Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Make-up tips voor een lichte huid

Een lichte huid is hartstikke mooi als je het mij vraagt! “Heb je make-up tips voor een lichte huid?” Die vraag krijg ik regelmatig! 😉  Soms kan het het qua make-up best lastig zijn als je een lichte huid hebt. Ik deel je daarom graag mijn make-up tips voor een lichte huid.

Mensen met een lichte huid zie je (gelukkig!) steeds minder onder de zonnebank gaan. Af en toe een zonnebank is natuurlijk hartstikke lekker en ook helemaal niet erg. Maar wanneer je wekelijks gaat of zelfs een paar keer per week dan is dit niet alleen slecht voor je huid maar je huid wordt er ook niet mooier op. De huidskleur ziet er vaak onnatuurlijk en vochtarm uit. Dat is jammer.

De laatste jaren zie je zoals in bijvoorbeeld de modebladen en op de catwalk steeds vaker een mooie lichte huid. Het geeft een klassieke, pure en chique uitstraling, zo’n lichte huid. Maar als je echt een lichte huid hebt kan het soms dus wel eens lastig zijn. In dit blog deel ik mijn make-up tips voor een lichte huid, lees snel verder.

Make-up tips voor een lichte huid | Tip 1# Egaliseren

Een van de moeilijkste dingen bij een lichte huid is het egaliseren van de huid. Vaak zijn de foundations en de BB-creams te donker, zelfs de lichtste kleur die een merk heeft is vaak nog te donker. Merken zoals MAC Cosmetics, Chanel, Dior en Bobbi Brown hebben wel extreem lichte kleuren. Het zijn niet de goedkoopste merken, maar dan weet je wel zeker dat ze zelfs voor een hele lichte huid een juiste kleur kan krijgen. Wanneer je een te donkere foundation gebruikt krijg je alles behalve een mooi effect. Je zal snel oranje worden als je een te donker product gebruikt om je huid te egaliseren. De BB Cream van Mac Cosmetics vind ik erg mooi en zijn echt mooie make-up kleuren voor een lichte huid.

Mocht je echt geen foundation of BB-cream kunnen vinden in jouw lichte huidskleur, dan adviseer ik om te kijken naar concealers. Concealers zijn sowieso altijd een stuk lichter dan foundations. Als je geen compacte concealer maar een vloeibare concealer hebt, kan je deze zelfs als foundation aanbrengen. Zo lang het maar de goede kleur is! 🙂

Make-up tips voor een lichte huid | Tip 2# Bronzer/BlushMake=up tips voor een lichte huid

Wanneer je een lichte huid hebt wil je vaak met make-up iets meer kleur creëren in je gezicht. Een blush is dan echt geweldig om kleur te krijgen in je gezicht. Een bronzer zou ik niet zo snel adviseren, dit kan heel snel ‘te’ worden op een lichte huid. Persoonlijk zou ik qua blush make-up voor een lichte huid, kiezen voor een roze blush. Hier creëer je een mooie frisse blik mee. Van Zoeva heb je een heel mooi palette met 4 verschillende roze blush tinten.

Make-up tips voor een lichte huid | Tip 3# LippenstiftMake=up tips voor een lichte huid

Qua lippenstift kleur zal je snel denken dat je een natuurlijke tint moet dragen bij een lichte huidskleur. Niets is minder waar. Juist een sprekende kleur kan je hele gezicht ophalen en steekt juist prachtig af bij een lichte huid. Ik zou niet voor te donkere kleuren gaan, dit kan snel gothic worden maar juist mooie felle of diepe kleuren zullen prachtig staan! Nude tinten zullen niet veel doen, maar ook niet heel veel kwaad kunnen. Pas op dat het niet te flets word, zet dan wel je ogen iets donkerder aan.

 Make-up tips voor een lichte huid | Tip 4# OgenMake=up tips voor een lichte huid

Qua oogmake-up kan je de ogen best wel intensief aanzetten ondanks je een lichte huidskleur hebt. Persoonlijk vind ik koele tinten wel veel mooier en beter passen bij een lichte huidskleur dan warme tinten. Warme tinten kunnen snel ‘huilerig’ over komen bij een lichte huidskleur.

Heb jij nu nog meer make-up tips voor een lichte huid die hier niet tussen staan? Deel deze dan in de reacties hieronder? Wil je eens een Masterclass make-up volgen? Klik dan hier om je aan te melden voor de eerstvolgende datum!

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.