Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De voor- en nadelen van facings uitgelegd

We hebben allemaal wel een tand die een beetje verkleurd is of een kleine beschadiging heeft. Graag zouden we dat opgelost zien, zodat we weer een schitterende tandpasta-smile hebben. Dat kan met facings! Door middel van facings kun je je tanden een ‘facelift’ geven. Facings zijn een soort van ‘hoes’ over je eigen tand. Het is een dun laagje dat over je tand wordt geplaatst om een verkleuring of lichte beschadiging te verhullen. Door facings ziet je gebit er weer netjes uit.

Er zijn voor- en nadelen bij het plaatsen van facings en deze zet ik graag voor je op een rijtje (in overleg met een specialist uit Breda).

De voor- en nadelen van facings uitgelegd

Nadelen van facings

Facings klinken als een geweldige oplossing voor een beschadiging of verkleuring van je eigen tanden. Dat is het ook wel, maar toch zijn er een paar nadelen die je in overweging moet nemen bij een keuze voor facings.

Nadeel 1: De prijs van facings

Allereerst is het wel een investering die je moet maken. Wanneer je voor composiet facings kiest, valt dit nog mee. Maar wanneer je voor porseleinen facings kiest dan is dit een aanzienlijk bedrag. Porseleinen facings zijn van betere kwaliteit en dat zie je terug in de prijs. Facings van composiet gaan ‘slechts’ 5 jaar mee en die van porselein 15 tot 20 jaar. Je hebt er dus wel heel lang plezier van.

Nadeel 2: Facings kunnen dof worden

Na verloop van tijd kunnen facings hun glans verliezen. Ze worden dan dof of verkleuren licht. Dit komt omdat facings niet dezelfde natuurlijke laag hebben als tanden en ze aangetast worden door eten, drinken en poetsen. Ze kunnen de facings dan wel weer bijwerken, dit kan echter niet onbeperkt.

Nadeel 3: Gebrek aan transparantie

Facings hebben niet de natuurlijke transparantie die tanden hebben. Hierdoor kan het zijn dat facings onnatuurlijk lijken. De meeste tandartsen hebben er wel veel ervaring mee en door te werken met kleur verlopen is dit grotendeels te verhelpen.

Voordelen van facings

Facings hebben natuurlijk ook veel voordelen. Vele mensen hebben facings en zijn heel erg tevreden met het resultaat. Natuurlijk zetten we deze voordelen graag voor je op een rijtje.

Voordeel 1: Mooie afwerking bij beschadigingen

Facings zijn een mooie oplossing wanneer je tanden verkleurd of beschadigd zijn, zonder dat je tanden getrokken moeten worden. De ‘hoes’ die over je tanden wordt geplaatst zorgt ervoor dat je weer een stralende glimlach krijgt, en dat willen we natuurlijk allemaal.

Voordeel 2: Gemakkelijk te plaatsen, zonder schade aan de eigen tanden

Facings zijn gemakkelijk te plaatsen en beschadigen je eigen tanden niet. Je behoudt je eigen tanden, maar dan met een nieuw laagje erover heen waardoor je tanden als het ware ‘nieuw’ zijn.

Voordeel 3: Pijnloos

Het plaatsen van facings is vrijwel pijnloos. Bij het plaatsen wordt het glazuur van de tand geslepen, maar omdat dit veel minder diep is dan bijvoorbeeld bij boren, voel je hier vrijwel niets van. Als er eerst een reparatie uitgevoerd moet worden aan de tand, dan kan de tandarts ervoor kiezen om een lichte verdoving te geven. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de reparatie van de tand en het plaatsen van de facing helemaal niets voelt.

Hiermee heb ik enkele voor- en nadelen van facings voor je op een rijtje gezet. Heb je toch nog vragen over het plaatsen van facings, neem dan contact op met Mondzorg Brabant in Breda.

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.