Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Rode vlekken in gezicht wegwerken met make-up

Soms kan je last hebben van rode plekjes in je gezicht, de ene wat groter dan de ander. En de een heeft er ook meer last van dan de ander. Rode vlekken in gezicht kan soms ook verzoorzaakt worden door bijvoorbeeld littekens in het gezicht.

Oneffenheden (en rode vlekken) in je gezicht kan je gelukkig goed wegwerken met make-up. Ik ga je uitleggen hoe je rode vlekken in gezicht kunt wegwerken met make-up.

Heb je mijn blog al een gelezen over een concealer? Ik ga je uitleggen hoe en welke concealer je kunt gebruiken, maar wil je eerst nog alles over een concealer aanbrengen lezen dan raad ik dat zeker aan!

Rode vlekken in gezicht wegwerken met make-up

Groene Concealer tegen rode vlekken in gezicht.

De kleur groen compenseert de kleur rood. Door een groene concealer te gebruiken kan je dan ook rode vlekken wegwerken.

Wat erg belangrijk is bij het gebruiken van een groene concealer, is dat je een foundation altijd  over de concealer heen brengt. Zo kan je een mooie egale huid creëren.

Ook is het belangrijk om niet het afpoederen te vergeten. Als je dit niet doet zal je zien dat de producten als het ware van je gezicht ‘afglijden’. Fixeren is dan ook erg belangrijk! Fixeer met een poeder in de kleur van je huid en geen bronzing. Dit kan je eventueel hierna nog doen!

Ik raad deze Bronzing Poeder aan of gebruik deze blush. Deze heb je echt nodig nadat je jezelf helemaal geëgaliseerd hebt. Na het egaliseren voel je je waarschijnlijk heel bleekjes. De kleur terugbrengen in je gezicht doe je dan ook perfect met deze Bronzing Poeder of deze blush.

Rode vlekken in gezicht wegwerken met make-up

Een andere manier om rode vlekken in je gezicht weg te werken is het gebruik van een concealer die 1 tot 2 lichter is dan je huidskleur. Deze concealer kan je zowel onder je foundation als boven je foundation dragen.

Rode vlekken in gezicht wegwerken met make-up

Wanneer je geen foundation draagt en toch graag de oneffenheden in je gezicht wilt wegwegwerken is dit ook een goede methode om toe te passen.

De concealer (1 tint lichter) breng je aan op de plekken (rode vlekken) in je gezicht die je graag wilt weg werken. Tik de concealer goed aan in de huid met je ringvinger. Omdat je in je ringvinger niet de meeste kracht hebt, heb je daarom de minste kans om je product weg te vegen i.p.v. met je huid te vermengen.

Hoe beter je de concealer in je huid klopt hoe natuurlijker het resultaat zal worden. Heel belangrijk is om het nu af te poederen met een poeder. Voor het beste resultaat gebruik je een minerale poeder. Deze minerale poeder van Mac Cosmetics is heel natuurlijk en doet precies wat nodig is wanneer je een natuurlijk effect wilt creëren. Ik gebruik hem vaak bij het aanbrengen van een bruidsmake-up.

Zoek je een iets meer dekkende poeder? De Studio Fix poeder is een meer dekkende poeder.

Voor het mooiste resultaat gebruik je niet het sponsje wat erbij zit. Gebruik een grote kwast, dit geeft een veel natuurlijk effect dan het sponsje. Alles lezen over het gebruik van de juiste kwasten? 

Rode vlekken in gezicht wegwerken met make-up

De poeder zorgt ervoor dat de concealer gematteerd en gefixeerd wordt.  Fixatie betekent eigenlijk dat je ervoor zorgt dat de make-up goed blijft zitten. Zodat de make-up niet (door bijvoorbeeld transpireren) van je gezicht afglijd!

Succes! & You know: Vragen mag altijd in de reacties hieronder!

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.