Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Haar sneller laten groeien? Knippen! Hoe dit in elkaar zit leg ik je uit.

Je haar sneller laten groeien, veel meiden willen dit. En ik krijg ook vaak de vraag hoe je haar sneller langer wordt. Het klinkt misschien gek als ik het advies geef om je haar ongeveer om de 8 weken te laten knippen, als je je haar sneller wilt laten groeien.

De dames kijken mij soms aan van… huh?! Ik wil mijn haar laten groeien, waarom zal ik mijn haar dan knippen? Dat wil ik jullie graag uitleggen in dit blog!

Je haar sneller laten groeien.

Door alle invloeden van buitenaf en alles wat wij tegenwoordig doen met ons haar slijten onze haarpunten.

Daarom is een goede verzorging van erg groot belang. Dit is om de kwaliteit van je haar op peil te houden en ook om je haar weer een boost te geven. Je haar krijgt elke dag weer van alles te verduren!

Denk maar aan invloeden van:

 • de zon
 • de kou
 • je föhn
 • stijltang
 • borstelen en kammen
 • verven

Verzorgende en beschermende producten voor je haar kunnen helpen de schade te voorkomen of te verkleinen. Hier kan je per haartype de beste verzorgende producten vinden.

Je haar sneller laten groeien: echt gewoon knippen!

Als je haar punten gespleten zijn dan blijft er maar 1 oplossing over en dat is: Je haar knippen.

Haar sneller laten groeien? Knippen! Hoe dit in elkaar zit leg ik je uit. Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Als je de haarpunten op tijd knipt voorkom je dat je punten verder naar boven toe slijten. Hoe eerder je erbij bent hoe minder je eraf hoeft te knippen. Laat het daarom altijd om de ongeveer 8 weken knippen. Per hoeveel weken verschilt wel per persoon.

Om de 10 weken knippen om je haar sneller te laten groeien:

Als je sterk haar hebt en je doet weinig belastende dingen met je haar. Denk hierbij aan verven, vaak föhnen of stylen. Je zal dan minder snel gespleten haar punten krijgen.

Om de 6-8 weken knippen om je haar sneller te laten groeien:

Als je gevoelig of breekbaar haar hebt en je wilt je haar laten groeien, adviseer ik zeker om de 6 weken het te knippen. Als je je haar vaak verft, en als je dagelijks de föhn of stijlstang gebruikt ook.

Waarom word er gezegd dat wanneer je de gespleten haarpunten niet knipt je haar niet langer zal worden? Je haar groeit toch vanuit je hoofdhuid? Klopt!

Maar je moet het zo zien: Je haar groeit inderdaad vanuit je hoofdhuid, het is weer nieuw en gezond haar. Maar wanneer je dode gespleten haarpunten hebt en deze er niet vanaf laat knippen heb je kans op twee verschillende boosdoeners waardoor je haar dus niet langer zal worden en niet sneller zal groeien.

 1. je haar zal verder door splijten naar boven toe, dus het tast uit eindelijk ook de lengtes aan wat in eerste instantie nog gezond was..
 2. Het zal uiteindelijk vanzelf afbreken, dit gebeurd door het kammen borstelen etc (mocht je echt verdord haar hebben zal je zelfs de gespleten haar punten er gewoon kunnen aftrekken)

Wanneer je haarpunten verder door splijten zal er veel meer afgeknipt moeten worden dan wanneer je de punten op tijd had laten knippen. Eigenlijk heb je het dan voor niets je haar laten groeien want je bent weer terug bij de lengte waar je misschien wel bent mee begonnen of in sommige gevallen nog korter 🙁

Conclusie: Regelmatig je haar laten knippen zorgt ervoor dat je lengtes sterk en gezond blijven en je haar dus lang kan blijven of sneller en gezonder kan groeien!

