Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

3 Don’t do’s: Make-up oudere huid.

Make-up oudere huid. Eerder schreef ik al eens over enkele basis tips als je zelf wat ouder geworden bent. En hoe je daar met make-up het beste mee kan omgaan. 😉 Zie daarvoor ook dit blog.

Er gelden toch wel wat andere regels bij het gebruiken van make-up dan 5 a 10 jaar geleden (toen alles iets strakker was hihi).

Make-up Oudere huid door Hair & Make-up Artist Joyce van Dam

Andere technieken en kleuren kunnen heel veel verschil maken! Je kan er gewoon super goed uit zien, vooral met het juist gebruiken van make-up.

Wat ik je nu graag wil gaan vertellen bij een make-up oudere huid, is wat je juist niet moet doen! De don’t do’s! Ik denk dat het handig is als je leest wat je juist niet moet doen bij de make-up voor een oudere huid.

Don’t do’s #1 Make-up oudere huid.

Mijn eerste punt wat ik vaak zie is dat er een glanzende oogschaduw wordt gebruikt. Je ziet soms bij dames een lichte kleur, en dan precies aangebracht op het deel wat gaat hangen over je ooglid heen. Ik zie dit jammer genoeg echt te vaak.

Juist wanneer je lichte oogschaduw op je oog aanbrengt, precies waar het velletje is gaan hangen, dan zal je dit effect alleen maar accentueren! Je accentueert dit gedeeld nog meer als er een glans in de oogschaduw zit!

We willen juist dat ons oog ‘optisch’ gelift wordt. In plaats van je minder mooie kant te benadrukken. Want dat doe je op deze manier. Dus als je het mij vraagt: geen glanzende lichte oogschaduw! Die kan je alleen gebruiken op je ooglid, het bewegende deel. Maar wanneer je iets meer rimpels hebt, zou ik het omruilen voor een mooie matte lichte tint. Deze oogschaduw gebruik je op je ooglid en je gebruikt het beste een iets wat donkere tint voor je arcadeboog.

Don’t do’s #2 Make-up oudere huid.

Mijn tweede punt van iets wat ik niet mooi vind als je wat ouder wordt, is een super glimmende lipgloss (waarbij het bijna eraf druipt).

Door eventuele rimpels bij je lippen, kan lippenstift sowieso al iets gaan lopen wanneer je geen lipliner gebruikt. Maar een vettige lipgloss kan zelfs gaan lopen met het gebruik van een lipliner! Naarmate je ouder wordt, worden je lippen ook kleiner. Met een lipgloss laat je dat nog meer opvallen!

Als je toch heel graag een lipgloss wilt dragen doe dit dan alleen in het midden van je lippen. Vervaag het iets wat naar de zijkanten, door je lippen wat over elkaar te bewegen. Een lipstick met een glans erin is ook een mooie vervanging!

Don’t do’s #3 Make-up oudere huid.

Mijn laatste en 3e punt bij een make-up voor de oudere/rijpere huid is dat ik adviseer om geen zwarte vloeibare eyeliner meer te gebruiken. Ruil je zwarte vloeibar eyeliner om voor een zwart kohlpotlood. Dit zwarte kohlpotlood breng je op 3 kwart van je oog aan, niet helemaal. Zo houd je de binnenkant van je oog licht. Je ogen zien er daardoor meer open en groter uit. Erg mooi!

Hebben jullie nog punten die je echt niet meer zo mooi vindt als je wat ouder wordt? Laat het weten in een reactie hieronder.

ps. Wil je eens 1 op 1 leren hoe je het beste je make-up gebruikt? Je mooie kanten benadrukken en je minder mooie punten vervagen! Boek een workshop visagie of volg een masterclass make-up! 🙂

Veel liefs,
signature
3 Responses
 • Jolanda
  maandag, juni 13, 2016

  Hele matte lipsticks kunnen echt niet meer weet ik uit ervaring.

 • Vera
  zondag, juli 17, 2016

  vergeet de wenkbrauwen niet, als je ouder wordt blijft hier niet veel van over.
  Er zijn veel mooie producten om de wenkbrauw aan te zetten .

  • joycevandam
   zaterdag, juli 23, 2016

   Dat is zeker zo Vera, bedankt voor je aanvulling! Liefs, Joyce

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.