Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

7 Stappen plan: Je wenkbrauwen tekenen en aanzetten

Al eerder schreef ik over de absolute basis make-up tips voor een mooie make-up, waaronder een egale huid en mooie wenkbrauwen vallen. Nu wil ik dieper ingaan op je wenkbrauwen tekenen en aanzetten.

Mooie wenkbrauwen is voor iedereen iets anders. De een houdt van dunne wenkbrauwen, de ander weer van volle wenkbrauwen…

Al een tijd is de trend toch volle wenkbrauwen. Nu vind ik niet dat je met de trend moet mee doen, maar juist moet doen wat echt bij jou past en jou op je mooist maakt. Eigenlijk waar jij je het mooist bij voelt!

Als je mijn Beauty & Lifestyle blog al wat vaker leest, zal je weten dat ik vind dat je wenkbrauwen zeker mag zien! Een aangezette wenkbrauw geeft vaak meer uitstraling in het gezicht en als je ze aanzet oogt het vaak veel strakker. Dat vind ik mooi! Jij?

Er zijn wel verschillende manieren om je wenkbrauwen te tekenen of je wenkbrauwen aan te zetten.  Ik heb voor je een 7-stappen plan wenkbrauwen tekenen en aanzetten gemaakt. Die lees je hieronder.

7-Stappen plan wenkbrauwen tekenen en aanzetten.

Om je wenkbrauwen te tekenen of aan te zetten heb je de volgende spullen nodig:

Je kan je wenkbrauwen aanzetten uit de losse hand. Je kan ook gebruik maken van sjablonen. Of je gebruikt een kam!

Een kam gebruiken om mijn wenkbrauwen aan te zetten?

Ja 🙂 een kam. Ik zal je laten zien hoe ik mijn wenkbrauwen aan zet met behulp van een kam. Op deze manier krijg ik mijn wenkbrauwen heel strak aangezet.

Ik gebruik zelf altijd een potlood of een poeder en dan in een vrij lichte kleur. Dit doe ik omdat ik  het over mijn eigen wenkbrauw haartjes aanbreng en daardoor word de kleur intensief en donker genoeg voor mij.

Mocht ik plekken hebben waar geen haargroei zou zitten dan zou het te licht van kleur zijn. Je kan de wenkbrauw haartjes zien als een soort ondergrond. Je moet altijd je kleur goed aanpassen op je huid, je haar en je wensen.

Koele of warme tint wenkbrauwpotlood?

Denk er wel aan dat een koele tint heel belangrijk is. Een warme bruin tint vind ik heel onnatuurlijk. Dan krijg je de kans dat ze oranje of roodachtig worden van kleur. Dat is voor je haarkleur leuk maar een absolute ‘no go’ voor je wenkbrauwen…

Ik ga jullie laten zien hoe ik mijn wenkbrauwen teken met een wenkbrauwpotlood van Catrice. Een make-up merk van de Kruidvat. Ja, hetzelfde merkje waarover ik laatst mijn blog schreef over de nude kleur lipstick. 

7-Stappen-Plan-Wenkbrauwen-aanzetten-1

Dit potloodje gebruik ik eigenlijk al jaren, en voldoet perfect aan mijn wensen. Het potloodje kost maar € 2,59 en koop ik gewoon bij de Kruidvat.

Het heeft aan een kant een borsteltje en aan de andere kant zit het potloodje, ik gebruik altijd de kleur: 020 Date with Ash-ton.

Oké, wat heb je nodig voor het 7-stappen plan wenkbrauwen tekenen 😉

 • potlood (Catrice 020 Date with Ash-Ton of jouw eigen favoriete wenkbrauwpotlood)
 • je kam

Ik gebruik altijd de onderstaande kam. Dit is een toupeer-vorkkam.

Stap 1 wenkbrauwen tekenen. Borstel je wenkbrauwen eerst in model.

Wenkbrauwen tekenen - aanzetten - 7 stappen plan

Stap 2 wenkbrauwen tekenen. Leg je kam net boven het bovenste randje van het eerste stuk van je wenkbrauw en teken een lijn (deze mag je vrij hard aanzetten)

Wenkbrauwen tekenen - aanzetten - 7 stappen plan

Stap 3 wenkbrauwen tekenen. De onderkant van het eerste stuk, je houdt de kam net eronder en tekent de lijn.

Wenkbrauwen tekenen - aanzetten - 7 stappen plan

Stap 4 wenkbrauwen tekenen. Niet te lang! Kijk uit voor ‘hangende ogen’

Als je je potlood schuin langs je neus houdt dan geeft je potlood aan hoe lang je wenkbrauw mag zijn, sommige zullen de wenkbrauw iets langer maken dan er haartjes zitten.

