Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Welke lippenstift past bij mij? 

Een van de meest gestelde vragen aan mij, en aan collega Hair & Make-up Artists:

Welke lippenstift past bij mij?

Ben jij ook wel eens uren aan het testen welke kleur lippenstift bij je past en welke het mooist staat bij jou? Dan heb je er eindelijk een te pakken en als je de lippenstift thuis op doet, denk je, hmmm…. Misschien toch niet wat je ervan verwachtte? Heb je dat ook wel eens meegemaakt? Misschien zelfs iets te vaak? Jammer natuurlijk. Lees verder voor mijn tips.

Welke lippenstift past bij mij?

Een lippenstift moet een positieve en mooie invloed hebben. De lippenstift moet je gezicht als het ware helemaal op halen en laten stralen. En dat kan zeker met het gebruik van een juiste kleur lippenstift.

Er zijn een aantal hulpmiddelen die je kan toepassen om de zoektocht naar de lippenstift die bij je past makkelijker te maken.

Welke lippenstift past bij mij

Als eerste kan je jezelf qua huidtype onderverdelen in 2 soorten. Je kan een warme ondertoon hebben in je huid of een rode ondertoon.

Vaak kan je dit het beste zien in je hals. Een bepaalde gloed of overheersende kleur komt dan naar boven.

Zelf heb ik bijvoorbeeld een gele ondertoon ondanks ik vaak rode wangetjes heb. Laat je daar niet door misleiden. Als jij ook last hebt van rode wangetjes betekend dit niet automatsich dat je een rode ondertoon hebt.

Welke lippenstift past bij mij? Tip om te ontdekken welke ondertoon je hebt qua huid.

Een handige manier om te kijken welke kleur ondertoon jij nu hebt kan je doen door 2 kleuren erbij te pakken. Oranje en Violet.

Welke lippenstift past bij mij

Dit kunnen bijvoorbeeld gekleurde bladen zijn die je gebruikt om te knutselen met je (klein)kind, een sjaal of een doek. Wees creatief! Wanneer je deze 2 kleuren bij je gezicht houdt zal je twee dingen opmerken. Bij de ene kleur laat het je huid juist stralen en bij de andere kleur worden juist de oneffenheden meer zichtbaar. De kleur die jouw huid meer laat stralen is jouw antwoord op welke kleur ondertoon jij hebt. Bij oranje heb je een gele ondertoon in je huid en bij violet heb je een koele ondertoon in je huid.

Nu weet je dus gelijk dat als je een koel typje bent dat een warme kleur lippenstift je niet ten goede zal doen. Alle oneffenheden wil je natuurlijk niet accentueren!

En als je een warm typje bent is het niet handig om een koele kleur lippenstift te kopen en te dragen maar juist een lippenstift een warme ondertoon.

Welke lippenstift past bij mij? Let ook op je haarkleur.

Nu je weet welke ondertoon je het beste kan pakken in de lippenstift, kan je ook nog kijken naar je haarkleur. Bekijk wat lippenstift het beste past bij je haarkleur. Heb jij licht haar? Dan past een roze tint en nude tinten lippenstift erg goed bij je.

Heb jij bruin haar? Een iets donkere tint lippenstift, zoals donkerrood en donkerroze zal je erg mooi staan.

Heb jij rossig haar? Ga zeker kijken bij koper en brons tinten lippenstift!

Zwart haar? Denk dan meer aan bruine tinten of bordeaux tinten lippenstift.

Welke lippenstift past bij mij? Let op je kleding.

Om te beantwoorden welke lippenstift bij je past kijk je ook goed naar de kleding die je draagt. Als ik een daggast opmaak (nadat ik het bruidsmake-up en het bruidskapsel heb verzorgt voor de bruid), kijken we samen altijd goed naar de kleding voor die dag. En je kijkt ook naar de gelegenheid. Dan kan je je lippenstift hier weer verder op aanpassen.

Welke lippenstift past bij mij

Welke lippenstift pas bij mij? Mijn favorieten!

Als visagiste (ik werk in Rotterdam maar ook ver daarbuiten 😉 ) ben ik blij met een overvolle make-up koffer waaruit ik elke dag kan werken. Voor mezelf heb ik uiteraard ook een aantal favoriete kleuren lippenstift die ik graag gebruik. Voor mezelf, maar ook regelmatig voor mijn klanten!

Mijn favoriete kleur lippenstift nummer 1:

‘Kinda Sexy’ dit is een warme nude tint lippenstift.

Mijn favoriete kleur lippenstift nummer 2:

‘Please Me’ een roze zachte kleur, ook een warme tint.

Wil je ook zo een tint zoals de ‘Please Me’ maar heb jij juist een koele ondertoon? Kies dan voor:

‘Pink Plaid’ dit is een zacht roze tint met een wat koelere ondertoon.

Mijn favoriete kleur lippenstift nummer 3:

En natuurlijk de ‘Ruby Woo’ lipstick! Deze tint vind ik bij zowel een rode als gele ondertoon goed passen! Ruby woo kan eigenlijk altijd. 😉 Er zit een blauw pigment in de lipstick waardoor je tanden juist witter lijken. Dit in tegenstelling tot veel andere rode lippenstiften, die laten je tanden vaak geler lijken.

Welke lippenstift past bij mij

Welke lippenstift past bij mij? Kan je deze vraag door bovenstaande tips nu voor jezelf beantwoorden? Of heb je andere goede tips? Laat het weten in de reacties hieronder!

Veel liefs,
signature
2 Responses
  • F
    donderdag, juli 14, 2016

    Hallo, zelf heb ik een gele ondertint, bruin haar en bruine ogen. Ook heb ik een hele lichte huidskleur. Welke kleur zou je me aanraden? Als ik een donkere kleur gebruik lijk ik nog witter en dat is niet wat ik wil.

    Groetjes

  • […] Tijd voor je lippen. Nu kan je je lipstick en/of lipgloss aanbrengen met je lipliner. Over de meest gestelde vraag: Welke lippenstift past bij mij? Kan je alles hier lezen. […]

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.