Hieronder geef ik je antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen. Heb je nog aanvullende vragen of wil je een afspraak inplannen? Neem dan contact op!

Waarom niet zwemmen met je nieuwe tattoo?

Je kan je tattoo behoorlijk verzieken als je te snel gaat zwemmen.

  • Van chloor en zout droogt je tattoo enorm uit
  • Bacteriën zijn een grote vijand in álle soorten water
  • Sauna, jacuzzi en bubbelbaden zijn absolute een no-go met je nieuwe tattoo
  • Zwemmen is weer ‘veilig’ als je bovenste huidlaag genezen is.

Kan ik gelijk sporten?

Wees voorzichtig met sporten de eerste 2- tot 4 weken. Zweet en vuil kunnen tot ontstekingen leiden. Houd de wond zo schoon mogelijk en wees voorzichtig met zwaar lichamelijk werk en sporten tot je tattoo is genezen.

Waarom gaan tattoos en zon niet samen?

Als je net je tatoeage hebt laten zetten, is je tattoo eigenlijk een open wond. Die je niet alleen moet beschermen tegen vuiligheid, maar ook tegen de zon. Je huid is dan extreem gevoelig voor UV licht en kan dan héél makkelijk verbranden. Hierdoor kan je blaren, bultjes of zelfs scheuren in je tattoo krijgen. Dat is niet alleen heel pijnlijk, maar je vertraagt ook nog eens het genezingsproces van je tattoo. En je loopt ook het risico dat je tatoeage minder mooi heelt dan je had verwacht. Dat is letterlijk én figuurlijk zonde. Nadat de eerste laag is genezen kan je het rustig opbouwen, smeer je tattoo goed in met een UV filter en dek de plek wanneer kan af. Denk aan een afgeknipte sok over je arm, been of iets dergelijks.

Mijn tattoo is opgezet en rood, is dat normaal?

Je zal merken dat je tattoo wat gaat opzwellen en rood wordt en misschien de eerste dagen kan de huid daar zelfs wat warmer aanvoelen. Dat is normaal. In welke mate dat gebeurt, hangt af van je gezondheid, de grootte en de plek van je tattoo. Is je tattoo na een week nog steeds heel warm en rood? En is het juist erger in plaats van minder is geworden, neem dan contact op met je huisarts om een controle te doen.

Ik voel me wat grieperig, moe en mijn tattoo voelt gevoelig. Is dit normaal?

De eerste dagen zal je tattoo nog gevoelig zijn. Waar dat gevoel mee te vergelijken is? Een beetje vergelijkbaar met het gevoel wanneer je je verbrand hebt. Zeker als het een wat groter stuk is. Je zal je waarschijnlijk ook moe voelen als je een lange tattoo sessie hebt gehad. Het kan zelfs lijken alsof je wat grieperig wordt.

Lijkt? Ja, je lichaam is gewoon aan het herstellen van het tatoeëren.

Kijk er ook niet van op als je blauwe plekken krijgt rond je tattoo.In deze fase zal het slapen wat ongemakkelijker zijn. Maar het is het meer dan waard. 🙂

Hoe kan ik mij voorbereiden op de dag van het tatoeëren?

Zorg ervoor dat je op de dag van het tatoeëren goed uitgerust bent, nuttig 24 uur voor of tijdens het tatoeëren geen drugs of alcohol en zorg ervoor dat je van tevoren goed gegeten hebt. Wanneer er een langere tijd getatoeëerd wordt is het raadzaam om voldoende zoetigheid mee te nemen en dit gedurende de sessie te nuttigen om zo je bloedsuiker op pijl te houden. Neem geen medicijnen vooraf zoals aspirine o.i.d. dit zorgt ervoor dat je meer gaat bloeden.