Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Haarproducten voor krullend haar!

Wow, krullend haar is prachtig! Zelf heb ik helaas geen krullend haar, maar mijn aller-beste-vriendinnetje heeft wel krullen! Heel veel krullen, zoals je kan zien op de foto!

Na meer dan 15 jaar werken in de beauty branche en een meer dan 19 jaar lange vriendschap met Elisa, weet ik als geen ander dat de verzorging voor krullend haar meer aandacht vereist dan stijl haar. En vooral omdat het soms echt even zoeken is naar de juiste haarproducten, om de krul zo mooi mogelijk te krijgen. Maar wanneer je de juiste haarproducten voor krullend haar gebruikt, heb je hier ook gelijk heel veel profijt van. Krullend haar was je in principe ook minder vaak dan stijl haar, dus hoef je minder vaak je haar te doen en zit het eigenlijk veel langer goed! Een mooi voordeel van krullend haar!

In samenwerking met Haarshop.nl mocht ik haarproducten voor krullend haar testen, mijn vriendinnetje was proefkonijn! Lees je mee? We laten je zien van welke producten en welk merk wij gelijk fan zijn geworden!

Haarproducten voor Krullend Haar

Haarproducten voor krullend haar | Waarom gebruik je voor krullend haar andere haarverzorging dan voor stijl haar?

Krullend haar is van nature droger dan stijl haar. Doordat het droger is, kan je haar ook sneller gaan pluizen. En pluizig haar is iets wat iemand met krullend haar, het meest vervelend vindt. Daarom is het extra fijn om speciale haarproducten te gebruiken voor krullend haar die dit tegen gaan. En doordat krullend haar dus vaker droog is, is het extra belangrijk om goede vocht inbrengende verzorgingsproducten te gebruiken.

Shampoo voor krullend haar

Een goede shampoo voor krullend haar is een shampoo zonder het ingrediënt sulfaat. Waarom? Zoals je hierboven al kon lezen is krullend haar van zich zelf al wat droger. Door de talgproductie op je hoofdhuid blijven je krullen van nature goed gevoed en gehydrateerd, zeker als je je hoofdhuid masseert tijdens het wassen van je haar. Sulfaat staat bekend dat ze het talg, de natuurlijke vetten van je hoofdhuid juist verwijderen. Hierdoor krijg je dus nog sneller droog en dof uitziend haar. Ook kan je hoofdhuid hierdoor droog en geïrriteerd raken. Elisa en ik hebben de shampoo van Bumble and Bumble Curl getest. Een shampoo waarmee je krullen voedt maar ook beschermt tegen luchtvochtigheid en vooral beschermt tegen pluis!

Haarproducten voor Krullend Haar

Bumble and Bumble Curl – Sulfate Free Shampoo #review

Een hele fijn en rijke shampoo waar je maar een heel klein beetje van nodig hebt. De shampoo gaat heel snel en vooral rijkelijk schuimen. Je krijgt het gevoel dat je haar echt goed schoon is zonder dat het achteraf stug aanvoelt. De geur van de shampoo is niet heel bijzonder maar ruikt lekker fris.

Conditioner voor krullend haar

Door het gebruik van een conditioner na het wassen van je haar, voed je niet alleen je haar extra goed maar het beschermt ook extra tegen het pluizen! Het gebruik van een conditioner is dan ook zeer zeker aan te raden. Elisa en ik hebben de conditioner van Bumble and Bumble – Curl  de Custom Conditioner getest.

Haarproducten voor Krullend Haar

Bumble and Bumble – Curl – Custom Conditioner #review

Over de conditioner van Bumble & Bumble zijn we heel erg te spreken! De conditioner is een dikke en rijke crème. Je haar voelt achteraf lekker zacht aan zonder het te verzwaren. Maar wat ook extra fijn is, is dat het 3 verschillende werkingen heeft. Met krullend haar was je het liefst je haar zo’n 1 keer per week. Maar tussendoor is het wel heel fijn om je haar goed uit te spoelen en zo alle producten eruit krijgen zonder dat je je haar hoeft te wassen met shampoo. Daarvoor is dit product ook echt ideaal! Zeker omdat het ook tegelijk je haren voedt en worden gehydrateerd. En dat is ook ‘echt’ te merken. Je hebt niet veel nodig van het product om een prettig resultaat te behalen. Bij Elisa gebruiken we ongeveer de grootte van een druif voor haar krullen. Net zoals bij de shampoo heb je niet veel nodig van het product en kan je lang met de producten doen.

Stylingsproducten voor krullend haar

Na het het wassen en het verzorgen van je krullen kan je met een stylingsproduct je krullen net wat meer definitie geven. Even de puntjes op de i zetten zeg maar. 😉 Met bijvoorbeeld een mousse creëer je extra volume maar ook een mooi glans laagje.

Haarproducten voor Krullend Haar

Bumble and Bumble – Curl – Conditioning Mousse #review

De mousse van Bumble and Bumble welke Elisa en ik getest hebben, bevat qua ingrediënten geen parabenen en is sulfaat en alcohol vrij. Dat is erg fijn en ook belangrijk voor krullend haar. Maar helaas niet zo makkelijk te vinden. Dus erg fijn dat de mousse van Bumble & Bumble deze ingrediënten wel heeft kunnen laten. Het voelt verder niet anders dan andere mousses. Wel zorgt het voor een klein beetje versteviging en gedefinieerde krullen.

Haarproducten voor Krullend Haar

Bumble and Bumble -Curl producten #Eindresultaat 

Over het eind resultaat van Elisa’s krullen zijn wij beide echt tevreden! Na alle drie de producten zelfs maar 1x gebruikt te hebben, zien we eigenlijk al gelijk verschil! Haar krullen zien er mooi en gezond uit en pluizen niet meer. Beide kunnen we de producten van Bumble and Bumble voor krullend haar dan ook zeker aanraden! You’ll love it!

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.