Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hoe blijft lippenstift langer zitten? Mijn 4 tips.

Je kent het vast wel. Mooi je lippen gestift, en binnen no-time is het er alweer af! Heel vervelend! Je hebt niet altijd de mogelijkheid om je lippenstift goed bij te werken na elk uurtje, drankje of hapje. Lees daarom mijn 4 tips: Hoe blijft lippenstift langer zitten?

Hoe blijft lippenstift langer zitten – Tip 1

De eerste stap om je lipstick langer houdbaar te maken is het gebruiken van een Lip Primer. Je kent het misschien niet, maar misschien ken je een primer voor je gezicht wel. Die zorgt ervoor dat je foundation mooi egaal aangebracht kan worden en die zorgt dat je make-up gedurende de hele dag blijft zitten.

Hoe blijft lippenstift langer zittenEen lip primer doet hetzelfde, maar dan voor je lippen. De primer geeft je lippen een lichte hydratatie zodat je niet bang hoeft te zijn dat je lippenstift opgezogen wordt door je lippen (vooral als je droge lippen hebt gebeurd dit snel). Door de lip primer creëer je een mooie en fijne ondergrond en kan je je lippenstift vlekkeloos aanbrengen. De lip primer zorgt ervoor dat je lipstick extra lang blijft zitten.

Doordat je lippenstift langer blijft zitten, daardoor minder vaak hoeft bij te werken, gaat je lippenstift ook weer langer mee! Een pluspuntje!

De primer van MAC Cosmetics word heel goed beoordeeld onder de ladies!

Ik gebruik deze onder mijn mac cyber lipstick en het blijft echt goed ermee zitten, Ook vind ik het lekker zacht op mijn lippen en het verzorgt mijn lippen goed. Een echte aanrader! – reactie van Gothorita op Douglas.nl –

Hoe blijft lippenstift langer zitten – Tip 2

Mijn tweede tip, is het gebruiken van een lip potlood. Door het gebruik van een lip potlood in de kleur van je lippenstift kan je ten eerste je lippen een mooie en strakke vorm geven. Ten tweede creeer je met een lip potlood een matte ondergrond. Hierdoor krijgt je lippenstift een betere hechting. Ten derde hebben je lippen de kleur van je Liner (Lipstick) als ondergrond, dus wanneer je lippenstift begint te vervagen zal dit minder snel opvallen.

Hoe blijft lippenstift langer zitten – Tip 3

Om je lippenstift langer te laten zitten is het een tip om je net aangebrachte lipstick af te happen op een tissue. Hierdoor fixeer je de lippenstift. Je hapt het eerste laagje af, wat gevoelig is om snel van je lippen af te komen. Dit zie je meestal op een glas, na het nemen van een slokje!

Na het afhappen blijft het grootste gedeelte van de lippenstift op je lippen zitten. Doordat het eerste laagje eraf is, zal de rest minder snel verdwijnen.

Hoe blijft lippenstift langer zitten – Tip 4

Breng nu je lippenstift opnieuw aan en je bent ‘ready to go’.

psssst… Blijft met je lippen en tong zoveel mogelijk van je lippen af. Op deze manier eet je als het ware je lippenstift eraf. Niet doen!

Probeer mijn 4 tips! I know it works! 🙂

Veel liefs,
signature
3 Responses
 • Sanne
  vrijdag, juni 12, 2015

  Hi Joyce, de 4 stappen die je hier beschrijft, doe ik meestal ook. Als ik een matte lipstick draag dan doe ik als laatste stap een tissue op mn lippen en breng vervolgens met een poederkwast een dun laagje transparante poeder aan. Dan blijft het heel de dag zitten!
  Groetjes!

  • joycevandam
   vrijdag, juni 12, 2015

   Hey Sanne! Ja goede tip die transparante poeder! Thanks 😉

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.