Wanneer je punten steeds afbreken door het kammen en föhnen zal het lijken alsof je haar niet meer groeit. Het groeit zeker wel, want dat kan je zien aan je uitgroei maar de lengte blijft het zelfde. Waarom? Het breekt af aan de onderkant.

Er zullen altijd gevallen zijn waarbij het gespleten is maar toch niet afbreekt, dus toch langer word. Tuurlijk er zijn altijd uitzonderingen…

Maar wil je dat? Lang haar, maar dan dood, gespleten dof en verdord? Nee, is niet mooi! Liever korter gezond en mooi haar dan lang, dood en dof haar. Toch?

Haar sneller laten groeien? Knippen! Hoe dit in elkaar zit leg ik je uit. Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Ik zie het vaak genoeg, een groepje meiden op de fiets die dan voor me fietsen. Je ziet het gelijk wanneer er iemand gespleten en dood haar heeft, het begint dan altijd gelijk te kriebelen, het MOET er af! 🙂

Kijk wel uit met sommige producten waar siliconen inzitten of de stijltang, deze kunnen de gespleten haarpunten bij elkaar houden waardoor je het zou kunnen vermommen.

Maar je zal zien dat je haar er zonder deze twee hulpmiddelen eigenlijk echt niet meer kan. Voorkom dat je haar afbreekt en verder door splijt: bel je kapper 😉

Haar sneller laten groeien? Wees  dan zuinig op je haar en verzorg het goed. Je haar wordt vanzelf lang en je haar zal sneller groeien. Heb je wat aan mijn tips? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Veel liefs,
signature
12 Responses
 • Naima
  donderdag, juli 30, 2015

  Hey joyce!

  Ik las net je verhaal betreft het haar knippen.
  Bedankt voor de tips en info.
  Ik wilde je graag een vraag stellen… Ik heb zelf best beetje droog haar aan de onderkant.. Maar mijn haar is niet gespleten.. Moet ik het dan gwn goed verzorgen met argan olie en zelfgemaakte natuurlijke maskertjes of moet het ook geknipt worden wil het groeien.?
  Ik wil heel graag lang haar en probeer me haar zoveel mogelijk te laten rustten door geen föhn en styltang meer te gebruiken en het regelmatig met argenolie en maskertjes te voeden.

  Graag hoor ik van je.
  Alvast bedankt

  • joycevandam
   zaterdag, september 5, 2015

   Hi Naima, als je punten ‘niet’ gespleten zijn zou ik ze zeker niet knippen. Waarschijnlijk heb jij gewoon wat droger haar en zou ik dit inderdaad aanpakken met maskertjes en andere verzorging. Je bent al super goed bezig. De een heeft wat meer aandacht & verzorging nodig dan de ander. Let ook op je voeding, dit doet ook veel voor je haar (&huid) havermout is onwjs goed vor je haar :p Wat wel belangrijk is dat je je puntjes ongeveer om de 8 weekjes laat knippen, zo hoeft er minimaal lengte af en blijft je haar sterk en kan het op deze manier mooi lang worden. Succes -XO- Joyce

   • Joyce de brabander
    woensdag, december 23, 2020

    Hallo
    Ik heb een vraag ik ben me hasr aan het laten groeien
    Maar ik zie voor de kerst naar de kapper gaan maar door de maatregelen van corona ben ik straks 13 weken niet geknipt ik voel gespleten haar punten ik heb 22 januari een afspraak wat kan ik nu er aan doen?
    En me pony is lang

 • Silvana
  vrijdag, november 13, 2015

  Hoi Joyce. Bedankt voor deze pagina en de super uitleg. Ik dacht ook altijd ” je haar groeit toch vanaf je hoofdhuid” maar door jouw uitleg snapte ik het meteen ! Mijn haar was lang tot over mijn schouders maar helaas verkeerd door een (nieuwe) kapster uitgedund. Hierdoor moest ik mijn haar kort laten knippen, door mn vaste kapster, tot in mijn nek. Ik mis mijn haarlengte enorm ! En wil er alles aan doen om het zo gezond mogelijk lang te laten groeien. Helpt veel borstelen ( hoofdhuid masseren) ook of beschadigd het juist daardoor ? Nogmaals bedankt voor de uitleg ! Vriendelijke groet , Silvana.

