Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Je haar grijs verven. DIY  

Je haar grijs verven? Geweldig! Grijze lokken zijn al een tijdje een hit. Super leuk! Ik heb een as kleurige blond altijd al erg mooi gevonden, en nu het dan nog net even grijzer mag vind ik het helemaal mooi. Een mooie kleur grijs en instructies om je haar grijs te verven vind je hier!

Helaas staat een lichte kleur haar mij persoonlijk niet vind ik, best jammer! Ik zou anders heel graag mijn haar grijs verven! Als lichter haar jou wel staat of je gaat het gewoon proberen, dan heb ik alle tips op een rij gezet om je haar grijs te verven.

Je haar grijs verven – Begin op blond haar.

Als je nog geen blonde lokken hebt zal je eerst moeten ontkleuren. Pas hier wel mee op, want je haar ontkleuren is best wel een aanslag voor je haar. Neem eerst mijn 8 tips zelf je haar verven eens door. Bij tip 5 vindt je meer informatie over het ontkleuren van je haar.

Persoonlijk geef ik  de voorkeur om je haar in etappes te ontkleuren door middel van highlights.

Het resultaat duurt dan wellicht wat langer dan je zou willen maar je haar kwaliteit blijft wel een stuk beter. Wanneer je de grijze verf over je highlights aanbrengt krijg je al een grijze gloed, en zo creëer je ook een super leuk effect.

Haar grijs verven

Welke kleur gebruiken om je haar grijs te verven?

Kleur nummer 12/96 van Wella Koleston Perfect vind ik een mooie kleur om je haar grijs te verven. Klik hier.

Kleur haar grijs vervenHet voordeel van deze lijn van Wella is dat het je haar tot 5 tinten lichter kan maken. Dus wanneer je haar niet helemaal blond is zal je haar toch lichter worden. Echter het mooiste resultaat krijg je wel op een lichte ondergrond. Al heb je enkel highlights, het contrast van de grijze tint met donker haar vind ik juist mooi!

Deze kleur van Wella vind ik mooi omdat je de paarse gloed goed ziet en deze kleur grijs niet super super licht is. Je haar grijs verven? Kies dan deze kleur!

Je haar grijs verven – Waterstofperoxide

Wanneer je je blonde lokken de grijze kleur wilt geven meng je de tube verf met 6% waterstofperoxide. Dat houdt in dat je je haar als het ware inkleurt met de grijze verf (dus niet lichter maakt).

Wanneer je je haar toch iets lichter wilt maken (dus je vind je blonde haar iets te donker), dan kan je de verf inzetten met 9% waterstofperoxide. Dit zal je haar tot 2 tinten op kunnen lichten.

Je hebt ook nog de 12% waterstofperoxide. Met deze waterstofperoxide kan je je haar tot wel 4 tinten laten oplichten. Wanneer je je haar hiervoor al ontkleurt hebt, zal ik afraden om je haar grijs te verven met 12% waterstofperoxide. Dit zal je haar dan echt te veel beschadigen. Als je het toch net even wat lichter wilt maken pak dan beter de 9%. Veel beter voor je haar!

De mengverhouding voor je haar grijs verven is meestal 1:1 of 1:2 maar kijk dit altijd goed na in de gebruiksaanwijzing. Het kan altijd per merk of kleur verschillen. 1:1 betekent net zoveel verf als waterstofperoxide.

Haar grijs verven

Haar grijs verven – de Naverzorging van je ‘Granny Hair’

Houd je grijze haarkleur mooi met een zilvershampoo. Dit trekt de warmte(gele kleur) uit je haar en geeft het een mooie assige gloed. Hoe langer je de zilvershampoo laat zitten en intrekken voordat je je haar uitspoelt, hoe paarser je gloed word.

Deze ‘Blonde Shampoo’ is ook heel fijn, ook voor blond haar die wat te geel wordt. Je hoeft de zilvershampoo niet elke wasbeurt te gebruiken, maar je ziet vanzelf eigenlijk wel wanneer je haar te geel geworden is. Als je vindt dat je haar te geel geworden is, kan je de zilvershampoo gebruiken bij het wassen van je haren.

Vragen? Laat het weten in een reactie hieronder!

Veel liefs,
signature
102 Responses
 • Debbie
  donderdag, juli 23, 2015

  Hoi Joyce!

