Wat is semi permanente make-up?

Semi-permanente make-up of semi-PMU is een techniek waarbij pigment net onder de bovenste huidlaag wordt gebracht door middel van een ultra dunne naald. Het doel van semi-permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen zodat je er (nog) mooier uit gaat zien.

Wenkbrauwen tatoeëren: Microblading, Microshading of Shading en OmbreBrows (oftewel permanente wenkbrauwen genoemd), Eyeliner tattoo (permanente eyeliner), lip blushing (permanente lip tattoo) & Faux Freckles (sproeten tattoo) vallen onder semi-permanente make-up en blijven ongeveer tussen de 1 & 1,5 jaar mooi zitten voordat een touch up is aan te raden. (Dit is per persoon en huidtype verschillend).

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Dit is verschilt per persoon en is afhankelijk van je huidtype, de nazorg en het land waar in je woont. Een droge huid houdt het pigment beter vast dan een vette huid. Daarnaast is het belangrijk dat je alle nazorg instructies goed opvolgt voor een optimale pigmentatie en genezing. Uit ervaring blijft semi-permanente make-up tussen 8 maanden en 1,5 jaar goed zitten. Dit heeft onder andere te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. In koudere landen blijft een permanente make-up behandeling vaak een stuk langer zitten.

Doet een permanente make-up behandeling zeer?

Iedereen ervaart de behandeling anders. Over het algemeen voelt het meer oncomfortabel aan dan dat iemand echt pijn ervaart, en dat zelfs alleen bij de eerste lijnen. De tweede keer wordt eigenlijk zelden nog iets gevoeld. Vooraf en tijdens de behandeling krijg je een verdovende crème aangebracht om hier een handje bij te helpen. Ik gebruik de beste crème die te verkrijgen is: Dr. Numb.

Teken je vooraf eerst het model van de wenkbrauwen, eyeliner en de lippen?

Ja, we beginnen niet voordat we beide het getekende model perfect vinden.

Hoelang duurt een afspraak/behandeling?

Het is per behandeling verschillend. Meestal zijn we wel zo’n 3 uur kwijt voor de complete behandeling. Veel tijd gaat vaak ook zitten in het tekenen om de perfecte shape vooraf te creëren. De behandeling voor faux freckles (sproetjes) daarin tegen is veel sneller klaar.  

Mogen mijn wenkbrauwen, eyeliner of lippen en sproetjes nat worden na de behandeling?

Nee, de eerste twee weken is het echt belangrijk dat het behandelde gebied droog blijft. Dit zorgt voor een betere hechting van het pigment en verlaagt de kans op complicaties of infecties. Let goed op dat je rondom het behandelde gebied je gezicht wast en kijk uit met sporten in verband met zweten. Zwemmen of de sauna is dan uiteraard ook een no go. Als het behandelde gebied in de eerste twee weken nat wordt, kan dat het uiteindelijke resultaat negatief beïnvloeden.

Hoe lang duurt het genezingsproces?

Een genezingsproces duurt circa vier tot zes weken. Zolang je je houdt aan de instructies voor de nazorg zou er geen enkel probleem zijn om gelijk aan het werk te gaan of in het openbaar te verschijnen.

Mijn wenkbrauwen, sproetjes, lippen en/of eyeliner zijn rood, opgezwollen en jeuken na de behandeling, is dit normaal?

Ja dit kan een effect zijn. Soms ontstaat er na of tijdens de behandeling een zwelling en kan er wat roodheid optreden, dit verdwijnt meestal binnen 48 uur. Naarmate je wenkbrauwen, eyeliner en lippen genezen na de behandeling, kun je wat uitdroging of lichte korstjes ervaren. Dit gaat jeuken. Het is super belangrijk om NIET te krabben of de korstjes eraf te trekken.Dit kan leiden tot littekens en een minder mooie genezing.

Ik ga trouwen, wanneer kan ik het beste een behandeling inplannen?

Om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen, je permanente eyeliner en je lippen er op je grote dag goed uitzien, raden we aan om een ​​afspraak te maken zo’n 12-16 weken voor je trouwdag. Voor faux freckles zou ik zo een 4-5 weken voor de grote dag een afspraak in plannen. 

Werkt microblading goed voor mij?

Bij een droge huid zonder een eerdere PMU behandeling op de wenkbrauwen werkt microblading perfect. Mocht je al eerder je wenkbrauwen hebben laten doen, moet er gekeken worden hoeveel schaduw er is achtergebleven en/ of de hairstrokes zichtbaar zullen blijven. Het kan zijn dat ze door de ondergrond poederachtig vervagen. Als je een extreem vette huid hebt, werkt de microblading techniek mogelijk NIET goed voor je. De constante productie van olie zorgt er voor dat het minder goed pakt of sneller zal vervagen. Het eindresultaat zal er meer poedervormig uit gaan zien in plaats van dat de strokes echt goed zichtbaar zijn.

Is de tweede afspraak/ de touch up noodzakelijk?

Als je PMU behandeling de eerste keer niet perfect herstelt, maak je dan vooral geen zorgen! Daarvoor is de touch-up juist precies bedoeld. Voor een PMU behandeling zijn in eerste instantie meestal twee afspraken nodig, met een tussenperiode van ten minste 4-6 weken. Dit om o.a. de puntjes op de i te zetten, het kan zijn dat er tijdens de genezing bijvoorbeeld op een plek meer pigment is blijven hechten dan op een andere plek. Dit wordt tijdens de touch-up mooi bijgewerkt. Ook wordt er bij de tweede behandeling de kleur beoordeeld en indien nodig bijgesteld. Iedereen geneest anders en in verschillende snelheden. Na een touch up verleng je ook het behoudt van het resultaat. 

Kan ik make-up dragen na de behandeling?

Ja, maar NIET op het behandelde gebied de eerste twee weken na de behandeling met uit zondering na een faux freckles behandeling. Dan mag je na 8 dagen alweer make-up dragen. 

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Niet helemaal. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Geen paniek, dit is niet hoe het blijft. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 4tot 6 weken het eindresultaat van de pigmentatie het mooist zichtbaar zijn. De kleur neemt ongeveer 40% aan intensiteit af in de eerste week. 

Help, het is zo donker?!

Wees echt niet bang als in het begin bijvoorbeeld de wenkbrauwen donkerder zijn dan dat je wellicht voor ogen had. Het getatoeëerde gebied zal een paar weken iets donkerder lijken. Maak je geen zorgen, dat is een deel van het genezingsproces.

Mijn wenkbrauwen zijn niet gelijk?

De uitdrukking “zussen, geen tweeling” wordt vaak gebruikt om wenkbrauwen te beschrijven. Dat komt omdat niemand zijn gezicht perfect symmetrisch is. Een PMU behandeling verbetert je uiterlijk, maar vergeet niet, het is geen plastische chirurgie.