Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Groene gloed in haar, hoe kom je ervan af? 

Echt een veelvoorkomend probleem, een groene gloed in je haar. Vervelend, en je wilt er snel van af! Mooi is het niet!

Maar hoe kom je aan die groene gloed in je haar? En hoe kun je het voorkomen? Ik heb het antwoord op alle twee de vragen!

Groene gloed in haar, hoe kom je eraan?

Die vervelende groene gloed in haar heeft vaak verschillende oorzaken, of een combinatie hiervan.

Groene gloed door blonde lokken:

Blond haar wat groen is geworden tijdens bijvoorbeeld een vakantie. Denk vooral aan het zwemmen in een zwembad. En ook als je het hele jaar door vaak in het zwembad te vinden bent heb je een grote kans dat je haar een groene gloed zal aannemen. Jonge meiden die op zwemles zitten hebben er ook vaak last van.

Groene gloed door je haar van blond naar bruin te verven:

Blond haar wat je bruin gaat verven heeft een grote kans om een groene gloed te krijgen. Het kan ook gebeuren als je van een licht bruine tint naar een wat donkerdere bruine tint gaat met je haar.

Maar hoe kan het nou eigenlijk, en hoe voorkom je het? En hoe los je het op als het ‘te laat’ is.

Blonde lokken en zwembad water:
Hoe kan het dat het water je haar groener maakt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken komt de groene gloed in je haar niet door het chloor van het zwembad, maar de stoffen die aan het zwembadwater worden toegevoegd om alg vorming tegen te gaan.

Deze stoffen bevatten metalen, zoals koper is dit is nou juist de boosdoener. Het is zelfs zo dat koper (in een mindere mate) van nature in water terecht kan komen.

Als je nu graag zwemt zijn er gelukkig oplossingen om de groene gloed te voorkomen.

Hoe voorkom ik een groene gloed in haar door zwembadwater?

Mijn eerste niet charmante, maar wel goedkope en super effectieve oplossing is het dragen van een badmuts. Het dragen van een badmuts in zwembad water zal een groene gloed in je haar voorkomen. Je hebt tegenwoordig hele hippe trendy badmutsen gelukkig. 🙂

Groene gloed in haar Hoe kom je van die groene gloed af 1.jpg

Als je het dragen van een badmuts niet ziet zitten is er nog een manier om de groene gloed uit je haar te houden: Maak je haar goed nat voordat je gaat zwemmen!

Knijp het ergste vocht eruit, breng een conditioner aan en maak een knotje boven op je hoofd. Heel belangrijk: doe dit met een zachte wokkel (zo voorkom je dat je je haar afbreekt) of met een verdeel klem.

Je haar is net als een spons! Wanneer dit nat wordt zuigt het haar alles op. Liever dus met water uit de kraan dan het water uit het zwembad. De conditioner die je daarna aanbrengt in je blonde lokken zorgt er eigenlijk voor dat het een laagje om je haar creëert en daardoor een bescherming biedt tegen het zwembad water.

Het is wel heel belangrijk om dan een conditioner te gebruiken waar veel siliconen inzitten. De siliconen zorgen voor een goed beschermlaagje om je haar heen.

Deze conditioner vind ik persoonlijk heel fijn en heel belangrijk in dit geval. Het sluit je haarschubben dus houd een groene gloed erg effectief tegen!

Ook heel belangrijk: je haar heel erg goed uitspoelen na het zwemmen. Je spoelt dan alle stoffen met de metalen direct uit je haar. Het krijgt zo een minimale kans om een groene gloed achter te laten in je haar!

Een andere oplossing tegen de groene gloed in haar

De meeste kennen hem al: gebruik tomatenketchup. Het klinkt altijd toch wel een beetje gek, maar door ketchup te gebruiken in je blonde haar kan dit de groene gloed uit je haar halen. Rood compenseert groen, dus misschien dat het nu iets minder gek klinkt! 🙂

Groene gloed in haar Hoe kom je van die groene gloed af 1.jpg

Ga lekker douchen, spoel je haar uit en masseer de ketchup in je haar. Laat het een paar minuutjes intrekken en that’s it!

