Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Je haar Rood Verven | Lees mijn tips & DIY 

Denk je er wel eens over om je haar rood te verven? Rood haar vind ik onwijs mooi! Dit is een kleur die eigenlijk nooit uit de mode gaat en altijd goed is als je het mij vraagt.

Haar rood verven | Opvallend en Excentriek

Een fel rode haarkleur is wel iets excentrieker en valt lekker op, daarom vind ik bij rood haar belangrijk dat je je make-up goed aanzet. Het hoeft niet altijd overdreven heftig te zijn maar vind het wel mooi als je alle pluspunten even accentueert.

Haar rood verven | Huidkleur

Je haar rood verven en je hebt een lichte huidkleur? Geweldig! Rood haar vind ik bij een hele lichte huidkleur en groene ogen heel erg mooi. Wellicht omdat vaak dames met ‘rood haar van nature’ dit ook hebben. Op een of andere manier staat dit gewoon prachtig, vind je dat ook?

Haar rood verven | De basis

Je haar rood verven is eigenlijk niet heel erg moeilijk. Het is wel belangrijk om op een aantal dingen te letten als je je haar rood gaat verven.

 • gebruik een goede verf die ook echt rood wordt
 • let op de ‘ondergrond’ van je haar (dat leg ik je hieronder uit)

Heb je nu blond haar en wil je je haar rood verven? Dan zou ik adviseren eerst je haar voor te pigmenteren met een donkerblonde/lichtbruine mousse.

De color styling mousse van Keune Nummer 6 is hier erg geschikt voor. Breng de mousse aan in je haar, begin bij de punten en eindig bij je aanzet. Kam je haar even goed door en nu kan je beginnen met het echte werk! 😉

Heb je van jezelf bruin haar en wil je je haar rood verven? Dan kan je gelijk de rode verf aanbrengen op je haar.

Je haar rood verven lees al mijn tips

Heb je donkerbruin of zwart haar en wil je je haar rood verven? Dan zal je je haar eerst moeten ontkleuren voor het beste resultaat. Als je dit niet doet zal je haar hoogstens een rode gloed geven, maar meer ook niet.

Vooraf zou ik eerst heel veel highlights gaan zetten. Neem bijvoorbeeld eens mijn 8 tips zelf je haar verven eens door. Bij tip 5 lees je nog meer advies over het ontkleuren van je haar.

Wanneer je lekker veel highlights hebt gecreëerd, dan kan je gaan beginnen met je haar rood verven.

Haar rood verven | Welke kleur gebruik ik?

De mooiste kleur rode haarverf is in mijn ogen toch wel de Wella Koleston Perfect Vibrant. Pak kleurnummer 77/46 en je bent verzekerd van een geweldige rode haarkleur!

haar rood verven

Het is een felle kleur rood met een enorme glans. De kleur heeft iets speciaals in mijn ogen. Zelfs na het wassen blijft de kleur erg lang rood. Ik adviseer daarvoor wel echt een shampoo voor gekleurd haar te gebruiken.

Haar rood verven | Waterstofperoxide

Wanneer je je haar rood wilt verven en je hebt de goede basis kleur meng je de tube verf met 6% waterstofperoxide. Met een 6% waterstofperoxide kleur je je haar als het ware in.

De mengverhouding voor je haar rood verven met de juiste ondergrond is 1:1. Dat betekend net zoveel verf als waterstofperoxide.

Haar rood verven | Naverzorging

Rood haar staat erom bekend dat je rode haarkleur snel vervaagt. Dit kan je voorkomen door je haar optimaal te verzorgen.

Zo is het echt een ‘must’ je haar te wassen met een goede shampoo voor gekleurd haar. Hierna gebruik je een goede conditioner voor gekleurd haar.

Was je haar ook alleen als dit nodig is, en niet standaard elke dag! Ook zon en chloor zo veel mogelijk vermijden helpt je je rode haarkleur langer te behouden.

Haar rood verven | Zwemmen

Wanneer je gaat zwemmen in chloorwater zou ik vooraf je haar goed uitspoelen en nat omhoog zetten met een klem. Het is heel belangrijk een klem te gebruiken en geen elastiekje. Nat haar is heel kwetsbaar en breekt sneller af wanneer je je haar vast zet met een elastiekje!

Nu kan je zelf aan de slag en je haar rood verven! Niet twijfelen, gewoon doen! 😉 Mocht je nog tips of vragen hebben just let me know hieronder bij de reacties.

Veel liefs,
signature
5 Responses
 • Evelien
  zaterdag, mei 14, 2016

  Ik wil mijn haar rood verven alleen vraag ik me af of je ook nog een tip hebt voor een wat minder felle kleur rood??

  • Semmy van der Bily
   dinsdag, februari 28, 2017

   Hi, ik heb van mezelf redelijk donkerblond haar. ik heb dit nu 2x bruin geverfd met poly palette nummer 650. deze haarverf is redelijk rood uitgeslagen (de eerste keer was het de eerste paar dagen zelf enigsinds auberginekleur in ander licht . maar nu ben ik er dus achter gekomen dat ik een rode haarkleur erg mooi vind, ik wil het niet felrood hebben als in ‘stop’ rood ‘ maar mijn haar is nu soms een beetje oranje. ik heb geen idee welk nummer haarverf ik nu het beste kan gebruiken, heeft u enig idee?

   heel erg bedankt alvast!

   groetjes Semmy van der Bilt

  • Semmy van der Bilt
   dinsdag, februari 28, 2017

   Hi, ik heb van mezelf redelijk donkerblond haar. ik heb dit nu 2x bruin geverfd met poly palette nummer 650. deze haarverf is redelijk rood uitgeslagen (de eerste keer was het de eerste paar dagen zelf enigsinds auberginekleur in ander licht . maar nu ben ik er dus achter gekomen dat ik een rode haarkleur erg mooi vind, ik wil het niet felrood hebben als in ‘stop’ rood ‘ maar mijn haar is nu soms een beetje oranje. ik heb geen idee welk nummer haarverf ik nu het beste kan gebruiken, heeft u enig idee?

   heel erg bedankt alvast!

   groetjes Semmy van der Bilt

 • selefraise
  dinsdag, februari 21, 2017

  Ik heb hetzelfde, ik wil het niet ‘rood rood’ verven maar meer ‘ginger’ rood of strawberry blonde. Heb je hier misschien tips voor? Ik ben nu goudblond, en hoop dat het natuurlijk ginger kan worden….

 • Marianne
  vrijdag, april 21, 2017

  Ik heb jaren lang mijn haar geverfd met 6.34 van het merk Majirel.
  Nu ben ik helemaal grijs en wordt mijn uitgroei na het verven oranjeachtig.
  Zou ik nu beter een tint lichter kunnen gaan, bijvoorbeeld 7.03 of het bij een 6 houden en dan misschien 6.03
  Misschien heeft u een ander idee.
  Ik verf wel alleen mijn uitgroei altijd.
  Vriendelijke groetjes,
  Marianne

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.