  Doe jij de 12 serie van wella ook 1 op 1 ?
  Ik dacht dat deze 1 op 2 was namelijk.
  Hoe doe jij het?
  En met kleurhoogte 8 donker blond, zou je hem dan uitblonderen voor dat je de 12/96 op doet ?

  xx

  • joycevandam
   donderdag, maart 24, 2016

   De mengverhouding voor je haar grijs verven is meestal 1:1 of 1:2 maar kijk dit altijd na in de gebruiksaanwijzing. Het kan altijd per merk of kleur verschillen. Is je haar grijs verven inmiddels gelukt?

  • Fried
   zaterdag, augustus 19, 2017

   Hoi heb een hele mooie zilver verf prachtig alleen de uitgroei blijft blond wat nu weer uitgroei ontkleuren of opnieuw alleen uitgroei verfen of behandelen met zilvershamo??

 • Kelly
  woensdag, juli 29, 2015

  Hoelang laat je de 12/96 intrekken? Gewoon een half uur of korter? Groetjes

  • joycevandam
   zaterdag, september 5, 2015

   Hi Kelly, ik zou zeker voor 30 min gaan! Ga je voor deze kleur? Spannend 🙂

 • Corine
  vrijdag, augustus 21, 2015

  Hee!

  Mijn haar is is een beetje honingblond van kleur. Wat gebeurt er als ik mijn haar verf met kleur 12/96 van Wella Koleston Perfect? Ik heb wel een tube 9% peroxide liggen, maar vraag me af wat er gebeurt als ik het zonder doe (dus alleen de Wella grijsverf). Ik wil mijn haar zo min mogelijk beschadigen, en daarom zo min mogelijk ontkleuren.

  Groetjes

  • joycevandam
   zaterdag, september 5, 2015

   Hi Corine, wellicht kan je je haar van te voren een paar keer wassen met een zilver shampoo. Dit zorgt ervoor dat de meeste warmte (de honing tint) uit het haar getrokken word. Wanneer je haar al koeler gemaakt word door de shampoo is het makkelijker voor de verf om de juiste kleur te bereiken 😉 Mocht je je haar ook een paar tinten lichter willen maken kan je de tube verf inzetten met de 9%. Zo kan je je haar toch 1 tot 2 tinten lichter maken zonder het eerst te ontkleuren. Je kan je kleur bijhouden om zo koel mogelijk te houden met de zilver shampoo. Bijvoorbeeld 1x in de 2 weken of wanneer nodig is. Let wel op dat je de shampoo even laat intrekken voor je het uitspoelt, succes. Liefs Joyce

   • Jolien
    dinsdag, februari 2, 2016

    Corine heb jij het destijds dus gedaan zonder de waterstofperoxide of toch de 9%gebruikt?

    Ik hoef ook niet lichter maar vroeg me af of je sws een mengsel ervan moet maken?

 • missmachine
  woensdag, september 2, 2015

  Ik heb van nature middenblond haar (7) en heb alle verf laten uitgroeien. Als ik het dus goed begrijp betekend dat dat ik in principe niet hoef te bleken maar dat ik de verf zelf met 9%waterstofperoxide kan mengen en dat dit mijn haar al 1 a 2 tinten oplicht?

  • joycevandam
   zaterdag, september 5, 2015

   Jij begrijpt het helemaal 😉 ga je het lichter maken? -XO- Joyce

 • jet
  maandag, september 28, 2015

  Hee joyce!

  Ik ben 2 dagen geleden naar de kapper gegaan en toen hebben ze mijn haar helemaal ontkleurd en grijs geverfd. Nu heeft die grijze kleur niet helemaal goed gepakt en zitten er nog gelige stukken tussen. Als ik mijn haar met deze kleur verf, moet ik dan nog waterstofperioxud

  • jet
   maandag, september 28, 2015

   Waterstofperioxide gebruiken* ? Want om opnieuw naar de kapper te gaan kost mij teveel geld

   Xx

   • joycevandam
    maandag, september 28, 2015

    Hi Jet, vervelend om te lezen! Als je zelf aan de gang gaat met verf moet je altijd een waterstofperoxide gebruiken. Maar dit zou ik je zeker niet aanraden! Ik zou je adviseren om terug te gaan naar de kapper. Bijna elke kapper verleent deze service gewoon na een behandeling!

