Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kunstwimpers aanbrengen of wimper extensions?

Kunstwimpers zie je telkens meer! Als je wimperextensions nog te ver vindt gaan, probeer dan eerst eens kunstwimpers aan te brengen. Kunstwimpers aanbrengen? Lees mijn tips!

Bij de een staat het mooier dan bij de ander, vind je ook niet? Iedereen heeft een andere smaak en dat is natuurlijk alleen maar goed, anders zou de wereld ook zo saai zijn!

Wat zijn nou eigenlijk kunstwimpers? En hoe kan je kunstwimpers aanbrengen?

Kunstwimpers kan je eigenlijk vergelijken met wimperextensions. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Ze worden vaak allebei met een lijm aangebracht.

Kunstwimpers aanbrengen

De lijm die bij kunstwimpers gebruikt wordt is in water oplosbaar. Dat is maar goed ook, want door het reinigen van je gezicht, gaan je kunstwimpers ook eraf.

Kunstwimpers aanbrengen doe je samen met je make-up aanbrengen. Bij het verwijderen van je make-up haal je de kunstwimpers er weer af.

Een kunstwimper van goede kwaliteit kan je meerdere keren aanbrengen. Je moet ze na gebruik dan wel goed schoonmaken en netjes bewaren in een afgesloten doosje. Let er goed op dat je het lijmrandje van de kunstwimpers goed verwijderd. Hierna borstel je de haartjes met een wenkbrauwborsteltje uit. Zo blijven de kunstwimpers mooi en kan je ze dus vaker aanbrengen.

Kunstwimpers aanbrengen of wimpers extensions

Een goede lijm vind ik de Duo Adhesive. Het is een witte latex lijm die kleurloos opdroogt. Hij blijft onwijs goed zitten. Zelf heb ik nog nooit gehad dat mijn wimpers los lieten.

De lijm kost €11,- en je doet er onwijs lang mee. Een goede investering als je het mij vraagt.

De lijm breng je aan op het randje van de kunstwimper, je wacht een seconde of 20 en dan breng je de kunstwimper pas aan op je wimper rand. Druk de wimper goed aan tot de lijm gedroogd is,  en that’s it!

Kunstwimpers aanbrengen of wimpers extensions

Bij het verwijderen van de wimpers gebruik ik altijd een wattenschijfje en een goede make-up remover. Ik heb er lang over gedaan om een lekkere en goede make-up remover te vinden. Vooral bij het verwijderen van kunstwimpers helpt een goede make-up remover! Ik gebruik hiervoor de Venus Perfect Face Care.

Op deze manier ben je er van verzekerd dat je niet je eigen wimper haartjes mee trekt, dat zou zonde zijn!

Het verschil tussen kunstwimpers en wimperextensions

De lijm die bij het aanbrengen van wimperextensions gebruikt wordt zijn niet in water oplosbaar.

Dat betekend dat de wimperextensions na het wassen van je gezicht, douchen en bij het zwemmen je wimpers blijven zitten. Het enige wat je absoluut niet mag doen is met een product op oliebasis bij je wimperextensions in de buurt komen. Je mag je wimperextensions ook niet extra aanzetten met mascara. Maar bij een goede set wimperextensions is dat ook echt niet nodig.

Kunstwimpers aanbrengen of wimpers extensions

Omdat je van nature ook enkele wimperhaartjes verliest zullen er ook enkele wimperexteniosns na het zetten tussentijds afvallen. Daarom is het belangrijk dat je elke 3 a 4 weken je wimperextenions laat bijvullen. Zo kan de deskundige ook eventuele haartjes die te ver uitgegroeid zijn professioneel verwijderen en nieuwe plaatsen.

Kunstwimpers aanbrengen of wimpers extensions

Uitgroei wimperextensions

De uitgroei van je wimperextenions moet natuurlijk ook bij gewerkt worden. Ook al verlies je tussentijds geen haartjes denk dan niet dat je niet terug hoeft te gaan. Je zal wel degelijk een uitgroei zien en je houdt de wimperextensions in de mooiste staat door ze regelmatig bij te werken

Je ziet het soms wel eens, dat de wimpers ongeveer op de helft van hun eigen wimpers leunt en bij het begin van je wimperrand mis je dan echt iets.

Nog ene pluspunt als je ze goed bijhoudt: je voorkomt dat je eigen wimper haartjes gaan uitvallen.

Je wimper haartjes groeien niet zo snel bij dus wees er zuinig op 🙂

Afgelopen zomer zag ik vooral veel dames die kozen voor wimperextensions. Zo hoef je geen mascara op tijdens de vakantie en hoef je ook niet bang te zijn voor zwarte uitgelopen ogen.

Kunstwimpers aanbrengen of wimpers extensions

Wat vind jij van wimperextensions? Zou je het wel eens een keer willen proberen? Of kies je liever voor kunstwimpers aanbrengen op het moment dat het voor jou uitkomt?

Let me know!

Veel liefs,
signature
6 Responses
 • Elzalien
  zondag, oktober 18, 2015

  Ik heb al 2 jaar wimpers extensions en ik zweer erbij!! Heerlijk!! Nooit meer zoeken naar de perfect mascara maar gewoon direct uit bed mooie wimpers!!

  • joycevandam
   donderdag, oktober 22, 2015

   Zo 2 jaar alweer! Wow lang, je kan waarschijnlijk nooit meer zonder he..:) Heel fijn om altijd mooi uit bed te stappen 😉

 • Nancy
  zondag, oktober 18, 2015

  ik ben ook superfan van wimper extensions!

  • joycevandam
   donderdag, oktober 22, 2015

   Cool! Misschien moet ik er ook maar eens aan beginnen 🙂

 • Sandra
  vrijdag, juni 17, 2016

  Ik heb wimper extensions gehad. Super mooi! Toen ik koos voorpermanente make up, eyeliner, moesten m’n extensions eraf. Helaas waren mijn eigen wimpers heel kort (afgebroken) Het heeft lang geduurd voordat alles weer was aangegroeid en t weer redelijk eruit zag.

  Of ik het ooit weer ga doen, weer ik niet. Het resultaat is mooi, vooral als je op vakantie bent en je dus geen gedoe hebt met mascara. Maar als je er ooit voor kiest er niet mee door te gaan, dan ist heel lang, heel lelijk.

 • A Struijk
  dinsdag, juni 13, 2017

  Hallo allemaal

  Ik ben aan de Chemo waardoor mijn wimpers gaan uitvallen wat is de beste
  Manier om wimpers te creëren, liefs iets permanents.

  Groet Annemieke

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.