Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vakantie make-up tips. Make-up essentials for your holiday!

Ik ga op reis en ik neem mee… Make-up! Maar welke, wat en hoeveel neem je nou precies mee?

Persoonlijk draag ik in de zomer minder make-up dan in de winter. Dus ook op een zonnige vakantie bestemming. In de zomer ben je al snel wat bruiner. Ook ben je heel anders gekleed, waardoor ik een hele complete make-up vaak minder passend vind dan in de winter.

Als het zonnig is en ik zie iemand op het terras met een dekkende foundation op, vind ik het toch altijd a ‘little too much’! Vooral op het strand vind ik het echt niet mooi. In de zon transpireer je sneller en zie je een volle foundation al snel wat op de huid liggen. Zelfs als je het afpoederen misschien consequent bijhoudt.

Op vakantie ga je vaak dagelijks naar het strand en lekker zwemmen. Hierbij is  het dragen van make-up vaak echt niet handig!

Zo heb ik een aantal vakantie make-up tips beschreven die ik graag met jullie wil delen.

Vakantie make-up voor je huid: OVERDAG

Wanneer je gewend bent een foundation te dragen, zal je je kaal voelen als je dit ineens niet draagt. Maar een foundation dragen naar het strand is ‘not done’. Daarom kan je het beste kiezen voor een zonnebrandcrème met een tintje erin.

Zo bescherm je je huid goed tegen de zon en creëer je toch egale huid. Verder zou ik lekker niks op mijn gezicht aanbrengen. Geen poeder of iets anders.

Vakantie make-up tips. Make-up essentials for your holiday!

Vakantie make-up voor je huid: AVOND

Als je op vakantie bent zou je in de avond heel dun je foundation aan kunnen brengen. Let wel goed op dat je foundation niet te licht is geworden. Na een dagje in de zon kan je huid al aardig verkleurd zijn. Pak je tint foundation de je gebruikt in de zomer (1 of 2 tinten donkerder). Wanneer je ‘zomer-foundation’ nog te donker is meng dan een beetje met een lichtere foundation, tot je de juiste kleur hebt.

Zelf kies ik tijdens een vakantie make-up geen foundation, maar kies ik liever voor een concealer om plekjes te camoufleren. Daarover heen gebruik ik een mooie lichte poeder om de concealer te fixeren. Met deze poeder matteer ik tegelijkertijd mijn huid, zonder een poederachtig gezicht te creëren.

Ik gebruik hiervoor de minerale poeder van Mac Cosmetics. Die is hier perfect voor. Deze poeder bevat maar 7% kleur en maakt je daarom ook niet bruiner, maar ook niet lichter. Je krijgt hierdoor ook geen last van een grijze waas doordat de poeder te licht zou zijn. De poeders zijn wel onderverdeeld in kleuren. Mijn kleur is de kleur Medium. Maar let op: omdat de poeder veel minder kleur afgeeft is het nog wel van belang de juiste kleur te kiezen. Je kan niet zomaar een veel donkerdere of lichtere pakken. Dan gaat het effect van deze minerale poeder grotendeels verloren.

Vakantie make-up - Make-up voor vakantie-6

Met een terracotta poeder zou je nog heel licht een blush kunnen aanbrengen, net die extra touch voor je vakantie make-up

Vakantie make-up voor je ogen: OVERDAG

Voor overdag zou ik op vakantie het snelst kiezen om niks op je ogen aan te brengen. Als je dit te kaal vindt, gebruik dan enkel een waterproof mascara met een waterproof oogpotlood. Zo kan je zonder problemen een duik in het water nemen.

Vakantie make-up voor je ogen: AVOND

In de avond kan je bij een vakantie make-up de ogen iets extra aanzetten. Ik let wel altijd goed op waar ik naartoe ga die avond. Wanneer je naar een sjiek restaurant gaat, vind ik het leuk om mijn ogen iets meer aandacht te geven. Dan zou ik voor een mooie oogschaduw gaan, met een eyeliner en mascara. Kijk wel uit met teveel glitters en glans. Op vakantie mag het meer basic zijn.

Als je je avond gewoon lekker doorbrengt in een strandtent of op je veranda, kies dan gewoon voor een mascara met of zonder oogpotlood. Echt meer dan genoeg!

Vakantie make-up tips. Make-up essentials for your holiday!

Vakantie make-up voor je lippen: OVERDAG

Voor je lippen vind ik dat je altijd lekker voor fel en opvallend kan kiezen. Een simpele labello kan heerlijk zijn om je lippen te verzorgen. Maar een felle lippenstift kan juist weer heel goed voor op het strand. Voor naar het strand vind ik deze lippenstift van Mac Cosmetics geweldig, de Candy Yum Yum. Deze felle tint staat super leuk bij je zomerhuidje, en de felle kleur kan heel je gezicht ophalen. Juist een leuk effect wanneer je juist wat minder make-up dan normaal draagt. Zo voel je je toch niet zo kaal.

Vakantie make-up - Make-up voor vakantie-5

Zelf vind ik het prettig om ook nog een lipgloss te gebruiken. Ik ben verslaafd aan de Mac Cosmetics lipgloss Ample Pink. Die kleur vind ik gewoon overal bij passen. Bij elke outfit en elke gelegenheid. Echt een een lipgloss om altijd in je tas te hebben. Er zit vitamine E in voor extra bescherming van buitenaf, dus extra fijn in de zon. Schrik niet als je je lippen iets voelt tintelen na het aanbrengen. Bij deze lipgloss hoort dat, omdat er menthol in zit. Dit zorgt ervoor dat je lippen (zogenaamd) iets voller worden. Het gevoel is na een aantal seconden verdwenen. Veel dames voelen het niet eens.

Vakantie make-up - Make-up voor vakantie-4

Vakantie make-up voor je lippen: AVOND     

Voor je lippen, kun je in de avond hetzelfde aanhouden als overdag. Alle kleuren en texturen waar je op dat moment zin in hebt. Van Nude tot Neon en van een Gloss tot Mat! 😉

Wat dragen jullie altijd als vakantie make-up?

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.