Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hoe gebruik ik klittebandrollers of kleefrollers?

 

Je hebt er vast al wel eens over gehoord, of ze zien liggen in de winkels: Kleefrollers of Klittebandrollers! Maar hoe gebruik je nu het beste klittebandrollers of kleefrollers? En wat is het voordeel hiervan? Dat leg je hieronder uit!

Wat is het effect van heet gebruik van klittebandrollers of kleefrollers?

Een makkelijke manier om het zelfde effect te krijgen als een mooi geföhnde coupe. Dit kan je bereiken met klittebandrollers! Hoe gebruik je klittebandrollers of kleefrollers? Dat ga ik je uitleggen! Een coupe die geföhnd, gekruld of gestyled is, valt altijd mooier dan haar wat aan de lucht gedroogd is (krul juist wel), of zomaar met de föhn droog gewapperd is. Er zit dan weinig tot geen volume in het haar en valt het zomaar sluik langs je gezicht. Met een stijltang valt het uiteraard ook sluik langs je gezicht, toch is dit weer anders. Alles zit dan op de plek waar ‘jij’ wilt en mocht je pluis hebben is dat gelijk verdwenen. Met een (goede) stijltang sluit je ook je haarschubben en ontstaat er een  mooie glans op het haar (dat komt door de ionen die een goede stijltang bevat). De stijlstang van CHI kan ik zeker aanraden. Wel een investering maar dat is hij zeker waard. Bestel hem eenvoudig door hier te klikken. 

Ik heb zelf aardig lang haar, ruim vallend over mijn schouders. Als ik mijn haar zou föhnen ben ik daar vrij lang mee bezig, daar heb ik soms weinig geduld voor! Maar voor sommige gelegenheden of sommige dagen heb je gewoon zin in een mooie coupe 😉 Het gebruik van kleefrollers vind ik dan ook een uitkomst!

Hoe gebruik ik klittebandrollers of kleefrollers?

Ik ga jullie laten zien, dat je met kleefrollers oftewel klittebandrollers je haar heel mooi golvend kan laten vallen met volume en hoe je klittebandrollers of kleefrollen gebruikt.

Vooral ‘volume’ is heel belangrijk.

Je hebt kleefrollers of klittebandrollers in verschillende maten, hoe groter hoe meer volume. De grootste kleefrollers draai ik daarom op de bovenkant van mijn hoofd. Let goed op hoe je de roller het beste in kan draaien om het meeste volume te creëren. Je begint altijd op handdoek droog haar, ik wapper het vaak even voor als het echt veel te nat is. Daarna breng je een goede mousse in je haar, zelf gebruik ik het liefst een mousse die zorgt voor extra versteviging , niet plakt en toch een mooie glans achterlaat. Je pakt een passe. Zorg ervoor dat je pluk haar nooit te dik is (bijvoorbeeld groter dan je kleefroller / klittebandroller) want dan duurt het ontzettend lang voordat het droog is. Liever te dunne plukken opnemen en inrollen dan te dikke. Als de pluk naar rechts moet vallen, vanaf je scheiding gezien, dan kam je de pluk goed naar links (als het ware alsof je de pluk naar links laat vallen).

Kleefrollers - Klittebandrollers gebruiken

 

Kleefrollers - Klittebandrollers gebruiken

Vanaf daar rol je de grove kleefroller in het haar, je zal merken dat de roller boven op de plek zal zitten waar jij de volume wilt hebben….

Kleefrollers - Klittebandrollers gebruiken

Zo kam je dus de passe eigenlijk de tegenovergestelde richting op tot welke kant het haar uiteindelijk moet vallen en draai je er een grote kleefroller in. De langste lengtes zijn mooi als er een bepaalde golf a la twist invalt. Dan is het mooi om een iets kleinere roller te pakken om zo wat meer golf te kunnen creëren. Hier kan je de passe gewoon recht uit de huid opnemen en de roller indraaien. Draai de rollers naar de kant toe waar je de pluk naar toe wilt laten vallen, dus als je een lok  naar voren wilt laten vallen moet je deze niet naar achter toe in rollen.

Kleefrollers - Klittebandrollers gebruiken

Oke, wanneer alle kleefrollers erin zitten pak je de föhn en zet je de föhn op de zachtste stand. Blaas de warmte even een paar minuten er overheen en daarna kan je eventueel voor de extra stevigheid de rollers vast zetten met een klein klipje.

Kleefrollers - Klittebandrollers gebruiken

 

Kleefrollers - Klittebandrollers gebruiken Let op heet!

Aangezien deze van ijzer zijn moet je wel uitkijken als je met de föhn erop gaat….ijzer geleid goed en wordt dus heel warm door de föhn en in het ergste geval verbrand je gewoon je hoofdhuid!

Kleefrollers - Klittebandrollers gebruiken

Voordat ze te heet kunnen worden zet ik de föhn alweer uit, je kan ze ook even eruit halen, dat is zo gedaan.

Effectief bezig zijn terwijl je haar mooi wordt gemaakt….

Tussendoor ga ik mezelf meestal opmaken, de was doen, mijn zoontje aankleden etc. Ik vind dat zelf prettig want mijn tijd word effectief gebruikt! Door de klittenband blijven de rollers goed in het haar klemmen en hoef je niet bang te zijn dat je ze verliest tijdens je dingen tussendoor, helemaal niet als je ze ook nog eens extra hebt vast gezet.

