Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Make-up met bril. Draag jij een bril? Lees dan mijn tips!

Make-up met bril? Waar moet je op letten? Als je een bril draagt is het belangrijk om op bepaalde punten te letten bij het aanbrengen van je make-up.

Make-up met bril tip 1: de wimpers

Een van de meest voorkomende problemen bij het dragen van een bril zijn de wimpers die tegen de glazen aan komen. Vervelend, niet praktisch en ook niet mooi.

Als je een bril draagt is het belangrijk voordat je je mascara aanbrengt een wimper kruller te gebruiken. De goedkope make-up kruller van de Hema (€ 2,10) werkt net zo goed als veel duurdere wimper krullers van andere merken. Een tip dus!

Make-up met bril tip 2: De concealer aanbrengen

Als je een bril draagt, veroorzaakt het montuur van je bril een schaduw onder je ogen. Deze schaduw accentueert je wallen. Om dit te camoufleren gebruik je een concealer. Lees hier mijn blog over een concealer aanbrengen om te ontdekken hoe je dit het beste gebruikt!

Make-up met bril. Draag jij een bril? Lees dan mijn tips! Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Make-up met bril tip 3: Je wenkbrauwen tekenen en aanzetten

Als je al eens vaker een blog van mij hebt gelezen weet je al dat ik fan ben van wenkbrauwen tekenen en aanzetten.

Persoonlijk vind ik dat je een wenkbrauw altijd mooi mag laten uitkomen, maar vooral wanneer je een bril draagt is dit extra belangrijk.  Als je een bril draagt ligt de focus vooral op je ogen. Je wenkbrauwen kunnen dan verstopt zitten achter je bril. Het is juist heel belangrijk om deze goed te verzorgen en in model te houden  of in model te brengen. Zorg ervoor dat je wenkbrauwen matchen bij je montuur 😉

Make-up met bril tip 4: Oogschaduw aanbrengen

Verschillende soorten monturen en glazen accuentueren verschillende punten van je gezicht en je ogen.

Make-up bril met dikke randen

Let hier op dat je je oogschaduw lichter van kleur houdt en juist een fellere kleur lippenstift gebruikt. Zo houd je je gezicht ‘in balans’.

Make-up bril met geen of heel licht/klein montuur

Hierbij kan je je ogen wel iets donkerder aanzetten met oogschaduw.

Make-up bril die je ogen sterk verkleind

Hierbij gebruik je het beste lichte tinten oogschaduw. Omdat je bril je ogen kleiner laat lijken, zorgt de lichte oogschaduw juist weer dat je ogen groter lijken.

Kijk bij een oogschaduw aanbrengen altijd uit met glanzende oogschaduw of glitters. Dit kan gaan reflecteren en dat is niet mooi.

Make-up met bril tip 5: Blush aanbrengen

Met een blush kan je de contouren van je gezicht mooi uit laten komen. Zorg dat je blush mooi mee loopt met de vorm van je bril. De blush mag de bril niet raken of onder je bril komen.

Vaak is het mooi om je blush aan te zetten op je wangetjes met een roze tint. Let hiermee op: Less is more! Zie ook deze mooie blush, klik hier.

Make-up met bril tip 6: Een goede spiegel

Zorg ervoor dat je een goede spiegel in huis hebt die goed en GROOT vergroot om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Met je bril op kan je je ogen natuurlijk niet opmaken. Vandaar dat je een spiegel nodig zal hebben die je toch een goed zicht geeft om je make-up zo mooi mogelijk aan te brengen.

Succes Ladies!

Ps. Wil jij eens persoonlijk make-up advies van mij krijgen? Dit kan aan huis of op locatie. Klik hier voor meer informatie.

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.