Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Make-up tricks #2 gebruik de goede kleur foundation

Heb je een verkeerde kleur foundation gekocht? Te licht of juist te donker? Of is de kleur nu te donker omdat je een foundation gekocht hebt in de zomer?

Een te lichte kleur foundation kan zorgen voor een grijze waas. Het is daarom belangrijk om een goede kleur foundation te hebben. Soms is de perfecte kleur foundation moeilijk te vinden.

Eigenlijk heeft iedereen altijd een periode dat dat de kleur foundation iets te licht of te donker is, want in de zomer is je huid vaak iets donkerder door de zon. Helemaal tijdens en na je zomervakantie. In de winter wordt je huid vaak weer wat lichter. Dus je huidskleur is soms donkerder en soms wat lichter.

Daarom is het fijn om twee kleuren foundations te hebben.

Nu is het niet zo dat je 1 kleur foundation voor de winter koopt en een andere kleur foundation voor de zomer. Je huid kleurt geleidelijk aan, dus je hebt niet in 1x je zomerkleurtje te pakken. Bovendien verschillen de zomers in Nederland behoorlijk.

Het is handig als je een foundation hebt die in de winter goed is van kleur. Deze foundation meng je met een donkere foundation ongeveer 2 tinten donkerder totdat je de kleur hebt die op dat moment het beste bij je huid matcht.

Op een pallet of je hand breng je wat foundation aan. Je brengt er eerst een druppel donkere foundation bij en mengt dit door elkaar.

Make-up tricks #2 gebruik de goede kleur foundation. Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Je kan even op je kaaklijn testen of de kleur goed is.

Is de kleur foundation nog steeds te licht? Dan gooi je er nog een druppel donkere foundation bij. Als je de kleur juist te donker hebt gemaakt, dan gooi je er weer een druppel licht bij. Net zo lang totdat je de juiste kleur hebt. Op het begin zal dit even wennen zijn en denk je misschien snel: “wat een gedoe“ Maar dat is het niet, het is echt heel makkelijk en oefening baart kunst! 😉

Als je dit een paar keer hebt gedaan, zal je zien dat het steeds makkelijker gaat. Het is wel handig om een klein potje die je goed kan afsluiten bij de hand te houden. Zo kan je eventueel wat bewaren van je gecreëerde foundation kleur. Het is zonde om weg te gooien en het scheelt weer met mengen voor de volgende dag 😉

Als je een flink bruine huid hebt gekregen in de zomer is je donkere kleur foundation misschien nog te donker. Doe het dan andersom en pak meer van de donkere tint en meng er iets van de lichtere kleur doorheen.

Waarom is het belangrijk om de kleuren te mengen als je huid iets veranderd door de zon of juist weer lichter wordt van kleur?

Wanneer je je winterkleur foundation blijft dragen in de zomer, zal je zien dat er een grijze waas ontstaat. Je krijgt een onnatuurlijk uiterlijk door het dragen van een te lichte make-up. Het is dus heel belangrijk om er even een donker tintje door heen te doen.

Wanneer je juist te donkere foundation gebruikt ziet het er ook heel onnatuurlijk uit. Je krijgt randen te zien bij het aanbrengen van je foundation, zelfs wanneer je je nek helemaal mee zou pakken. Je handen blijven bovendien ook te wit in verhouding met je gezicht.

Ook dan is mengen heel belangrijk! Het dragen van de juiste kleur foundation is je basis voor een goede en mooie make-up! Mocht je dus een verkeerde kleur foundation hebben gekocht, of lukt het steeds niet om de juiste kleur te vinden: met mengen krijg je uiteindelijk altijd precies de kleur foundation die je nodig hebt!

Veel liefs,
signature
1 Response
  • iemand
    donderdag, april 20, 2017

    HEY! Leuk artikel, alleen ik heb een foundation die te licht is voor mij (dat zegt mijn moeder tenminste) maar ik mag geen tweede foundation kopen van mijn moeder. Ze vindt dat onzin. Maar kun je je foundation ook donkerder maken zonder de foundation met een andere kleur te mengen?

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.