Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De twee basis make-up tips en check Angelina Jolie!

Wat mag niet ontbreken aan je basis make-up look en behoort tot de absolute basis van een mooie make-up? Hieronder twee tips!

Twee basis-make-up tips

Twee hele belangrijke basis make-up tips, die een must zijn voor een mooie make-up zijn:

 • een egale huid
 • de wenkbrauwen

Of je nu een basis make-up wilt of een glamour make-up, een basis voor een mooie make-up leg je met een egale huid en mooie wenkbrauwen.

Basis van een make-up: Foundation

Hoe mooi je ogen ook opgemaakt zijn of hoe mooi je kleur lipstick ook is, een foundation zorgt er voor dat alles nog 100 keer mooier en beter tot zijn recht komt. Een foundation is de absolute basis van een mooie make-up.

Nu kan bijvoorbeeld een BB cream, een licht dekkende foundation of een poedertje met een concealer ook al genoeg zijn. Dit ligt aan je huidtype.

Een egale huid zorgt ervoor dat het gezicht een bepaalde rust uitstraalt, daardoor komt de make-up van je ogen en lippen veel mooier uit. Als je rode wangen hebt, of een pukkeltje of plekje is er veel te zien in het gezicht. Het wordt dan eigenlijk druk en onrustig en de nadruk op je ogen en lippen vallen weg. Dat is zonde! Vindt je ook niet? Daarom is een foundation ook echt de basis tip voor een mooie make-up.

Lees ook mijn blog eens over het gebruik van een foundation, klik hier.

Hieronder een voorbeeld van Angelina Jolie met een lichte oogmake-up zonder foundation. En daarnaast een voorbeeld van Angelina Jolie met een lichte oogmake-up maar dan met foundation.

Basis make-up tipsBasis make-up tipsZien jullie het verschil? Wat vinden jullie ervan? Al overtuigd dat foundation de basis is voor een mooie make-up 😉

En dan de wenkbrauwen!

Dikke volle wenkbrauwen tekenen zie je al een hele tijd op de catwalk en nu ook telkens meer op straat. Gelukkig maar, vind ik!

Ik vind het zo mooi en zoveel toevoegen aan een gezicht. Het geeft je een sprekend gezicht. Mooie wenkbrauwen vind ik de tweede basis tip voor een mooie make-up.

Meiden waarbij de wenkbrauwen niet opvallen, doordat het hele dunne wenkbrauwen zijn of hele lichte wenkbrauwen, hebben vaak een minder sterke uitdrukking in het gezicht. Je ogen worden minder geaccentueerd en alles lijkt een beetje weg te vallen.

Ik ben echt een wenkbrauw fan, zonder aangezette wenkbrauwen voel ik mezelf heel kaal. Ik heb het geluk dat ik Italiaans bloed heb en daardoor gezegend bent met best zware wenkbrauwen. 🙂

Mijn wenkbrauwen moeten wel iets aangezet worden zodat ze net iets donkerder, voller en strakker lijken. Als ik zou moeten kiezen tussen mascara of mijn wenkbrauwen aanzetten, kies ik without a doubt voor mijn wenkbrauwen!

Buiten het feit dat wenkbrauwen je gezicht sprekender maakt, laat het je ogen ook veel mooier uitkomen. De absolute nummer twee basis make-up tip zijn dan ook wenkbrauwen tekenen en aanzetten!

Het is wel zo dat hele donkere wenkbrauwen niet bij iedereen staan. Bij de een staat het erg mooi en bij de ander kunnen hele donkere wenkbrauwen iets te streng overkomen. Het is hierbij altijd belangrijk dat je jezelf er ook prettig bij voelt. Je kan ze zo donker aanzet als je zelf wilt!

Ik ben benieuwd of jullie mijn mening delen of het juist anders zien…. let me know in een reactie hieronder. Ik vind het erg leuk om jullie ideeën te horen!

Veel liefs,
signature
5 Responses
 • […] Eerder schreef ik al over twee musthaves die ik heel belangrijk vind als een basis make-up. De twee dingen die ervoor zorgen dat de rest van je make-up mooi uitkomt zijn een egale huid en de wenkbrauwen, lees hier het volledige artikel. […]

 • 7-stappen plan wenkbrauwen aanzetten
  zondag, november 23, 2014

  […] eerder schreef ik over de absolute basis make-up tips voor een mooie make-up, waaronder een egale huid en mooie wenkbrauwen vallen en nu wil ik dieper ingaan op je wenkbrauwen […]

 • 7-stappen plan wenkbrauwen tekenen
  dinsdag, januari 20, 2015

  […] eerder schreef ik over de absolute basis make-up tips voor een mooie make-up, waaronder een egale huid en mooie wenkbrauwen vallen en nu wil ik dieper ingaan op je wenkbrauwen […]

 • […] kleur oogschaduw die je hebt gebruikt voor je lippen en nagellak zou ik niet als basis-kleur gebruiken voor je ogen. Anders heb je wel erg veel in dezelfde kleur. Wel is het leuk om het […]

 • […] is heel belangrijk om een goede basis te gebruiken voor je oogmake-up. Denk bijvoorbeeld aan een […]

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.