Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mandala kleurboek: Een mandala inkleuren

Een mandala (kleurboek), iets wat ik zelf zo ontzettend prachtig vind, het heeft iets magisch vind ik.

Mandala betekent letterlijk magische cirkel. Het woord stamt uit het Sanskriet. Sanskriet is een oude Indiase taal.

Geschiedenis van de mandala

Het meest bekend zijn de boeddhistische mandala’s uit Tibet en India. Daar is de mandala niet alleen belangrijk als middel van concentreren bij het mediteren, het wordt ook gebruikt bij de inwijding van Boeddhistische monniken. Meestal worden ze door Boeddhisten met gekleurd zand gemaakt.

In het Hindoeïsme en Boeddhisme bestaat de mandala uit magische diagrammen waar binnen afbeeldingen van Goden en symbolen voorkomen.

Wat is een mandala?

De mandala is een symbool. Een symbool verwijst naar een verborgen inhoud, die je soms niet kent natuurlijk. De cirkel van een mandala heeft geen begin en geen einde. Het is een symbool voor heelheid en oneindigheid.

Mandala inkleuren - Mandala kleurboek

Daardoor kan een mandala een middel zijn om de kennis over te dragen, ook al ben je daar niet bewust van.

Wat doe je met een mandala?

Een mandala is niet alleen mooi om te zien. Juist het maken of inkleuren van een mandala kan worden vergeleken met mediteren.

Ze zeggen dat je een mandala kan zien als een plattegrond van het menselijk bewustzijn.

Mandala kleurboek

Daarom wordt het tekenen of inkleuren van mandala’s vaak als therapie voorgeschreven. Inmiddels gebruiken veel psychiaters, psychologen en pedagogen een mandala inkleuren als een vorm van therapie.

Ik weet nog goed dat mijn vriend en ik het op een avond hadden over mediteren, dat het mij lekker zou lijken om dat af en toe eens is te doen, om wat dichterbij jezelf te komen en een bepaalde rust te creëren. En wat denk je, we komen de volgende dag dit onderstaande mandala kleurboek tegen in een winkel…meant to be? Ik werd er heel enthousiast van…. Het enige echte mandala kleurboek!

Het-enige-echte-mandala-kleurboek-Joyce-van-Dam-Beauty-en-Lifestyle-Blog

Het is op heel mooi kwaliteit papier gedrukt en er zijn heel veel verschillende soorten mandala’s waar je uit kan kiezen om in te kleuren.

Mijn ervaring met de mandala inkleuren in het mandala kleurboek.

Op een regenachtige zondag ben ik begonnen met het kleuren van deze mandala in het mandala kleurboek, het gaf gelijk wat kleur aan deze sombere dag. Ik vond de mandala inkleuren echt super ontspannend, ik vond het heerlijk om te doen!

Als hij af is, dan zal ik het resultaat laten zien!

Als je het enige echte Mandala kleurboek ook wilt bestellen, heb ik hem het goedkoopst gevonden bij Bol, zie de link hieronder. Ook een mandala ingekleurd in het mandala kleurboek? Ik ben erg benieuwd naar jouw resultaten met de mandala inkleuren.

 

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.