Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hoe kan ik een concealer aanbrengen?

Wat is nou eigenlijk een concealer? Hoe kan ik een concealer aanbrengen? En wanneer gebruik ik een concealer?Een concealer is een product die je kan aanbrengen en gebruikt kan worden om plekjes weg te werken. Een concealer heb je in een vloeibare en compacte substantie.

Wat kan je met een concealer wegwerken?

 • puistjes wegwerken
 • donkere vlekken en/of kringen wegwerken
 • oneffenheden van de huid wegwerken

Het verschil tussen een concealer aanbrengen en een foundation aanbrengen?

Een foundation heeft als doel de huid egaal te maken. Een foundation breng je aan op het gehele gezicht. Door de verschillende keuzes qua dekkingen zullen de foundations met de meest volle dekking al heel veel tot bijna alle plekjes in het gezicht camoufleren.

Dit in tegenstelling tot een foundation met een lichte dekking. Hierbij zul je zien dat wanneer je donkere kringen en/of pukkeltjes hebt deze nog steeds goed zichtbaar zullen zijn na het aanbrengen van je foundation.

Als je een concealer aanbrengt kan je precies de plekjes, kringen en pukkeltjes aanzetten die je weg zou willen werken. Dat betekent dat je na het aanbrengen van je foundation nog steeds zichtbare plekjes zou willen weg werken. Dit kan heel goed met een concealer!

De concealer kan je ook onder je foundation aanbrengen. Zelf vind ik het mooier en handiger werken om je concealer aan te brengen over je foundation heen. Je ziet dan precies hoeveel er nog zichtbaar is om bijvoorbeeld dat ene pukkeltje nog beter te camoufleren.

Concealer aanbrengen. Kleur ConcealerJe kan het mooi vermengen met de foundation wanneer je de concealer eroverheen aanbrengt.

De concealer kan je met je vinger echt de foundation in kloppen als het ware. Als je het andersom doet en eerst je concealer doet aanbrengen, heb ik het idee dat je bij het aanbrengen van je foundation alsnog een hoop concealer weg wrijft.

Net als bij een foundation heb je verschillende kleuren en dekkingen bij het kiezen van je concealer.

Je hebt een hele licht dekkende, die meer een highlight effect geeft. Maar je hebt ook hele dekkende waarmee je bijvoorbeeld zelfs tattoo’s zou kunnen weg werken.

Hoe dekkender, hoe compacter (en ook dikker) het product is. Kijk vooral uit met hele dekkende concealers want dit gaat toch echt wel in de lijntjes zitten helaas.

De kleur concealer hangt af van de kleur van het plekje die je weg wilt werken en in welke mate.

De meest gebruikelijke kleur is een tot twee tinten lichter dan je eigen huid. Hiermee zorg je dat de kleur weer stabiliseert als het ware en kan je vaak de meeste plekjes goed wegwerken (afhankelijk van de dekking van je product).

Buiten de huidskleuren waar je uit kan kiezen zie je ook vaak hele andere tinten zoals:

 • groene concealer
 • oranje concealer

Waar zijn de groene en oranje concealers voor?

Groene concealer aanbrengen: de kleur groen compenseert de kleur rood (dit zie je ook met het verven van je haar). Dat betekend wanneer je veel roodheid in de huid hebt dat de groene concealer aanbrengen ervoor zorgt dat de rode kleur neutraliseert.

Oranje concealer aanbrengen: de oranje kleur compenseert de kleur blauw. Bij bijvoorbeeld blauwe plekken wegwerken of hele erge wallen/kringen onder de ogen werkt een oranje concealer aanbrengen het beste.

 

Als de ongewenste blauwe plek die je wilt wegwerken en camoufleren vrij sterk is zal je dit niet kunnen weg werken met een huidskleur concealer. Je zal dan juist een grijze waas met deze kleur creëren.

Met oranje concealer aanbrengen krijg je dit het beste weg!

Let wel op!

Bij een groene en een oranje concealer zou ik deze absoluut aanbrengen ONDER de foundation 😉

Tik de concealer goed aan in de huid met je ringvinger en breng daarna je foundation aan. Dit zorgt voor het meeste natuurlijke effect. Het is niet de bedoeling dat we een groene of oranje tint zien in het gezicht als je klaar bent met het aanbrengen van je gehele make-up.

Een concealer in de kleur van je huid maar dan 1 of 2 tinten lichter kan je ook heel mooi gebruiken als highligter. Bijvoorbeeld onder je wenkbrauwen voor een mooi liftend effect of op je jukbeenderen om deze mooi naar voren te laten komen.

Probeer het zeker eens uit zou ik zeggen!

Veel liefs,
signature
11 Responses
 • […] Concealer aanbrengen: zorg dat je alle ongewenste plekjes en oneffenheden hebt aangetipt met een concealer voor een mooie egaal effect. […]

 • Shapen en highlighten technieken
  donderdag, december 18, 2014

  […] de techniek van het shapen en highlighten goed onder de knie te krijgen werk je met een concealer, foundation of poeder. Ook met oogschaduw kan je me donkere en lichte tinten heel goed bepaalde […]

 • […] je juist teveel foundation, concealer of poeder draagt dan accentueert dit juist heel erg de rimpeltjes. Daarom is een bb-cream met een […]

 • […] onder je ogen. Deze schaduw accentueert je wallen. Om dit te camoufleren gebruik je een concealer. Lees hier mijn blog over een concealer aanbrengen om te ontdekken hoe je dit het beste […]

 • […] Wanneer je vindt dat je foundation niet genoeg dekking geeft, smeer er dan niet steeds meer lagen over heen. Tuurlijk, je ziet dan geen enkel vlekje meer. Maar je ziet wel een hele dikke laag foundation zitten! Gebruik een concealer onder of op je foundation om bepaalde oneffenheden weg te werken. Ook dit heb ik reeds voor je uitgelegd in een artikel (klik hier). […]

 • […] een concealer. Een concealer aanbrengen in de kleur van je huid, rond je lippen, zorgt voor een mooie duidelijke lijn tussen de lip en de […]

 • […] je mijn blog als een gelezen over een concealer? Ik ga je uitleggen hoe en welke concealer je kunt gebruiken, […]

 • Mannen Make-up. Lees mijn 3 tips! 
  woensdag, februari 24, 2016

  […] het gebruik van een concealer. Zo kan de man er frisser uitzien de gehele dag. Lees mijn blog over concealer aanbrengen om alle tips te lezen bij het aanbrengen van een […]

 • Groene Concealer Gebruiken | Lees mijn tips!
  donderdag, februari 25, 2016

  […] Nu kan je eventueel nog andere oneffenheden met je huidkleur concealer wegwerken. Vergeet ook het afpoederen niet! Hier kan je verder lezen over een concealer aanbrengen. […]

 • […] Om deze oneffenheden te camoufleren, gebruik je het beste een concealer. Hoe je het beste een concealer kan aanbrengen lees je hier. […]

 • […] Concealer […]

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.