 • Anne
  donderdag, oktober 8, 2015

  Hey Joyce! Ten eerste mijn complimenten, dit is 1 van de meest duidelijke zilver-haar uitleg die ik in lange tijd heb gelezen. Ik hoop dat je mij kunt helpen! Ik heb de 12/96 en 0/11 en 0/81 gekocht van dezelfde wella lijn. Ik wil een wat blauw/grijzere tint : https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/1e/35/97/1e3597d7f473043f99ced46c34e26b49.jpg hoeveel van elke kleur zal ik ongeveer moeten gebruiken om deze kleur te krijgen, ik heb 3 weken geleden mezelf geblondereerd naar wit-wit blond met een klein beetje geel nog op oude uitgroei, maar niks wat een askleur niet oplost denk ik!

 • Elsa
  vrijdag, oktober 9, 2015

  Hooi, gisteren mn haar laten doen jeej maar uit je verhaal maak ik op dat er wel grijs verf is? Bij mij zit er een spoeling op

  • joycevandam
   donderdag, oktober 22, 2015

   Hai Elsa, heb je je haar in een grijs tint gekleurd? Je kan ook wanneer je blond bent een spoeling gebruiken hoor, veel beter voor het behoud van de kwaliteit van je haar! 🙂 is het resultaat mooi geworden? Liefs, Joyce

  • anoniem
   dinsdag, oktober 27, 2015

   Hoi! Welke spoeling heb je hiervoor gebruikt? En is het echt grijs geworden of jouw oude kleur met een grije gloed? X

   • joycevandam
    dinsdag, november 17, 2015

    Hi Fabienne, de kleuren staan benoemd in het artikel 😉

 • Damia
  maandag, oktober 12, 2015

  Hoi Joyce,

  Ik ga jou techniek toepassen, inclusief de gelinkte middelen.
  En kijken of dit mij grijs haar gaat geven lol

  Ik heb alleen donker haar dat regelmatig geverfd is, ,dus flinke kleur opbouw.
  Mijn uitgroei is inmiddels wel al een eindje uitgegroeid en dus nog puur, maar de rest is donkerbruin en diverse tinten door elkaar.
  Wat ik altijd doe is ipv bleken, het ontkleuren met Delor Color, ik weet niet of je hier bekend mee bent, maar dat is misschien ook een goede tip voordat mensen hun haar gaan ontkleuren met bleek middelen. Delor Color trekt namelijk de verf uit je haar zonder het te bleken. Het is een lang proces en het stinkt gigantisch, maar het werkt wel! In mijn geval moet ik twee beurten doen, maar dan ben ik wel al het meeste van mijn donkere tinten kwijt zonder het teveel te beschadigen. Je hebt deze tegenwoordig ook van Kruidvat eigen merk. Die werkt net zo goed.
  Hierna kan je altijd nog wel een heftige bleek behandeling doen als het echt nodig is, maar dan heb je iig al een hoop ellende op je haar bespaard!

  Ik zal laten weten wat het resultaat is, ik moet wachten tot het allemaal binnen is. Hoop dat het lukt!

  • joycevandam
   donderdag, oktober 22, 2015

   Damia! en en? Is het gelukt?? 🙂 wij zijn heel benieuwd! Thanks voor de goede tip van Delor Color! Ik ga me daar is in verdiepen, leuk! 😉

 • van camp karin
  woensdag, oktober 21, 2015

  Ik ben 53 jaar en verf mijn haar al van mijn 16 jaar,nu is mijn haaruitgroei volledig grijs en ik ben het verven moe mijn haar isdonkerbruin met een zweem van paarsrood,ik heb een kort kapsel en zoek een oplossing om niet een paar maanden als ma flodder rond te lopen ,mijn eigen kapper zegt om mijn haar gewoon te laten uitgroeien en beweert als ze mijn haar gaat ontkleuren dat dit oranje gaat uitslaan,ze beweert als ze verder gaat dat mijn haar gaat afbreken,mijn haar is wel dun maar in een goede staat,weet u mss een oplossing voor mijn probleem?ik voel me nu al niet zo goed in mijn vel en ik heb schrik voor delook van de uitgroei mvg karin uit aartselaar belgie

