Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wedding Essentials – De essentials voor je bruiloft!

De ochtend op je Grote Dag is aangebroken, de dag dat je eindelijk gaat trouwen! Wauw!

Dit is de dag dat je alles los kan laten en waarop je alles over je heen moet en kan laten komen. Alles is geregeld. Het genieten gaat beginnen!

Dit is een ochtend die je graag met wat mooie plaatjes vast wilt leggen. Deze start van jouw huwelijk wil je zeker nog eens (heel vaak) terug kijken en delen met je man. 😉

Door mijn ervaring met vele bruidjes (en het verzorgen van hun bruidskapsel en bruidsmake-up) wil ik graag mijn tips met je delen die ik door de jaren heen heb opgedaan. Ik noem ze de Wedding Essentials om jou dag zo mooi, goed en lekker mogelijk te beginnen. Zonder stress!

Wedding Essentials #1 – Lekkere geur gebruiken op je bruiloft

Het eerste wat je zal doen als je wakker wordt is lekker onder de douche springen. Verwen jezelf lekker met dezelfde douchegel en bodycrème als je parfum die je op je bruiloft zal dragen.

Veel gekozen geurtjes voor je Wedding Day zijn Coco Mademoiselle van Chanel en Flowerbomb van Victor & Rolf.
Als je de combinatie van de douchegel, de bodycrème en de geur, zal je de parfum extra lang en intens ruiken.

Wedding-Essentials-De-essentials-voor-je-bruiloft-21

 

Wedding-Essentials-De-essentials-voor-je-bruiloft-20

Wedding Essentials #2 – Iets makkelijks aantrekken op de ochtend van je bruiloft

Als je de douche uitkomt is het fijn om iets makkelijks aan te trekken. En dan vooral iets wat in verband met je haar en bruidsmake-up niet over je hoofd heen hoeft. Het moet ook absoluut niet strak of ongemakkelijk zitten en geen afdrukken in je huid achter laten. 😉 Maar het is wel leuk iets aan te trekken wat er ook nog leuk uitziet, omdat je waarschijnlijk ook nog op de foto gaat. Is het niet door de fotograaf dan is het wel door een familielid of een vriendin die alle momenten van de dag vast wilt leggen.

Wedding Essentials - De essentials voor je bruiloft!

Op Etsy vindt je de meest leuke en mooiste badjassen. Ook super leuk voor alle andere dames die op de ochtend van je bruiloft in huis zullen zijn. Je foto’s zijn met zo’n badjas al ontzettend mooi! Vind ik dan 🙂

Wedding Essentials - De essentials voor je bruiloft!

Als je de ochtend van je bruiloft met meerdere dames bent, (zoals bijvoorbeeld je bruidsmeisjes) dan is het leuk om voor iedereen dezelfde te hebben. Voor jezelf (de bruid) koop je ook dezelfde maar dan bijvoorbeeld een andere kleur! Het verschil mag er zijn toch, ook dan mag je al opvallen! Je hebt zoveel verschillende soorten en kleuren

Wedding Essentials #3 – Een badkamer planning

Maak een badkamer planning voor je bruiloft! Heel erg handig en fijn als je met meerdere personen de badkamer moet delen op de ochtend van je bruiloft. Je wilt geen stress en ruzie maken dus daarom is een planning heel erg fijn. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is!

 

Wedding Essentials - De essentials voor je bruiloft!Wedding Essentials #4 – Dagcrème

Je oude vertrouwde dagcrème: gebruik de dagcrème die je altijd al gebruikt. Of de dagcrème waar je net mee bent begonnen sinds je dit blog van mij hebt gelezen. Hier lees je in ieder geval dat het heel belangrijk is om een dagcrème te gebruiken. Zeker om je bruidsmake-up zo mooi mogelijk uit te laten komen.

Bij de dagcrème die je al eerder hebt gebruikt weet je zeker dat je huid hier goed op reageert. Het kan zomaar zijn bij een nieuw product dat je jeuk of uitslag krijgt. Dat wil je natuurlijk absoluut niet hebben. Heel belangrijk dus!

Gebruik een hydraterende dagcrème als voorbereiding op je bruidsmake-up. Deze hydraterende crème verzorgt de huid en laat je huid comfortabel aanvoelen. Een hele fijne dagcrème vind ik.

