Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Make-up fixeren tips. Het fixeren van je make-up. Hoe zit dat?

Wat houdt het nou eigenlijk in, make-up fixeren? En hoe kan je je make-up fixeren?

Fixeren van je make-up zorgt ervoor dat je make-up lang blijft zitten en dat je make-up zich mooi samen smelt met de huid.

Het is dus heel fijn om te gebruiken wanneer je make-up voor je gevoel snel weg is. Maar ook wanneer je vind dat je ‘te’ veel make-up (poeder) op je huid ziet liggen.

Nadat je je foundation, concealer of bb-cream heb aangebracht is het heel fijn dit te fixeren doormiddel van een poeder. Wanneer je geen poeder gebruikt zal je foundation snel verdwijnen. Dit komt door bijvoorbeeld transpireren of warmte verschillen.

Nadat je je poeder heb aangebracht kan je je make-up extra fixeren doormiddel van een fixatie spray. Een spray van Evian geeft eigenlijk hetzelfde effect. De nevel zorgt ervoor dat de make-up op zijn plek blijft zitten. Je kan het vergelijken met wat haarlak voor je haar doet.

In een fixatie spray zitten verschillende vitamines en mineralen die de huid verfrissen en verzorgen. Een Evian spray verfrist en fixeert natuurlijk wel alleen geeft het geen extra vitamines en mineralen.

MAC Cosmetics heeft de Prep Prime Fix+. Hier te bestellen.

Make-up Fixeren Prep Prime Fix+ Mac Cosmetics

Dit product kan je ook ‘voor’ je make-up sprayen over je gezicht. Dit geeft een fris gevoel en zorgt ervoor dat je make-up extra makkelijk aangebracht kan worden. En als je make-up volledig is aangebracht gebruik je het om het geheel te fixeren.

Ik vind het een erg prettig product om te gebruiken. Lees hieronder ook de ervaringen van anderen over de MAC Cosmetics Prep Prime Fix+ via de webshop van Douglas.

Door Melany uit Arnhem

Wonderspul

23 oktober 2014

Ik ben niet snel onder de indruk van producten voor mijn huid/gezicht, omdat ik een gevoelige huid heb en snel reageer op bepaalde ingrediënten.

Maar dit spul is zijn geld dubbel en dwars waard. Ik heb een gecombineerde huid waardoor ik snel glim op de t-zone. Daarom gebruik ik een matterende foundation. Echter kan die wel snel cakey worden, waardoor het er té opgemaakt uit ziet. De fix+ spray zorgt er niet alleen voor dat m’n make-up langer blijft zitten, maar ook dat ik minder snel glans. Aan het einde van de dag ziet het er nog prima uit en voelt mijn huid vooral heel prettig aan. Geen hele droge en/of hele vette plekjes, zoals ik dat vaak had.

Tot slot geeft de spray een fijne nevel en laat een prachtige finish achter op de huid. Make-up versmelt als het ware met de huid.

Door Sasha uit Amsterdam

Perfecte finish

7 januari 2015

Een topproduct als je op zoek bent naar die gezonde dewy glans! Vóór je primer aanbrengen en na je finishing powder. Geeft een heel fris glansje aan je huid en haalt al het poederige “cakey” effect weg. Als je je kwast even nat maakt met de spray kun je cake eyeliners ermee aanbrengen of poederoogschaduw als eyeliner aanbrengen.

Wanneer je veel aan je gezicht zit gedurende de dag, zal je make-up ook sneller verdwijnen. Eigenlijk moet je er gewoon van afblijven voor een langdurig en mooi resultaat en een lekkere fixatie spray gebruiken 😉

Veel liefs,
signature
1 Response

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.