiken die je zelf al hebt. Zorg dat de haarlak lekker stevig wordt, maar dat het absoluut geen ‘spinnenweb’ wordt als je iets meer gebruikt. Ik zelf gebruik vaak de Elnett haarlak van L’oreal. Super fijne haarlak en goed stevig. Gebruik alleen niet de L’oreal Elnett haarlak met extra glans. Dit maakt je haar zachter en hierdoor creëer je een minder mooi effect als je je haar gaat opsteken.

#Een Spiegel

Je moet natuurlijk wel kunnen zien wat je aan het doen bent. Het liefst nog een extra losse spiegel zodat je de achterkant ook goed kan bekijken.

That’s it! Let’s begin!

halflang haar opsteken

Beginnen met je halflang haar opsteken.

Je haar hoeft niet net gewassen te zijn, eigenlijk zeg ik altijd hoe viezer hoe beter. Maar let op! Je haar mag absoluut niet vet zijn! Vet haar stort is, dus dan liever lekker wassen. Sla dan wel je crèmespoeling een keer over en maak je haar lekker stug met je volume poeder en met touperen.

Op droog haar gaan we krullen maken, wanneer je al krullen hebt kan je dit stukje natuurlijk overslaan.

Spray de heat protection lekker door heel je haar heen. Wanneer het voor je gevoel te nat is geworden (door je product) kan je heel even de föhn gebruiken om het droog te blazen.

De krultang kan je ondertussen al aanzetten, veel eerder hoeft niet als je een Chi krultang hebt, want deze verwarmt ontzettend snel. Pak je haar bij elkaar en houd de eerste baan in je nek los en de rest van je haar zet je vast met een klem boven op je hoofd.

In de onderste baan maak je nu krullen. Wanneer de krullen erin zitten spray je een klein beetje haarlak erop.

halflang haar opsteken

Half lang haar opsteken | De tweede baan

Pak nu een tweede baan los uit je klem, de rest zet je weer vast boven op je hoofd. Nu maak je in de tweede baan krullen en zo ga je steeds verder tot je alle plukken hebt gehad.

Spray in z’n totaliteit even haarlak terwijl je met je hoofd onderste boven hangt.

Haal je handen maar even lekker door je haar heen, tenzij je hele strakke krullen wilt. Dan moet je vooral niet je handen erdoorheen halen.

Met je kam toupeer je nu de aanzet van je haar boven op je hoofd. Vergeet ook de zijkanten niet en iets wat achter. Til de getoupeerde plukken omhoog en strooi er wat Volume Poeder onder. Wrijf even met je vinger het product in je haar. Je vinger voelt gelijk wat stug aan.

halflang haar opsteken

Halflang haar opsteken | De speldjes gebruiken

Pak nu de speldjes bij de hand en pak met je handen je haar bij elkaar op een hoogte waar jij je haar wilt gaan vastzetten. Met de vork van je kam kan je eventueel plukken en/of gaten dicht maken. Of eventueel plukken meer in model brengen. Dit doe je door de punten van je kam langs je haar te halen.

halflang haar opsteken

Half lang haar opsteken | De eerste plukken vast zetten met schuifspeldjes

De eerste plukken zet je vast met de schuifspeldjes. Als het ware maak je een half staartje. Daarna zet je alle loshangende plukken met de postiche naalden vast. Deze draai je als het ware tussen de schuifspeldjes in of tussen het getoupeerde haar. Zodra alle plukken vast zitten die je graag vast wilt hebben heb je je half lange haar opgestoken!

halflang haar opsteken

Halflang haar opsteken | You did it!

Dat is het eigenlijk! En vergeet niet: oefening baart echt kunst! Begin eens met een los opgestoken kapsel met krullen. Dit is het makkelijkste. Zodra je dat onder de knie hebt kan je voor wat strakkere kapsel gaan.

Wanneer je met stijl haar je haar wilt opsteken geleden eigen precies dezelfde stappen. Alleen sla je het krullen dan natuurlijk wel over. Maar het touperen en de volume poeder is bij stijl haar opsteken ook heel erg fijn. Je kan bij zowel krullend als bij stijl haar natuurlik nog een vlechtje toevoegen of zelfs meerdere mocht je dit leuk vinden. Wees lekker creatief ermee.
Heb je vragen of opmerkingen over halflang haar opsteken? Laat het me weten in de reacties hieronder! Succes ladies!

Veel liefs,
signature
5 Responses
 • Evelien
  dinsdag, juli 26, 2016

  Haar opsteken stap voor stap is toch meer voor lang haar bedoeld?

 • Marja
  dinsdag, december 19, 2017

  Leuk, voor de feestdagen wil ik ook mijn haar opsteken! Waar kan ik die speldjes kopen het beste?

 • Gitte Van Loon
  zondag, december 30, 2018

  Hallo Joyce, wat een mooi artikel. Alleen is het best moeilijk om zo (via woorden 🙂 ) alles duidelijk & correct te doen.. ik wou eens polsen of je hiervan een filmpje zou hebben? Ik heb zelf half lang haar En probeer dit zelf op te steken is maar is toch een behoorlijk moeilijke klus! ?

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.