Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Haarmasker gebruiken. Hoe gebruik je een haarmasker en waarom is het zo goed?

Een haarmasker gebruiken als je al een crème spoeling gebruikt? Ja! Een haarmasker in combinatie met een crème spoeling gebruiken kan heel goed werken! Hoe? Lees hieronder verder.

Hoe en wanneer gebruik ik een haarmasker?

Naast het gebruik van een conditioner (lees hier meer over conditioner) is het een goed idee af en toe je haar te versterken met een haarmasker. Dit is vooral belangrijk als je je haar verft, de stijltang gebruikt en vaak föhnt.

Een haarmasker dringt net iets verder door dan een conditioner en er zitten meer bestanddelen in die het haar meer voeden en sterker maken.

Een haarmasker gebruiken is belangrijk voor elke vrouw maar extra belangrijk voor vrouwen die hun haar regelmatig verven en stylen met een föhn of stijltang. Met de extra voeding van een haarmasker krijg je geen of minder snel kans op gespleten haarpunten. Ons haar heeft al zoveel te verduren, en het is fijn om het af en toe eens lekker te verwennen om het zo maximaal mooi te kunnen houden. Iedereen wilt toch glanzend, mooi en gezond haar?

Ook als je haar al iets te veel voor zijn kiezen heeft gehad…

Na bijvoorbeeld een zomer of periode waar in je net even teveel de stijltang hebt gepakt en weinig aandacht en verzorging aan je haar hebt gegeven, dan heb je nog een kans om de schade te herstellen en te beperken met een haarmasker. Een conditioner doet vaak te weinig voor je haar om zulke schade aan te pakken.

Wanneer gebruik je een masker?

Zelf gebruik ik ongeveer 2x in de maand een lekker intensief masker voor mijn haar. Na een vakantie waarbij mijn haar veel geleden heeft en schade heeft opgelopen gebruik ik soms het masker 2 weken als een soort kuur.

Ook een haarmasker kuur volgen? Volg dan onderstaande stappen:

 • Breng 2x in de week een haarmasker aan (bijvoorbeeld woensdag en zaterdag)
 • Breng het haarmasker op handdoek droog en schoon haar aan
 • Verdeel het over de lengtes en de punten van het haar
 • Sla de aanzet over
 • Draai je haar in een knot
 • Leg een warme doek over je knot

Bij Coiffure Katinka in Bergen op Zoom, een mooie kapsalon waar ik mijn eerste stage periode heb gevolgd, maakte we altijd gebruik van een warme doek na het wassen en tijdens een masker of crème behandeling.

Dit doe ik zelf ook altijd tijdens het intrekken van mijn haarmasker. Het is niet alleen ontzettend ontspannend maar door de stoom van de handdoek zorgt het er ook nog eens voor dat de haarschubben goed open gaan staan en het haarmasker diep de schubben in kan trekken.

Heerlijk!

Een warm doekje maken is heel simpel, ik gebruik altijd een gastendoekje, dit is qua maatje lekker makkelijk in gebruik.

Het doekje maak je nat, wring het uit en leg het een paar seconde in de magnetron (15 seconden zijn al genoeg!). Vouw het uit, en leg het boven op je hoofd en ga even heerlijk op een stoel zitten met je ogen dicht! Geloof me dit is heerlijk, totdat het doekje afkoelt 😉 dan heb je het gelijk koud hihi…Laat het maskertje zo tussen de 5 a 15 min inwerken.

Mocht je geen magnetron hebben dan kan je het doekje onder heel heet water houden en uitwringen voor hetzelfde effect.

Ik zeg; proberen 🙂

Haarmasker gebruiken. Hoe gebruik je een haarmasker en waarom is het zo goed | Door Joyce van Dam Hair & Make-up ArtistWelke maskers zijn goed?

Mijn favoriet is het haarmasker van Hennaplus Hairwonder! Een heerlijk haarherstellende masker voor droog en beschadigd haar met biologische ingrediënten, vrij van parabenen en niet op dieren getest! Top product dus!

Dit haarmasker is een redder in nood, het versterkt en herstelt je haar! Het is extra goed bij veelvuldig gebruik van je stijltang en je föhn & het verven van je haar. Als je nog vragen hebt over het gebruiken van een haarmasker, laat dan je reactie en vraag hieronder achter!

Veel liefs,
signature
7 Responses
 • Marleen
  dinsdag, maart 24, 2015

  Heeee, de kapper zei tegen mij dat ik het maskertje beter een nacht kan laten intrekken en dan uitspoelen?

 • sandra
  donderdag, augustus 10, 2017

  Beste Joyce

  Ik kleur mijn haar al een zestal jaar zelf. Rood. Ik gebruikte hiervoor Keune RI. Ik combineerde 6.66 en 7.46 omdat een kapper dat eens voor mij deed en ik heel blij was met het resultaat.
  Ik gebruik ook 20 Volume.

  Deze zomer echter, na onze vakantie in Italië, loopt het niet zoals verhoopt.
  Ik sloeg een kleurbeurt over omdat het toch weinig zin had met die zon en de zonnehoed..
  Ik gebruikte wel telkens een haarmasker.

  Mijn haar was rozig na de reis, wat normaal is..
  Ik kleurde het opnieuw, met de gebruikelijke formule.
  Ik heb het nu 3 keer gewassen, en het is alweer bijna “roze”. Dit gebeurde vroeger niet. Heb je er een verklaring voor?

  Dank en groetjes
  Sandra

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.