Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Goedkope make-up tips door visagiste Joyce van Dam! 

Je hebt make-up in verschillende prijs categorieën, make-up hoeft zeker niet duur te zijn en je hebt ook goedkope make-up. Soms is goedkope make-up ook duurkoop (zeker niet altijd). Ik bedoel hier mee te zeggen dat waneer je goede kwaliteit make-up aanschaft je er veel langer mee zult doen dan goedkope make-up die kwalitatief nergens over gaat.

Buiten dit weten we allemaal dat make-up verslavend is en je eigenlijk wilt blijven kopen. Denk maar aan een kleur lippenstift voor bij die kleur oogschaduw, dezelfde kleur nagellak als je lippenstift , etc etc..

We vinden altijd genoeg redenen om make-up te blijven kopen, en soms koop je dan goedkope make-up die toch minder prettig is. Maar toch kunnen we vaak al veel meer met wat we al in ons assortiment hebben dan we denken. Zo hoef je niet altijd goedkope make-up te kopen!

Goedkope make-up tip 1: Zelf je lippenstift kleur maken

Je kan met je kleuren oogschaduw een nieuwe kleur lippenstift creëren. Daarover lees je alles in mijn blog over make-up tricks: zelf lippenstift maken.

Het enige wat je nodig hebt is een kleurloze lipgloss en de gewenste kleur oogschaduw.

Iedereen heeft wel een kleurloze lipgloss of een met heel weinig kleur.

Deze twee vermeng je met elkaar en……. je hebt een nieuwe kleur lipgloss zonder iets te hoeven aanschaffen!

Goedkope make-up tips door visagiste Joyce van Dam! Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Goedkope make-up tip 2: Lippenstift met dezelfde kleur nagellak

Vroeger zag je vaker een lipstick met dezelfde kleur nagellak. Nu zie je dit eigenlijk zelden tot nooit meer. Toch word er nog wel veel om gevraagd.

 

Wat ik dus ontzettend handig vind, als je je lipgloss maakt zoals hierboven wordt omschreven, is dat je eigenlijk hetzelfde kan doen met kleurloze nagellak. Zo kun je een lipgloss dragen met dezelfde kleur nagellak en dan ook nog eens geld besparend. Ik zeg: goedkope make-up!

Goedkope make-up tip 3: Zelf nagellak maken

Je kan ook zelf je eigen kleur nagellak maken. Lees verder voor goedkope make-up tip 3!

Wat heb je nodig om je kleur nagellak te maken.

  • kleurloze nagellak
  • oogschaduw, pigmentpoeder (in dit geval dezelfde als die je hebt gebruikt voor je lippen)

Het beste kan je dit in een oud stenen of glazen bakje klaar maken. Giet wat nagellak in het bakje, niet teveel, je kan beter bijmaken dan heel veel moeten weggooien. Je kan het ook bewaren als je het bakje goed kan afsluiten.

Daarna voeg je de kleur poeder toe en vermeng je dit met een kwastje (gebruik een ander kwastje dan het kwastje die bij de kleurloze nagellak hoort, zo voorkom je dat je kleurloze nagellak een andere kleur aanneemt).

Goedkope make-up tips door visagiste Joyce van Dam

Breng net zoveel poeder toe aan de nagellak totdat je de gewenste kleur sterkte hebt bereikt.

De kleur oogschaduw die je hebt gebruikt voor je lippen en nagellak zou ik niet als basis-kleur gebruiken voor je ogen. Anders heb je wel erg veel in dezelfde kleur. Wel is het leuk om het een beetje terug te laten komen aan de binnenkant van je oog als je een lichte tint hebt gebruikt of juist aan de buitenkant van je oog als je een donkere tint hebt gebruikt. Of eventueel met een dun kwastje aanbrengen als een eyeliner.

Goedkope make-up tips door visagiste Joyce van Dam! Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Zo heb je niet alleen een bijpassende make-up look maar ook nog eens geld bespaard met goedkope make-up. Mocht je de kleurloze nagellak en lipgloss moeten aanschaffen dan heb je in ieder geval al je basis al voor je volgende (goedkope) make-up look!

Succes!

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.