  • joycevandam
   dinsdag, november 17, 2015

   Hi Silvana, oei dat is vervelend dat je haar nu veel korter is dan je had gewild en nog erger..dan dat het was! Maar ja, gelukkig groeit het weer en wellicht is het even lekker voor je haar! Bekijk het van de positieve kant 😉 Ik zou zeker niet te veel borstelen daardoor kan je je haar ook weer beschadigen als je dit te vaak doet. Of het masseren van je hoofdhuid helpt ivm het groeien van je haar durf ik niet te zeggen, ik denk dat je dat ook zeker niet te veel moet doen want daardoor creëer je ook weer vet haar en moet je het vaker wassen etc.. Laat geregeld je punten knippen, in overleg met je kapster. Het zal tussen de 8 en 12 weken zijn ongeveer. Verder zou ik lekker zo min mogelijk met mijn haar doen, veel vitamine B eten…havermout is ook heel goed voor je haar! Succes -XO- Joyce

 • Elisa
  zondag, januari 10, 2016

  Dankjewel voor deze super blog!

  • joycevandam
   dinsdag, februari 23, 2016

   Lieve Elisa!Graag gedaan en ‘Jij’ bedankt voor je leuke reactie 🙂 lief dat je dit deelt! -XO- Joyce

 • Vera van Riel
  dinsdag, februari 23, 2016

  Hoi hoi super goeie blog !
  Ik weet alleen nog steeds niet wat precies met me haar moet doen. Ik heb best dik zwaar en super droog haar als ik er niets mee doe is het net een bos stro en als ik het in een staart doe krijg ik heel erg veel haarpijn daarom moet ik het stijlen dan word mijn haar veel flexibeler ik gebruik ook olie voor mijn haar ik kan een pot olie in me haar doen en het word nog niet vet. En ik heb veel gespleten haar punten en kan het ook zo er af trekken…
  Moet ik mijn haar dan 1 keer goed knippen heel stuk eraf en daarna goed bijhouden om de 6 weken ?

  Ik hoop op een reactie ! Danku

  Gr vera

 • Merle
  dinsdag, maart 15, 2016

  Hoi Joyce,

  Super goede blog en erg goed uitgelegd!
  Je hebt helemaal gelijk, ik heb onlangs een heel stuk van m’n haar af laten knippen omdat het dood was.
  Ik dacht al die tijd ik wil lang haar dus niet laten knippen!
  Nu is het schouderlengte maar wel gezond. Vanaf nu dus bijhouden 😀
  Thanks !

  Groetjes Merle

 • Jara
  maandag, mei 16, 2016

  Hoi Joyce,

  Ik heb vroeger mijn haar in heel veel verschillende stijlen laten knippen, maar het was nooit echt mooi lang wat ik nu uiteindelijk heel graag zou willen.
  Ik heb al het dode haar een tijdje terug eraf laten knippen en nu is het ongeveer tot mijn schouders.

  Ik heb niet erg dik haar maar ook niet dun en heb snel vet haar aan de bovenkant, maar aan de onderkant is het altijd super droog en pluizig en ik weet niet wat ik daaraan moet doen of wat ik voor shampoo moet gebruiken…
  Ik vind zelf dat mijn haar ook super langzaam groeit in anderhalf jaar heb ik bijna geen verschil gezien terwijl al mijn vriendinnen hun haar zichtbaar groeit.
  Hoe kan dat en wat zou ik beter kunnen doen?
  Want als ik het om de 8 weken volgends de site zou moeten knippen blijft het voor mijn gevoel alleen maar kort…

  Groetjes Jara:)

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.