Blond haar bruin verven

De meeste dames willen als ze hun haar bruin verven een mooie natuurlijke bruine tint creëren en niet echt rood. In een natuurtint zit juist een groene gloed en met een (te) lichte ondergrond, komt deze gloed juist naar boven!

Om dit te voorkomen is het heel belangrijk je haar eerst voor te pigmenteren met een rode mousse. Ik zou voor save gaan en de kleur 6R Redisch gebruiken.

Rood compenseert groen. Dus wanneer de basis een rode tint heeft door de rode mousse en daarna de verf met groene gloed wordt aangebracht zal de groene gloed gecompenseerd worden. Zo creer je een mooie natuurlijke bruine tint zonder groene gloed!

Het voordeel van de rode mousse is dat je dit gewoon uitwast en geen rode gloed achter laat. In tegenstelling tot een verf met een rode gloed. Dit voorkomt ook de groene gloed maar de rode gloed blijft natuurlijk zichtbaar.

Een mooie bruine haarkleur is deze. Afhankelijk van hoe donker je je haar wilt verven. 4.56 is de kleur. Mahonie roodbruin. Deze kleur is wel echt met een rode gloed, maar wel echt heel erg mooi. Zelf ben ik nog meer weg van de 4.26. Dit is de kleur Parelmoer Roodbruin. Ook een rode gloed, maar toch een wat meer koele tint zonder een rode gloed. I Love it!

Succes! Mocht je nog vragen hebben of juist tips: Laat het weten in de reacties!

Veel liefs,
signature
6 Responses
 • Sofie
  vrijdag, februari 26, 2016

  Ik ben van nature donkerblond,
  Ik kleur het al enkele jaren met Casting creme licht asblond (910)
  Ik ben mijn uitgroei kotsbeu en wil het terug donkerblond.
  Ik heb Schwarzkopf Poly Palette gekocht kleur donkerblond 500.
  Ik probeer sowieso eerst een stuk uit om het resultaat te zien.
  Hoe groot is de kans dat ik groen word?
  Maar dan liever groen dan oranje haha 🙂
  Als je het met ketchut behandeld is het dan 100 % zeker eruit,de groene gloed?

  Groetjes en bedankt

  • Deborah
   dinsdag, juli 26, 2016

   Hahah ik heb dezelfde haarverf. En indd groen????

 • Celine
  maandag, april 18, 2016

  heey, Ik heb licht blond haar en heb met bruin een soort ombre effect gemaakt,
  nu heeft mijn haar dus een groene gloed… is er ook nog een andere tip voor dit
  probleem??, of moet ik het weer terug naar blond verven want het is echt heel
  lelijk… xx

 • Wendy
  maandag, juni 27, 2016

  Goedeavond,
  Ik blijf maar groen worden, welke kleur ik het ook verf, het helpt niet. Ben al bij verschillende kappers geweest, verschillende middelen geprobeerd, zonder enig resultaat. Ik kan alleen nog blond blijven lijkt het, maar dat wil ik dus niet! Hoe kom ik hier vanaf?

 • esther
  woensdag, december 28, 2016

  hallo ik heb even vraag
  ik heb beetje groen in me haar
  hoe vaak moet ik het met de tomateketcup wassen
  gr

 • Sanne
  zaterdag, september 2, 2017

  Thanks voor de tip! Ik vind zwemmen ook echt heerlijk. Ik heb thuis in mijn tuintje ook heel het seizoen al lekker gezwommen in mijn eigen opzet zwembadje. Daar kreeg ik geen groen haar van. Nu begrijp ik ook waarom. Ik gebruik namelijk alleen chloor en ph. En geen anti alg etc. Ging ik op vakantie…. kwam ik dus mooi wel met groen haar terug. Weet nu in ieder geval wat ik er aan kan doen.

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.