Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Haarmasker droog haar

Een haarmasker regelmatig gebruiken is zeker aan te raden bij droog haar, maar ook bij ander haar. Door het gebruik van een haarmasker krijgt je haar extra voeding en verzorging, en blijft je haar dus in top conditie! Het gebruik van een haarmasker kan ook gespleten haar punten of beschadigd haar herstellen, maar ook voorkomen. En voorkomen is altijd beter dan herstellen! Daarom raad ik aan om af en toe een haarmasker te gebruiken ook al is je haar nog gezond. Het gebruik van een haarmasker kan ook heel erg fijn zijn, eigenlijk onmisbaar, als je last hebt van droog haar.

Haarmasker droog haar #Waarom is dit onmisbaar?

Wanneer je last hebt van droog haar ziet je haar er minder mooi uit maar is je haar ook veel kwetsbaarder. Kwetsbaar haar heeft extra verzorging nodig om sterk en gezond te blijven. Bij een haarmasker voor droog haar is het grootse doel hydrateren. Droog haar heeft gewoon even veel meer voeding en een hoger vochtgehalte nodig. Om dit resultaat te behalen is het hydrateren van het haar erg belangrijk. Daarom is een haarmasker welke helpt hydrateren de beste keuze.

Haarmasker droog haar

Haarmasker droog haar #Hoe gebruik je een haarmasker?

Een haarmasker (voor droog haar) gebruik je altijd op schoon haar. Je kan je voorstellen als je haar vies is dat een haarmasker niet je haar in kan dringen. Het vuil houdt het dan als het ware tegen. Dus je moet je haar eerst wassen en daarna goed droog deppen met de handdoek. Als je haar nog te nat is wanneer je het haarmasker aanbrengt dan druppelt het haarmasker eigenlijk je haar weer uit en kan het niet zijn werking doen. Dat zou jammer zijn! Het masker verdeel je over de punten van je haar, daarna kam je het product als het ware met je vingers je haar door. Hierdoor verspreidt je het haarmasker door heel je haar en ook wat dichter bij je haar aanzet. Je hoofdhuid wil je het liefst vermijden. Wanneer je een haarmasker of zelfs een crèmespoeling echt op je hoofdhuid zal aanbrengen zal je last kunnen krijgen van vet haar. Van droog naar vet haar is ook weer niet de bedoeling!

Afhankelijk van het merk laat je een haarmasker meestal tussen de 3 en 10 minuten inwerken. Daarna spoel je je haar grondig uit met water. Wanneer je afsluit met koud water zal je merken dat je haar nog meer gaat glanzen. Het koude water zorgt er voor dat je haarschubben extra goed sluiten en het geeft je haar een extra glans. Het is even wennen dat koude water, vooral in de winter, maar als je het resultaat na een tijdje ziet weet je dat het het waard is.

Haarmasker droog haar #Welke haarmaskers zijn goed?

Haarmasker droog haar

  • Sebastian Penetraitt Masque Dit haarmasker is perfect voor gestrest, dof, droog en beschadigd haar. Het geeft een supersterk en zijdezacht resultaat.
  • Mucho Moisture Mask Dit masker zorgt dat vocht in het haar wordt vastgehouden. Dit komt door een ingrediënt van de cactus. Een cactus is bijzonder vochtrijk, dankzij hun scherpe stekels en uniek wortelstelsel kunnen ze water opslaan en zo dus gehydrateerd blijven. De cactus is een superfood, rijk aan anti-oxidanten, vitaminen en mineralen en bevat verzachtende extracten.

Haarmasker droog haar

Heb jij bovenstaande maskers wel eens gebruikt of heb je andere tips? Laat graag je tips achter hieronder bij de reacties!

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.