Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Welke kleur oogschaduw aanbrengen?

Welke kleur oogschaduw aanbrengen? Dat is een vraag die ik tijdens mijn werkzaamheden als Make-up Artist vaak gesteld krijgt. Want welke kleur oogschaduw past nou bij mijn kleur ogen en welke kleur oogschaduw moet ik dan aanbrengen voor het mooiste resultaat?

Tuurlijk zijn er kleuren oogschaduw die de kleur van je ogen extra mooi of bijvoorbeeld feller van kleur uit laten komen waardoor ze meer opvallen. Toch is dit absoluut niet het enige waar je naar moet kijken bij je oogschaduw aanbrengen. Persoonlijk vind ik niet (omdat ik zelf blauwe ogen heb) dat ik dan altijd paarse oogschaduw moet aanbrengen. Dit zou dan ‘volgens de regels’ de mooiste kleur oogschaduw zijn om aan te brengen omdat het contrast tussen paars en blauw je ogen blauwer doet lijken.

Waar let je op bij het kiezen van een kleur oogschaduw?

Zelf vind ik dat je juist bij het kiezen van een kleur oogschaduw aanbrengen moet kijken naar: wat draag ik voor kleding? Naar welke gelegenheid ga ik? Hoe voel ik mij, en waar heb ik zin in qua make-up? Dit zijn in mijn ogen ( 😉 hihi) de belangrijkste vragen om te stellen.

Met zoveel verschillende manieren van opmaken en oogschaduw aanbrengen kan je je ogen al heel erg mooi uit laten komen.

Stel je voor dat je een keer gehoord hebt dat paars een mooi contrast geeft bij je blauwe ogen (wat ook zeker zo is). En nu ga je bijvoorbeeld naar een bruiloft in een rode jurk. Kies dan niet voor een paarse oogschaduw aanbrengen!

In principe staan alle kleuren bij elkaar tegenwoordig. Hoe gekker en feller, hoe beter af en toe!

Welke kleur oogschaduw aanbrengen?

Welke oogschaduw staat mooi bij mijn ogen is niet de juiste gedachte denk ik. Denk meer aan: Waar heb ik zin in qua kleuren oogschaduw?

Op een bruiloft is een mooi en goed aangezette make-up en oogschaduw wel erg mooi, maar wel een make-up die op een bepaalde manier een soort romantische uitstraling heeft.

In dit geval kijk je dan ook naar de kleding en de gelegenheid en niet naar de kleur van je ogen!

Oranje tinten geven een erg mooi contrast bij blauwe ogen. In bovenstaand voorbeeld zou ik kiezen voor een goud/bronzen kleur oogschaduw. Daarbij een eyeliner, veel mascara en een rode lipgloss! Ready to go!

Een classic eyeliner met een rode (matte) lipstick is altijd een topper! Lekker vrouwelijk en geweldig voor allerlei combinaties en ook gelegenheden. Als je je dus afvraagt welke kleur oogschaduw bij mijn ogen past kan je met die combi eigenlijk niet fout gaan!

Hoe voel ik mij, en waar heb ik zin in qua make-up?

Welke kleur oogschaduw aanbrengen? Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Tijdens mijn opleiding werkte ik bij een mooie chique salon. Wij hadden elke week wel een make-up workshop. Veel dames maken zich nauwelijks op, en wanneer ze een avondje uitgaan maken ze zich (net iets meer) op. Ze vinden het dan raar als ze naar hun werk of op hun vrije dag met make-up de deur uit gaan. Mijn oude bazin van toen zei altijd: Waarom zou je er niet elke dag als op en top vrouw uit willen zien? Waarom alleen als je een avondje uit gaat…?

En dat vind ik ook!

Dus kortom, bij het kiezen van een kleur oogschaduw bij je ogen vraag je jezelf vooral af; waar heb ik zin in en hoe voel ik mij? En ben je toch even nieuwsgierig, dan kan je alsnog eens kijken naar het ‘colour wheel’ zie hieronder:

Welke kleur oogschaduw aanbrengen? Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Welke kleur oogschaduw aanbrengen volgens ‘de regels’ mooi staan bij je kleur ogen:

Blauwe ogen & oogschaduw aanbrengen

aarde tinten, oranje/bruin/goud, roest/koper, lila/paars, blauw (een tint donkerder dan het blauw van je oog)

Bruine ogen & oogschaduw aanbrengen

goud/shimmer groen, paars, blauw en roze

Groene ogen & oogschaduw aanbrengen

lila/paars, warme aarde tinten met een oranje/goude ondertoon, taupe

Grijze ogen & oogschaduw aanbrengen

antraciet, mosgroen, zwart

Bij grijze ogen kan je de ogen meer blauw laten lijken door warme tinten te gebruiken. Wil je ze juist groener laten lijken?  Pak dan juist een koele tint oogschaduw.

Welke kleur oogschaduw is jouw favoriet? En welke kleur combinaties vind jij mooi? Laat het me weten in een reactie hieronder, vind ik leuk!

Veel liefs,
signature
3 Responses
  • Make-up trends Winter 2014/2015
    donderdag, november 27, 2014

    […] oogschaduw rondom de ogen mat/metallic […]

  • […] dieptes creëren, je oog optisch laten liften en nog zoveel meer. Het is niet de bedoeling om je oogschaduw vanaf je ooglid tot onder aan je wenkbrauw aan te brengen. Zo krijg je een heel groot vlak in […]

  • […] rekening houdt kan je met heel veel kleuren oogschaduw aan de gang! Wil je hierover meer lezen? Lees dit dan in dit blog van een tijdje geleden, ook als je geen blauwe ogen […]

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.