  • joycevandam
   donderdag, oktober 22, 2015

   Beste Karin! Op een gegeven moment kan ik mij voorstellen dat je het verven wel gehad hebt 😉 Het beste voor je haar is inderdaad om het uit te laten groeien! Dat is niet heel prettig inderdaad, en niets is erger dan met haar rondlopen waarvan je eigenlijk heel verdrietig word. Ik vind het moeilijk te beoordelen via een berichtje wat het beste voor jouw haar zal zijn, als je eigen kapster zegt dat het niet verstandig is dan zal ik hier zeker naar luisteren. De paars rode tint is er inderdaad niet zomaar uit en word snel oranje wanneer je dit gaat ontkleuren. Ik persoonlijk zou er eerst voor zorgen dat deze gloed verdwijnt en het haar vaak wassen met een zilver shampoo, of head & shoulders zorgt er ook voor dat rood en paars tinten snel uit het haar verdwijnen.
   Daarna zou ik het haar 2 tinten oplichten met een mooie kleur bruin, dit kan met iets wat warmte erin zoals goud maar geen rood tinten. Daarna zou ik doormiddel van highlights nog verder oplichten. Wanneer er weer een uitgroei is en het weer geverfd zou moeten worden zal ik het weer 2 tinten lichter verven met een natuur tint, en mocht het nodig zijn extra highlights. Je zal merken dat op deze manier de uitgroei niet tot nauwelijks meer opvalt en het laten uitgroeien van de kleur veel makkelijker zal gaan. Dus nog even 2x misschien 3x verven en dan ben je er vanaf maar wel op een manier dat het nog leuk is om in de spiegel te kijken 😉 nog een voordeel; je went er tussentijds aan. Van donker naar ineens grijs is extra moeilijk wennen dan wanneer dit in fases is gegaan.
   Succes Karin! 🙂

 • Yent
  donderdag, oktober 22, 2015

  Hoi hoi

  Ik laat mij haar grijs verven bij de kapper maar na een week is het grijze al bijna weg heb jij tips? Ik was het elke dag met zilvershampoo! En het is over licht haar gegaan.

  Gr

  • joycevandam
   dinsdag, november 17, 2015

   Hi Yent, wat jammer dat de grijs tint zo snel weg is. Ik zou proberen om je haar niet iedere dag te wassen, misschien dat het dan al scheelt qua kleurbehoud! Let me know! -XO- Joyce

 • Zoe
  donderdag, oktober 22, 2015

  He Joyce,

  Ik heb zojuist mijn haar grijs laten verven, alleen op de een of andere manier oogt het blauw.. Weet jij toevallig hoe dit kan? En hoe kom ik er vanaf?

  Is het lastig om van geverfd grijs haar weer terug te gaan naar blond?

  Ben benieuwd naar je reactie.

  Alvast dank. Gr Zoë

  • joycevandam
   dinsdag, november 17, 2015

   Hi Zoe, waarschijnlijk heb je de kleur er te lang in laten zitten of op een te lichte ondergrond of wellicht met een verkeerde percentage waterstofperoxide. Na een paar wasbeurten zal de blauwe gloed zachtjes aan verminderen…komt goed 🙂 Succes

 • Sophie
  dinsdag, november 3, 2015

  Hi Joyce.
  Ik heb vanmiddag deze techniek toegepast. Met de benoemde producten.
  Ik had 6 maanden geleden voor het laatst mn haar laten verven.m naar heel licht assig blond. Van mezelf ik heb normaal blond haar.
  Ik had dus de 12% waterstof besteld. Omdat er stond dat het hiermee lichter werd en mooi grijs.

  Nu is het helaas bruin geworden met een groene gloed. Wat moet ik nu doen?
  Ik ben ten einde raad.

  • joycevandam
   dinsdag, november 17, 2015

   Sophie wat vervelend, de 12% is om je haar op te lichten! Wanneer je al licht haar hebt gebruik je juist de 6% of zelfs de 3% om het als het ware in te kleuren. Doordat de ondergrond al heel licht was en je de 12% hebt gebruikt is het helemaal fout gegaan. Om de groene gloed eruit te krijgen zou ik je haar wassen met ketchup, dit haalt de groene kleur uit je haar. Laat je haar even rusten en wanneer je haar weer sterk is kan je je haar oplichten met de 12%! Succes! x

 • Claudia
  dinsdag, november 10, 2015

  Hoii.
  Ik wil mijn haar violet grijs verven.
  Maar ik heb dun lichtblond haar.
  En mijn kapster zei dat als ik het grijs ga verven het door de blondering dood gaat en uit kan vallen.
  Klopt dit?
  Want ik ben best zuinig op me haar.
  En wil dit graag weten.
  xx