Wedding Essentials #5 – Ontbijten op je bruiloft

Goed ontbijten is heel erg belangrijk. De meeste bruidjes zijn best wel zenuwachtig en kunnen dan moeilijk eten. Ontbijten is sowieso heel belangrijk, maar vooral ook voor zo een lange en toch vaak best wel zware dag.

Wedding Essentials - De essentials voor je bruiloft!

Vaak na de ontmoeting van je aanstaande man gaan jullie weg voor de fotoshoot. Dit kost veel energie, dus daarom is het erg belangrijk dat je goed hebt gegeten. Dit zorgt er ook voor dat je er energieker uitziet op de foto’s.

Je wilt immers niet dat je er fut- en energieloos uit ziet op je trouwfoto’s! Toch?

Haal daarom je favoriete ontbijtje in huis en dek gezellig de tafel. Je hebt gelijk even een gezellig en rustig momentje voor jezelf samen met de persoon of personen met wie je deze ochtend bent.

Wedding Essentials #6 – Muziek op je bruiloft (tijdens je bruidskapsel en bruidsmake-up)

Zorg ervoor dat je een leuke muziek playlist hebt gemaakt, met al jouw favoriete nummers. Die kan je deze ochtend lekker aan zetten. Je favoriete radiozender aan zetten kan natuurlijk ook!

Een muziekje op de achtergrond is niet alleen gezellig, maar het kan ook lekker ontspannend werken. Wel zo lekker op de ochtend van je bruiloft!

Bij bol.com heb je de keuze uit ongeveer 300 wedding cd’s.  Hoe kom je nog meer in de mood 😉

Wedding Essentials - De essentials voor je bruiloft!

Wedding Essentials #7 – Een opgeruimd huis

Zorg ervoor dat je huis netjes is opgeruimd! Mocht je bij iemand anders de ochtend van je bruiloft doorbrengen zorg er dan voor dat de eigenaar van het huis dit blogje leest 😉

Op de foto is het veel mooier als het huis netjes aan kant is en niet ergens nog de strijkplank op de achtergrond staat of een uitpuilende wasmand te zien is. Genoeg voorbeelden om op te noemen maar ik denk wel dat je begrijpt wat ik bedoel. Een foto komt veel mooier uit als er niet te veel poes pas om heen te zien is. Ik heb wel eens bruiden meegemaakt die op het laatste moment nog het een en ander wilden opruimen vanwege de foto’s. Dit zorgt toch voor wat spanning en soms ook irritatie.

Wedding Essentials - De essentials voor je bruiloft!

Zorg er daarom ook voor dat jij zelf en ieder ander alle deuren en kasten steeds netjes dicht doen deze ochtend.

Wedding Essentials #8 – Bloemen in je huis

Versier je huis. Wanneer je bijvoorbeeld een mooie bos bloemen op tafel hebt staan geeft dit altijd een super mooi en romantisch effect. Ik ben zelf sowieso echt dol op bloemen voor elke dag, maar op zo een speciale ochtend geeft dit echt iets extra’s. Ook voor op de foto is dit een prachtig gezicht.

Wedding-Essentials-De-essentials-voor-je-bruiloft-14

Wedding Essentials #9 – Essential tasje op je bruiloft

Zorg ervoor dat je altijd een tasje bij je hebt of in de buurt hebt met daar in de volgende dingen:

 • Lipstick en een lippotlood
 • Klein spiegeltje
 • Kleine deodorant
 • Kleine haarlak
 • Parfum
 • Pakje Sultana
 • Flesje water
 • Smintjes
 • Zakdoekjes
 • Tandenstokers

Hoe cute is dit tasje voor je bruiloft? Love it!

Wedding-Essentials-De-essentials-voor-je-bruiloft-1

Voor de dames onder ons die dit lezen en denken:

“ Hey, ik weet nog wel een hele goede wedding essential!”

Please share with us! Hieronder kan je een reactie achterlaten!

Veel liefs,
signature
1 Response
 • […] startte ik bij Jamey. Ik mocht haar make-up verzorgen voor vandaag. Zij ging als daggast naar een bruiloft en vond het wel leuk om een keer uit te pakken met haar make-up. Super […]

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.