Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ervaringen met de Zonnecrème van Oolaboo!

De zomer(vakantie) is weer in zicht, dat betekent dat je weer kan gaan genieten van het zonnetje! Niets is lekkerder dan de zon die hopelijk heel vaak en lang gaat schijnen. Genieten in de zon vind ik echt heerlijk, maar het is niet goed voor je huid om zo de felle zon in te gaan. Het is echt ontzettend belangrijk om je huid (en haar) tegen de UV stralen te beschermen met een goed product. In samenwerking met Haarshop.nl mocht ik de zonnecrème van Oolaboo testen! In dit blog deel ik mijn ervaring, lees je mee?

Waarom is het gebruik van een zonnecrème zo belangrijk?

Van de zon kun je een mooie bruine huid krijgen, en haar licht mooi op, maar zoals gezegd zijn UV stralen bijzonder schadelijk. Zo zijn er een aantal dingen die de stralen veroorzaken:

  • Verbranden van de huid. De UV stralen kunnen je huid doen verbranden, dat ziet er niet alleen minder fraai uit maar het is ook ontzettend pijnlijk. Een zonnecrème beschermt je huid tegen de stralen.
  • Huidkanker. Helaas veel voorkomend en dit wordt (mede) veroorzaakt door de UV stralen van de zon.
  • Rimpels. De UV stralen tasten de elastische vezels van de huid aan, en veroorzaken rimpels en een vroegtijdige veroudering van de huid. (De geteste zonnecrème van Oolaboo gebruikt Matcha thee met een exclusieve mix van andere actieve ingrediënten, die je beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering, tijdens het zonnen.)
  • Huidvlekjes. Door UV stralen kunnen er ook vlekjes op de huid en pigmentvlekjes ontstaan.

Naast dat je tussen 12 en 3 uur ‘s middags (het heetste moment van de dag) de zon het beste kan vermijden, is UV beschermende kleding aan te raden en natuurlijk heel belangrijk: een goede zonnecrème. Zolang de zon schijnt is het belangrijk om je in te smeren, zelfs als er wat bewolking is.

zonnecreme van oolaboo

Zonnecrème van Oolaboo: Factor 30

De zonnecrème van Oolaboo is een bescherming tegen de UV stralen van de zon voor zowel je gezicht als je lichaam. Factor 30 is echt perfect. Ook hiermee wordt je bruin. Veel mensen om mij heen hoor ik vaak zeggen dat ze een lagere factor gebruiken omdat ze graag mooi bruin willen kleuren. Dat je niet bruin wordt van een hogere factor is een hardnekkig misverstand. (Bron) Gewoon lekker smeren met minimaal een factor 30.

Ervaringen met de Zonnecrème van Oolaboo

Een heel belangrijk puntje is dat de zonnebrand van Oolaboo echt goed water- & zweet-bestendig is. Ondanks je je misschien toch elke keer na het zwemmen opnieuw insmeert, kan dit soms ook verkeerd uitpakken. Want je laat jezelf dan vaak eerst opdrogen voordat je je opnieuw kan insmeren. In die tijd kan je huid al aardig verbranden. Extra belangrijk dus dat de zonnecrème die je gebruikt water- en zweet-bestendig is. Het blijft altijd aan te raden om je een paar keer per dag opnieuw in te smeren voor een betrouwbare bescherming tegen de zon.

Zonnecrème van Oolaboo: vrij van siliconen, parabenen, sulfaten

Een ander heel belangrijk puntje, en daarom vind ik deze zonnecrème zo geweldig, is dat de crème van Oolaboo vrij is van siliconen, parabenen en sulfaten. Dat is deze zonnecrème 100%. Wat deze zonnecrème ook extra prettig maakt, is dat de crème absoluut niet vettig en plakkerig is maar toch je huid lekker gehydrateerd laat aanvoelen. Klik hier als je de zonnecrème wilt bekijken bij Haarshop en als je je ervaringen met de zonnecrème van Oolaboo ook wilt delen, doe dat dan in de reacties hieronder!

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.