Maak ze alleen echt niet langer dan het punt wat het potlood aangeeft want als ze te lang zijn dan creëer je het effect dat je oog lijkt te gaan hangen. Mocht je iets te ver gegaan zijn met je potlood dat werk je dit even weg met een wattenstaafje.

Wenkbrauwen tekenen - aanzetten - 7 stappen plan

Stap 5 wenkbrauwen tekenen. Leg je kam net boven het bovenste randje van het tweede stukje wenkbrauw, schuin naar beneden en trek hier een lijn.

Wenkbrauwen tekenen - aanzetten - 7 stappen plan

Stap 6 wenkbrauwen tekenen. Bij de schuine kant van de onderkant doe je precies het zelfde…

Stap 7 wenkbrauwen tekenen. Kleine haartjes tekenen

Daarna heb je eigenlijk een omlijsting van je wenkbrauw, op het eerste stukje na. Die zetten we niet strak aan met de kam maar laten we vloeiend overlopen doormiddel van kleine haartjes te tekenen.

Daarna kleur je eigenlijk als het ware de wenkbrauw verder in met je potlood, doormiddel van kleine haartjes te tekenen.

Wenkbrauwen tekenen - aanzetten - 7 stappen plan Daarna ga ik er altijd nog even met het borsteltje van de kam langs om de hele strakke lijnen wat te blenden en alles mooi in elkaar over te laten lopen…

Resultaat wenkbrauwen tekenen / aanzetten:

Wenkbrauwen tekenen - aanzetten - 7 stappen plan

Uiteraard kan je dit ook doen met een wenkbrauw kwastje en poeder.

Ik zou zeggen, probeer mijn 7-Stappen plan wenkbrauwen tekenen en aanzetten eens!

Let me know in de reacties wat je ervan vindt, en als je nog vragen hebt!

Veel liefs,
signature
35 Responses
 • Renate
  maandag, mei 4, 2015

  Thanks Joyce, een dikke like voor deze uitleg!

  • joycevandam
   zaterdag, juli 18, 2015

   Graag gedaan Renate! Daar doe ik het voor 😉

  • Roely Jullens
   woensdag, september 8, 2021

   Vind dit een hele goede uitleg. Wat zin ze gaaf geworden. Gauw aan de slag !!!

  • Coby Martens
   vrijdag, maart 11, 2022

   Hartelijk dank voor de goede uitleg, ik geniet weer van jou voorbeelden!❤
   Groet Coby

 • Shirley Ann
  vrijdag, juli 17, 2015

  Wat een goede uitleg over je een wenkbrauw potlood/poeder het beste kan gebruiken. Ik ga je tip zeker proberen. Ik wilde je alleen nog wat vragen. Ik gebruik nu het wenkbrauw setje van catrice. En zou heel graag is een keer een wenkbrauw potlood willen proberen van catrice. Alleen welke kleur zou ik nodig hebben? De kleur van me wenkbrauwen is zwart. Vind het zo moeilijk welke kleur wenkbrauw potlood ik dan het beste kan gebruiken. Ik heb wel een lichte getinte huid. Dank je wel alvast voor je antwoord.

  • joycevandam
   zaterdag, juli 18, 2015

   Hi Shirley Ann,

   Het is moeilijk advies geven op deze manier, wanneer je iemand ziet is het natuurlijk anders! Maar als ik het zo lees, zou ik voor donkerbruin gaan. Echt zwart zal vast te donker worden. Je kan ook kijken welke kleur je gebruikt van het wenkbrauw setje. Je kan de kleur van het potlood dan in dezelfde tint nemen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt, ik hoor graag of het gelukt is 🙂 -XO- Joyce

 • Jessica
  maandag, augustus 10, 2015

  Super tip! Ga er zeker wat aan hebben, doe het meestal op gevoel soms pakt dat super uit en soms niet, ga zo door! Leuke tips.

  X jessica

 • Mweenink
  donderdag, september 10, 2015

  hallo,
  ik vind de uitleg die je geeft erg goed. Alleen heb ik een vraag en ik weet niet of je deze kan beantwoorden. Ik teken nou ongeveer een jaar mijn wenkbrauwen. En voor mijn gevoel zijn ze nooit goed. In de spiegel zie ik mijn wenkbrauwen namelijk recht. Maar als ik een foto maak zitten ze dus scheef. Je moet dit zien zoals dat de ene veel langer is als de andere. Ik weet niet of je snapt wat ik bedoel.. Maar daardoor ben ik altijd bezig met het malen over hoe mensen mijn wenkbrauwen zien. Ik hoop dat je hiervoor een tip hebt..
  Groeten.