  • joycevandam
   dinsdag, november 17, 2015

   Ik zou altijd je kapster geloven 😉 het kan inderdaad zo zijn dat wanneer je heel dun, poreus haar hebt dat het minder kan hebben. Blonderen is hele heftig voor je haar en wanneer je haar niet in top conditie is kan je haar inderdaad uitvallen en doodgaan. Dus doe het maar niet 😉

 • Marja
  donderdag, november 12, 2015

  Super blij… Dank je wel

  • joycevandam
   dinsdag, november 17, 2015

   Hi Marja! Leuk je berichtje 🙂 Graag gedaan! Heb je je haar grijs geverfd? -XO- Joyce

 • Nikita
  zaterdag, november 21, 2015

  Hallo,
  Heb vanavond m’n haar geverfd met de 12/96 en 9 % Wou het grijs hebben maar t is bijna zwart geworden. Ben echt ten einde raad. T is totaal niet wat ik wou. Vind het echt verschrikkelijk. Heb het 1:1 gemend. 30 min laten zitten. Wat moet ik doen? Help!!!!!

  • joycevandam
   dinsdag, februari 23, 2016

   Hi Nikita,
   Jeetje dit klinkt niet best! Was je ondergrond wel blond?

 • Christel
  maandag, november 23, 2015

  Hi Joyce,

  Ik zou heel graag deze haarkleur willen, alleen heb ik van mezelf donkerblond tot blond haar. Ik heb al wel een aantal keer highlights laten zetten, mijn vraag is moet ik mijn haar nog voordat ik mijn haar grijs ga verven nog blonderen?

  Ook twijfel ik tussen de 6% en 9% waterstofperoxide, wat raad jij aan?

  • joycevandam
   dinsdag, februari 23, 2016

   Hi Christel, ik weet niet of je inmiddels de gok al gewaagd hebt? Maar ik de verf inzetten met een 9% zonder het eerst nog te ontkleuren! Ik ben benieuwd wat jij hebt gedaan! Let me know! -XO- Joyce

 • Romy
  vrijdag, december 4, 2015

  Hee Joyce!

  Ik heb mijn haar aantal keren een highlights beurt gegeven, maar vorige maand heb ik het helemaal blond geverfd. En ik heb al een tijdje grijs haar gewild, alleen ben bang dat het geel wordt door het resultaat. Maar mijn vriendin had haar gedaan met grijze spoeling.. En ik wilde dat natuurlijk ook! Maar ik was het om de 1/2 dagen. En het resultaat er volgens mij heel snel uitgaat.. En ik wil het namelijk lang behouden, grijs verven gaat mij namelijk iets te ver omdat ik het anders moet bleken of donkerder moet verven. Heb je tips voor me hoe ik het moet doen?

  Groetjes,

  Romy

  • joycevandam
   dinsdag, februari 23, 2016

   Hi Romy! Keuzes maken 😉 als je grijs haar wilt en je moet het eerst ontkleuren zal dat toch echt de enige oplossing zijn 😉
   Wellicht is je haar al licht genoeg en haal je met een spoeling al het gewenste effect, anders probeer je dat eerst?! Een spoeling kan niet echt kwaad qua kwaliteit van je haar. En betreft het behoud van je kleur, gebruik goede producten die de kleurbehoud stimuleren en was alleen ja haar wanneer het nodig is! Succes -XO- Joyce

 • Anouk
  donderdag, december 17, 2015

  Hoi,

  Ik heb van mezelf een donkerblonde haarkleur, maar heb dit al een aantal keren blond geverfd. De uitgroei zelf wordt er echter niet blonder op (meer oranje), maar de punten wel. Aangezien ik die gelige gloed heb, was ik het vaak met zilvershampoo, waardoor mijn haar al ‘redelijk’ grijs is. Ik wil het graag nog grijzer. Mijn vraag is: moet ik deze tube met 6% mengen? Is dat de beste verhouding? Alvast bedankt!