Back in the day wanneer ik in Scheveningen werkte bij het theater (Joop van den Ende), ging ik zelfs met de kleefrollers de auto in. Dat uurtje in de auto was perfect om mijn haar de tijd te geven de stand van de kleefrollers aan te nemen. Op de parkeerplaats of wanneer ik er bijna was begon ik  de rollers eruit te halen. Ik had mijn lak en eventueel wat wax of een serum bij me en mijn haar zat fabulous 😉

Als het haar droog is…

Tussendoor kan je af en toe een kleefroller er een stukje uitdraaien om te kijken of je haar droog is. Het is heel belangrijk dat het goed droog is, anders is alles voor niets geweest. Je haar zal dan flink inzakken! Dus zet  vaak genoeg de föhn erop als je weinig tijd heb om het zo aan de lucht te laten drogen. Op het einde spray ik voordat ik de rollers eruit haal nog even wat haarlak erop. Als de haarlak goed droog is haal ik de kleefrollers eruit.

Let goed op, want het is van belang dat je de kleefroller op een bepaalde manier eruit trek.  Doe je dit verkeerd dan kan het een rommel worden. Het is absoluut niet moeilijk!

Trek ze met 2 vingers aan beide openingen in 1 beweging eruit.…het gaat eigenlijk vanzelf. Je voelt de roller eruit glijden… Wanneer alle kleefrollers / klittebandrollers eruit zijn borstel of je kam je het haar even door voor een natuurlijke val…eventueel kan je het nog iets touperen bij de aanzet met wat haarlak eronder voor de extra volume en stevigheid.

Als finishing touch kan je een mooi serum aanbrengen in de punten, een beetje lak over je haar heen en je bent Ready to GO! That’s it!

Kleefrollers - Klittebandrollers gebruiken

Kleefrollers - Klittebandrollers gebruiken

Ik zou het zeker proberen, als je niet zo’n ster in föhnen bent of niet teveel tijd wilt besteden aan je kapsel maar toch een mooie coupe wilt… De kleefrollers en klittebandrollers zijn te koop bij bijna elke drogist of bij de Hema. Zorg voor verschillende groottes om wat variaties in de val van je haar te creëren. Let op, die grote zijn schaars dus als je die tegenkomt moet je ze gelijk meenemen en niet denken ik kijk even verder 😉 want dan zijn ze weg…ik had namelijk het zelfde!

Je weet nu hoe je klittebandrollers / kleefrollers moet gebruiken. Ik ben benieuwd of jullie deze manier al eens hebben gedaan of gaan proberen…laat een reactie hieronder achter!

Veel liefs,
signature
10 Responses
 • Devi
  dinsdag, maart 24, 2015

  Hi,

  Als ik ze eruit trek gaat het meestal toch mis. Ookal doe ik het zoals je vertelt te doen. Kan het liggen aan de rollers?

  • joycevandam
   dinsdag, maart 24, 2015

   Hi Devi,

   Wat gaat er precies fout? Probeer eens dat je met 1 hand de pluk vasthoud bij de aanzet waar de roller is ingedraaid, en met je andere hand zet je je duim aan de ene opening van de roller en je wijsvinger aan de andere opening. Dan trek je de roller schuin naar beneden toe eruit, dit doe je terwijl je met je andere hand/vingers de pluk bij de aanzet vast op zijn plek houdt. Snap je wat ik bedoel? 🙂 heel verhaal… Laat me weten of het zo wel lukt? Anders is het misschien wel handig als ik er een filmpje van maak!

   Let me know! -XO- Joyce

   • Cj Looman
    donderdag, mei 3, 2018

    Kan het ook met korter haar…. kleinere rollen natuurlijk en kan get met droog haar ?

 • Rosita
  dinsdag, oktober 13, 2015

  Ja zekers ga ik dit het weekend ff proberen
  Als het lukt anders niet 😀

  • joycevandam
   donderdag, oktober 22, 2015

   Rosita! Is het inmiddels gelukt? 🙂

 • Sophie
  donderdag, juli 21, 2016

  Precies wat ik nodig had, dankjewel! Super duidelijk ook!

  • joycevandam
   zaterdag, juli 23, 2016

   Hey Sophie, bedankt voor je reactie! En graag gedaan, daar doe ik het voor 😉

 • Anniek
  donderdag, september 8, 2016

  Hoi, superfijn dat je deze uitleg hebt gegeven! Ik kan die grote ook nergens vinden, waar heb jij ze vandaan?

  Groetjes anniek

  • joycevandam
   dinsdag, september 27, 2016

   Hi Anniek, super dat je iets hebt aan mijn blog hoe je kleefrollers of klittebandrollers het beste kan gebruiken. Ik heb ze van de kruidvat, Hema en Primark. Primark heeft de klittebandrollers volgens mij standaard in het assortiment. Succes!

 • Wat te doen tegen slap en futloos haar?
  zondag, februari 22, 2015

  […] nog meer effect te krijgen zet je rollers in of gebruik je een borstel. Gebruik wel een product die je haar tegen de warmte […]

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.