Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Make-up kwasten: waarom moet je hier juist niet  op bezuinigen? Welke make-up kwast kies ik?

Met goede make-up kwasten kan je je make-up veel makkelijker, mooier en vlekkeloos aanbrengen.

Ik weet bijna zeker dat elke Make-up Artist het met me eens is dat je liever op je make-up kunt bezuinigen dan op je tools. Met goede make-up kwasten kan je (bijna) elke poeder mooi aanbrengen en blenden, zelfs een poeder van een wat  mindere kwaliteit. Met een mindere kwaliteit kwast zal je zelfs de beste poeder niet echt mooi kunnen aanbrengen. Met slechte kwaliteit make-up kwasten creëer je sneller vlekken en kan je niet mooi blenden.

Je kan make-up kwasten in 2 verschillende groepen verdelen:

 • Kwasten van echt haar (bijvoorbeeld geitenhaar)
 • Kwasten van synthetisch haar

Waar gebruik je ze voor? En wat zijn de verschillen tussen make-up kwasten van echt haar en make-up kwasten van synthetisch haar?

Make-up kwasten- waarom moet je hier juist niet  op bezuinigen. Welke make-up kwast kies ik. Door Joyce van Dam Hair & Make-up ArtistMake-up kwasten welke gemaakt zijn van echt haar.

Deze gebruik je eigenlijk alleen voor poeder producten. Doordat natuurlijke/echte haren schubben hebben kunnen ze de poeder beter vasthouden en het product geleidelijk afgeven op je gezicht.

Dit zorgt ervoor dat je met kwasten van echt haar super mooi kan blenden. Vloeibare make-up zal juist worden opgezogen in een kwast van echt haar. Dit is zonde van je product en van je kwast, want deze krijg je bijna niet meer schoon.

Make-up kwasten welke gemaakt zijn van synthetisch haar.

Kwasten met synthetisch haar gebruik je juist voor vloeibare make-up, zoals bijvoorbeeld een foundation of een concealer aan te brengen. Synthetische haren nemen geen product op. Daarom zijn ze meer geschikt voor het aanbrengen van vloeibare make-up. Gebruik kwasten van synthetisch haar daarentegen absoluut niet om je poeder aan te brengen. Deze kwasten houden je poeder nauwelijks vast doordat ze geen schubben bevatten en glad zijn.

Make-up kwasten zijn in erg veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Als je niet zo bekend bent met make-up kwasten en het verschil niet zo makkelijk herkent tussen een goede en een minder goede of zelfs slechte kwast wil ik je hierbij graag helpen.

Make-up kwasten- waarom moet je hier juist niet  op bezuinigen. Welke make-up kwast kies ik. Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Onderstaand zal ik je mijn tips geven. Met onderstaande basis kwasten kan je makkelijk een complete make-up aanbrengen en deze hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ik heb met veel verschillende make-up kwasten gewerkt en ik kan je de kwasten van MAC Cosmetics 100% aanraden. Mijn lijstje bestaat dan ook volledig uit een collectie van MAC make-up kwasten.

Welke make-up kwasten kies ik? (Klik op de foto om ze direct te bestellen)

Foundation Brush nummer 190: Hiermee kan je vloeibare make-up aanbrengen. Ik gebruik deze kwast ook als ik een dagcrème aanbreng, een primer aanbreng of als ik een foundation ga aanbrengen.  Hier te bestellen.

MAC 190 Foundation Brush

Concealer Brush 195: Hiermee kan je heel perfect je concealer aanbrengen en met de huid mee laten overlopen. Hier te bestellen.

MAC Brush Concealer 195

Powder/Blush Brush 129: Met deze make-up kwast kan je mooi je gezicht afpoederen en een blush aanbrengen. (zorg er wel voor dat je nadat je de blush hebt aangebracht de kwast schoonmaakt voor het gebruik voor de volgende dag) Klik hier.

MAC powder blush 129

Angled Brow Brush 208: Met dit penseel kan je zowel wenkbrauwen tekenen en aanzetten, en ook perfect een eyeliner aan brengen. Klik hier om te bestellen.

angled brow 208

Flat Shader Brush 247: Dit penseel is heel erg fijn voor het aanbrengen van oogschaduw op het ooglid en eventueel de arcadeboog. Klik hier.

 

Make-up kwasten: waarom moet je hier juist niet  op bezuinigen? Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blending Brush 224: Mijn favoriete kwast! Deze kwast is een echte musthave! Hiermee kan je alles heel mooi blenden (vervagen) en mooi met elkaar laten overlopen. Je kan ook je arcadeboog ermee aanzetten en dan blenden. Klik hier. 

 

Make-up kwasten: waarom moet je hier juist niet  op bezuinigen? Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees deze reactie maar eens van de MAC make-up kwast Blending Brush 224: Ik kan me er helemaal in vinden 🙂

Een kleine investering voor een goede kwasten-set vind ik, maar als je ziet welke resultaten je hiermee kunt boeken dan wil je niet meer anders! Met deze 6 kwasten kan je jaren vooruit, ze behoren tot de absolute top make-up kwasten en zijn favoriet bij de meeste visagisten!

Heb je nog vragen? Just let me know! Succes ladies!

Veel liefs,
signature
5 Responses
 • Marianne
  dinsdag, juni 2, 2015

  Beste Joyce,

  Heb met belangstelling je site gekeken. Erg goed!
  Ik heb een vraag.

  Onlangs heb ik een heel mooie kwast gekocht van Chanel (Chanel Pinceau, 54 euro) van geitenhaar.
  Ik gebruik een overall blusher van Fresh Minerals.
  Ik krijg echter geen poeder op mijn kwast.

  Heb je enig idee hoe ik dit kan oplossen?
  Vind het nl. erg vervelend.

  Bij voorbaat dank!
  Hartelijke groet,
  Marianne

 • Sara
  woensdag, maart 29, 2017

  Welke kwast zou ik het beste kunnen gebruiken voor poeder ( en dan bedoel ik van welk merk) ik wilde graag nyx HD poeder kopen omdat ik er heel veel goed dingen over gehoord heb. Weet jij misschien of het werkelijk zo goed werkt

 • Lucy
  vrijdag, september 1, 2017

  Hey, Ik ben 13 jaar oud en ik wil graag een paar eerste stappen zetten met make up.
  Ik wil dus niet echt iets dat ontzettend overdreven of goed zichtbaar is, want daar vind ik mezelf nog te jong voor.
  Het liefst koop ik de spullen bij de HEMA, want ik heb niet zo een groot budget.
  Mijn probleem is ook nog dat ik nauwelijks wenkbrauwen heb 🙁 , dus als ik het probeer bij te tekenen ziet dat er super nep uit
  Heeft er dus nog iemand tips voor mij?

  Alvast bedankt,
  Lucy

 • […] Smokey Eyes maken Wat vaak vergeten wordt bij het creëren van smokey eyes is het blenden van je oogschaduw. Gebruik een goede kwast voor het blenden van je oogschaduw. Weet je niet wat goede kwasten zijn, klik dan hier om over mijn favoriete make-up kwasten te lezen. […]

 • […] Voor het mooiste resultaat gebruik je niet het sponsje wat erbij zit. Gebruik een grote kwast, dit geeft een veel natuurlijk effect dan het sponsje. Alles lezen over het gebruik van de juiste kwasten?  […]

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.