Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Make-up tips voor grotere ogen. 7 absolute make-up tips voor grotere ogen.

Graag geef ik je een aantal make-up tips voor grotere ogen. Hoe kan ik mijn ogen groter laten lijken met make-up?

Grote ogen zijn erg mooi, maar helaas heeft niet iedereen grote ogen. Ik wil jullie graag enkele make-up tips mee geven voor grotere ogen. Eigenlijk hoe je je oog zo groot mogelijk kan laten lijken.  Thank God there is make-up 😉

Make-up tips voor grotere ogen #1

Oogschaduw keuze voor grotere ogen: Witte (lichte kleur) oogschaduw

 • Gebruik een witte of een lichte kleur, een mooie huidskleur tint oogschaduw! Breng deze lichte kleur aan over het hele ooglid. Vergeet niet goed aan te zetten aan de binnenkant van je oog en een stukje naar beneden toe de binnenkant ook aanzetten. Vervaag de lichte kleur aan de onderkant goed langs de wimper rand. De eerste stap voor grotere ogen met make-up.

make-up tips grotere ogen

Make-up tips voor grotere ogen #2

Een donkerdere oogschaduw tint om diepte te creëren.

 • Aan de buitenkant en op je arcadeboog kan je iets wat donker aan zetten om meer vorm en diepte aan het oog te geven.  Je arcadeboog is het bot wat je voelt net boven je ooglid. Zet de buitenkant van je arcadeboog aan naar beneden toe tot aan de wimper rand. Blend hierna de oogschaduw mooi uit naar de binnenkant van je oog. Vervaag het dus met je kwast. Vergeet niet dat donkere kleuren zorgen dat ‘iets’ wegvalt en lichte kleuren er juist voor zorgen dat iets opvalt en naar voren komt. Daardoor is het belangrijk dat de lichte kleur oogschaduw overheerst op het ooglid om een groter effect te creëren voor grotere ogen.

Make-up tips voor grotere ogen

Make-up tips voor grotere ogen #3

Eyeliner voor grotere ogen: Kohlpotlood driekwart aanzetten

 • Bij iemand met kleine ogen zou ik met een zwart kohlpotlood driekwart een heel dun lijntje aanbrengen van buiten naar binnen toe en de lijn laten stoppen in de wimper rand. Vervaag deze uit met een dun kwastje, zodat je niet precies ziet waar het lijntje stopt. Dit kan je eventueel ook aan de onderkant doen. Zo creëer je toch meer definitie aan het oog en de zogenaamde ‘amandel vorm’ ogen haal je hiermee naar voren.
 • Bij een vloeibare eyeliner moet je zorgen dat je van buiten naar binnen toe werkt en van dik naar dun. Laat de eyeliner stoppen in de wimper rand. Laat de onderkant vrij, of breng eventueel alleen aan de buitenkant onder driekwart een lijntje aan met kohlpotlood aan en werkt dit uit met een kwastje of wattenstaafje zodat je niet ziet waar het stopt.

Make-up tips voor grotere ogen #4

Mascara voor grotere ogen: Krullende wimpers

 • Zet de mascara vooral aan de buitenkant goed aan. Begin aan de buiten kant en werk dan lichtjes door naar de binnenkant van het oog. Echt in het ooghoek zou ik ze net even aantikken en meer niet, als dit vrij licht blijft oogt het groter. Mocht je van jezelf geen krullende wimpers hebben maak dan even gebruik van een wimperkrultang. Krullende wimpers voorkomen een eventuele schaduw die de wimpers kunnen creëren rond het oog. Hierdoor lijkt je oog kleiner en dat is nu juist niet de bedoeling 😉

Make-up tips voor grotere ogen #5

Wenkbrauwen voor grotere ogen: Zet ze goed aan en zorg dat ze lang genoeg zijn.

 • Een wenkbrauw laat een oog op zijn mooist uitkomen wanneer het de juiste lengtes en vorm heeft. Zorg dat je wenkbrauw aan de zijkanten lang genoeg zijn en bij de start goed begint. Dit meet je door een kwast langs je neus naar boven te houden en dan zie je precies waar je wenkbrauw moet beginnen. Begint het veel later zal je oog ook kleiner lijken. Zorg dat je wilde haartjes aan de onderkant mooi geëpileerd zijn. Rommelig en borstelig wenkbrauwhaar doet het oog ook kleiner laten lijken. Onder de wenkbrauw kan je een lichte tint oogschaduw aanbrengen of een highlighter om het zo groot mogelijk te laten lijken. Alles over wenkbrauwen lezen? Klik dan hier voor mijn 7-stappen plan wenkbrauwen aanzetten.

Make-up tips voor grotere ogen

 

Make-up tips voor grotere ogen #6

Absolute musthave: Wit kohlpotlood voor grotere ogen.

 • Het wit oogpotlood waarvan ik vind dat niet mag ontbreken in je make-up tas zorgt ervoor dat je oog groter lijkt. De waterlijn die je inkleurt met het witte potlood zorgt ervoor dat het lijkt alsof het bij je oogwit hoort en daardoor een grotere frisse uitstraling creëert. De simpelste make-up tip voor grotere ogen!

Make-up tips voor grotere ogen

Make-up tips voor grotere ogen #7

Egale huid: Mooie egale basis aanbrengen op je gezicht.

– Een mooie egale huid zorgt voor een rustige uitstraling en kan de focus op de ogen goed uit laten komen. Hoe meer ze naar voren komen hoe meer ze opvallen. Dat is wat we willen bereiken uiteindelijk. Meer info over een foundation lees dan mijn artikel over foundation, klik hier. 

Hebben jullie zelf nog andere make-up tips voor grotere ogen die je gebruikt? Ben benieuwd naar jullie mening, ervaringen en tips! Aarzel niet en laat ze achter hieronder bij de comments…altijd leuk om te lezen!

Veel liefs,
signature
2 Responses
 • Marja
  vrijdag, november 1, 2019

  Hoi Joyce,

  Ik vind je ujtleg heel.goed en duidelijk voor iemand die er niet zo handig mee is.

  Bedankt!!!

  Succes met je site verder en heb een mooie dag!

  Groetjes Marja

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.