Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Het beste van jezelf naar boven halen met make-up

Met make-up kan je veel doen. Je kunt je hele gezicht veranderen, als je dat wilt natuurlijk. Je kunt er ook een echte ‘glamour look’ mee creëren. Maar ook wanneer je meer subtiel met make-up aan de slag wilt gaan, kan je jezelf positief veranderen.

Wie wilt nou eigenlijk niet het beste van jezelf naar boven halen? Met make-up kan dat. Maar het is wel belangrijk dat je de goede technieken en producten gebruikt. Als je make-up verkeerd gebruikt, of de verkeerde producten, kan je jezelf er juist nadelig uit laten zien. En dat is niet het effect wat je wilt bereiken.

Vandaag heb ik Tineke mogen opmaken. Zij draagt zelf weinig tot geen make-up. Zij ziet zonder bril niets, dus dan wordt het opmaken je ook wel lastig gemaakt. Bij Tineke begon ik op een schoon gezicht. Graag vertel ik je wat ik qua make-up heb gebruikt om deze ‘natural’ look te creëren bij Tineke.

 Hieronder zie je de voor & na foto’s!

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 1 # Primer

Als eerst bracht ik bij Tineke de primer aan van MAC Cosmetics. Deze primer zorgt ervoor dat ik de make-up vlekkeloos kan aanbrengen en dat het de hele dag goed blijft zitten.

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 2# Oranje concealer

Onder haar ogen heb ik de oranje concealer aangebracht van MAC Cosmetics. Dit tegen donkere kringen. Lees alles over een oranje concealer in mijn eerder geschreven blog.

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 3 # Foundation

Als derde stap heb ik de matchmaster foundation van MAC Cosmetics nummer 4 aangebracht. Dit is een hele mooie foundation met een medium dekking. Deze foundation past zich aan aan de kleur van de huid. Zo blijft je gezicht een natuurlijke look houden. Meer weten over een foundation aanbrengen, klik dan hier.

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 4 # Blush

Om weer wat kleur terug te krijgen in haar gezicht heb ik een roze achtige blush aangebracht. Blush Desert Rose van MAC Cosmetics.

Het beste van jezelf naar boven halen met make-up | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 5 # Wenkbrauwen

Bij Tineke stoppen haar wenkbrauwen iets eerder dan het haar ogen op z’n mooist zullen uit laten komen. Daarom zet ik haar wenkbrauwen iets aan met de Charcoal brown van MAC Cosmetics. Gewoon heel lichtjes, natuurlijk aangezet met een speciaal wenkbrauw kwastje. Daarmee bedoel ik een schuin kwastje zoals op de foto hieronder.

Het beste van jezelf naar boven halen met make-up | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 6 # Basis ogen

Als basis heb ik de Pain Pot aangebracht van MAC Cosmetics. Deze werkt als een primer, voorkomt dat de oogschaduw in de lijntjes gaat zitten en de oogschaduw blijft hierdoor extra lang zitten. Ik heb de kleur Sof Ochre gebruikt , dit vind ik de beste basis tint bij een blanke huid.

Het beste van jezelf naar boven halen met make-up | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 7 # Oogschaduw ooglid

Op haar ooglid heb ik de kleur Vanilla aangebracht. Deze lichte kleur laat haar ooglid extra opvallen. Dat is precies wat ik wil creëren, grotere duidelijkere ogen. Ook heb ik deze kleur precies onder haar wenkbrauw iets wat aangezet.

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 8 # Arcadeboog

Bij haar arcadeboog heb ik dezelfde tint als voor haar wenkbrauwen gebruikt. De charcoal brown. Deze mooie matte tint geeft een mooie schaduw. Als je deze schaduw precies creëert op het gedeelte wat iets over haar ogen valt, laat je het optisch liften. Het verschil zie je goed wanneer Tineke haar bril niet op heeft.

Het beste van jezelf naar boven halen met make-up | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 9 # Zwart oogpotlood

Met het zwarte oogpotlood van NYX heb ik 3 kwart boven en beneden een lijntje getrokken langs haar wimperlijn. Dit om haar ogen groter te laten lijken.

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 10 # Waterlijn

Op haar waterlijn heb ik het witte kohlpotlood aangebracht. Ook aan de binnenkant van haar oog heb ik het witte potloodje aangezet. Dit om een grotere frissere blik te krijgen.

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 11# Mascara

Een mascara zegt genoeg 😉 Geen enkele make-up look is zonder mascara. Bij Tineke heb ik de mascara van MAC Cosmetics gebruikt.

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 12 # Lippen

Op de foto zonder bril heb ik de lipliner Sand en de lipgloss Londen aangebracht van NYX.
Op de foto met bril hebben ik de kleur captive aangebracht en de lipliner Cabaret. Vond ik mooi passen bij haar bril.

Het beste van jezelf naar boven halen met make-up | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Het beste naar boven halen met make-up | Stap 13 # Bronzing

Als laatste stap heb ik nog even met een grote kwast en de matte bronzing poeder van MAC Cosmetics wat schaduw aangebracht.

Het beste van jezelf naar boven halen met make-up | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Wat vinden jullie van deze look? Ik vind het haar prachtig staan, ook Tineke zelf vond het wel geslaagd 🙂 Wil je nu ook leren om jezelf zo mooi mogelijk op te kunnen maken? Meld je dan aan voor mijn Masterclass Make-up. Meer informatie over mijn Masterclass Make-up lees je hier.

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.