  • joycevandam
   donderdag, september 24, 2015

   Hi Maaike, hou je je fototoestel wel recht dan 😉 🙂

 • Marije de Wit
  zondag, september 13, 2015

  Ik ben 76 jaar. Ik eb intussen wit haar Mijn wenkbrauwen zijn wat donkerder voorzover aanwezig. Ik zou graag advies hebben over welke kleur wenkbrauw bij mij zou passen.

  • joycevandam
   donderdag, september 24, 2015

   Hi Marije, Dat is via deze manier erg moeilijk te beoordelen! Vraag je kapster/schoonheidsspecialiste advies zou ik zeggen, die kunnen het in real life beoordelen 😉 succes!

 • Coby Kirioma
  donderdag, oktober 22, 2015

  Goede morgen Joyce, maar hoe als helemaal geen wenkbrauw haartjes meer hebt?

 • Coby Kirioma
  donderdag, oktober 22, 2015

  Goede morgen Joyce, maar als geen wenkbrauw haartjes meer hebt?

  • joycevandam
   donderdag, oktober 22, 2015

   Hi Coby, dan werkt een potlood het beste. Met het wenkbrauw potlood teken je kleine haartjes, zo creëer je het meeste een natuurlijk effect. Dit potlood vind ik persoonlijk het mooiste werken wanneer je van nature geen tot weinig haartjes hebt. De kleur fling en lingering zijn de lichtste tintjes. Lingering vind ik bij veel dames het mooiste. Ik houd niet van hele donkere wenkbrauwen. Let wel op bij dit potloodje, het draait alleen naar buiten en niet terug naar binnen 🙂 dus niet te ver eruit draaien wanneer je dit potloodje hebt 😉 Succes en vergeet niet; Oefening baart kunst! -XO- Joyce

   • Carla
    maandag, november 4, 2019

    Hi Joyce, lees net je antw. over als je helemaal geen haartjes meer hebt, zoals bij mij, maar kan de naam/merk van het wenkbrauw potlood niet ontvangen. Gaat over de kleuren fling en lingering. Kun je het mij nogmaals vertellen? Alvast bedankt

 • Aniek
  zondag, januari 3, 2016

  Hoihoi.

  Ik vroeg me nog af of het met regen er niet snel afgaat. Ik ben nig niet bekend met dit alles.
  Verder super uitleg! Ohja, waar kan je dat kammetje kopen?
  X

  • joycevandam
   dinsdag, februari 23, 2016

   Hi Aniek, Nee hoor dat blijft gewoon zitten, maar de regen zou ik sws ontwijken 😉 niet heel prettig! Het kammetje kan je soms bij de drogist kopen maar als je bij google vorkkam kopen aanklikt zie je opties genoeg! Succes -XO- Joyce

 • gijs
  dinsdag, maart 15, 2016

  Ik had een vraag ik ben een jongen en ik wil dat ook gaan doen is dat mooi bij een jongen voor bij homo,s
  Omdat ik dat ben

  Heb jij tips voor mij?
  Alvast bedankt

  • Madelief
   zondag, april 10, 2016

   Jongens met mooie wenkbrauwen zijn altijd goed hoor ????

  • Kirsten
   zaterdag, februari 11, 2017

   Hai Gijs,

   Je moet je hart volgen als jij dat wilt mag dat gewoon! Ookal ben je een jongen ? Maakt niks uit lijkt mij. Maar ik durf niet te zeggen of het mooi is want ik ken je niet en zie het niet. Doe wat je zelf wilt. Je keus kan nooit verkeerd zijn xx Kirsten

 • Sarah
  zondag, december 25, 2016

  Hey, ik had een vraagje want ik heb van zelf hele volle wenkbrauwen en ik wil/mag ze niet epileren maar kan ik ze dan nog steeds mooi tekenen want aan het einde van me wenkbrauwen is het zeg maar niet echt vol xx Sarah bedankt als je antwoordt !!

  • Siham
   maandag, maart 6, 2017

   Gebruik concealer en uitlijn je wenkbrauw in de vorm die je wilt. Doe ik ook altijd. Dus zeg maar met een dekkende concealer over de wenkbrauwharen heen die wegmoeten. Gewoon een strakke lijn trekken boven en onder in de vorm van je wenkies. En dan afpoeder met translution powder.

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.