  • joycevandam
   dinsdag, februari 23, 2016

   Hi Anouk, ls je punter lichter zijn dan je uitgroei dan moet je je uitgroei met een hogere waterstofperoxide inzetten. De punten zou ik ook niet steeds mee pakken om je haarkwaliteit te behouden. Wanneer je haar goed licht is kan je de grijze verf aanbrengen met een 6% Succes -XO- Joyce

 • Marlou
  donderdag, januari 7, 2016

  Hallo! Ik wil heeeel erg graag jou grijze haarkleur van de foto! Nou heb ik mijn haar altijd geblondeerd. Dus het is al goed wit! Eergisteren de uitgroei weer bijgewerkt. Nou vroeg ik mij af omdat mijn haar dus al zwaar geblondeerd is, ik deze kleur zonder waterstofperoxide kan gebruiken? Ik hoor het graag! Groet! Marlou.

  • Mariska
   maandag, januari 18, 2016

   Ik heb het zelf ook geblondeerd en daar na met 3% gedaan gaat goed. maar de verf wel 1 op 2 en NIET 1 op 1

   • joycevandam
    dinsdag, februari 23, 2016

    Hi Mariska, Super goed van je! Leuk om te lezen 🙂 De combinatie verschilt inderdaad altijd per merk, lees daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing! -XO- Joyce

  • joycevandam
   dinsdag, februari 23, 2016

   Hi Marlou, ALs je haar al heel licht is dan hoef je het niet meer te ontkleuren of de verf in te zetten met een 12%, maar kan je de verf inzetten met een 6% of zelfs 3% Succes -XO- Joyce

 • Mariska
  maandag, januari 18, 2016

  Alleen de verf is 1 op 2 en niet 1 op 1 verder super tevreden met het resultaat eerst geblondeerd en daarna met 3% waterstof peroxide geverfd.

  • joycevandam
   donderdag, maart 24, 2016

   Hey Mariska,

   De mengverhouding voor je haar grijs verven is meestal 1:1 of 1:2 maar kijk dit altijd na in de gebruiksaanwijzing. Het kan altijd per merk of kleur verschillen.

   Het stond inderdaad verwarrend in de tekst begreep ik, dit is inmiddels aangepast. Hopelijk ben je nog steeds super tevreden over het resultaat met je haar grijs verven!

   -XO- Joyce

 • Denise
  zaterdag, januari 30, 2016

  Heey Joyce!
  Ik zit al een tijdje te twijfelen om mijn haar zilver te verven, maar durf het niet zo goed. Ik heb blond/bruin haar met wat highlights en lowlights van nature, maar ben bang dat het geel gaat uitslaan.
  Een kennis van mij heeft haar haar ook zilver/paars geverfd en toen ik haar om advies vroeg zei ze dat ik mijn haar het beste kon ontkleuren.
  Wat zou jij me aanraden?

  Groetjes Denise

  • joycevandam
   dinsdag, februari 23, 2016

   Hi Denise, als je haar bruiner is dan blond dan zou ik het eerst even ontkleuren inderdaad. Je kan ook bij de kapper lekker veel highlight laten zetten en daarna de mooie kleur verf eroverheen zetten! Succes -XO- Joyce

 • Nathalie
  vrijdag, februari 5, 2016

  Hi Joyce,

  Ik heb best een ingewikkelde vraag ik hoop dat je me kunt helpen….. Ik ben donkerblond van mezelf, ik heb me een tijdje Bordeaux Rood geverfd… Prachtige kleur, ik kon alleen niet door de regen zonder dat mijn jas Roze werd:/ dus besloot ik naar de kapper te gaan… Ze hebben me eerst flink ontkleurd, resultaat: Oranje! Koperblond overgezet en gehighlight, 2 maanden later weer Oranje! Dus ik ga weer terug, deze keer hebben ze er bruin met paars opgezet en gehighlight, 2 maanden later bleek het spoeling te zijn … Ben nu oranje paars! Ga naar een andere kapper : 50 folies gezet gematteerd met beige! Highlightst zijn prachtig alleen door het materen is mijn basis nu weer Rossig!!! Donker koel haar staat me goed Rood ook en koel blond ook, alleen koper/oranje dus niet. Ik kan het ook gewoon niet meer aanzien mijn haar is inmiddels 30 cm korter. En DROOG! Ik gebruik speciale shampoo en maskers! Ik wil echt van het Oranje af, wat kan ik doen om van die warme gloed af te komen? Donker ass blond overzetten? Of nogmaals ontkleuren en dan met grijs overzetten? Ik twijfel of mijn haar nog veel aan kan!! Help!!!

  • joycevandam
   dinsdag, februari 23, 2016

   Beste Nathalie, jeetje wat een verhaal 🙂 Ik zou zeker even niet meer ontkleuren. Zeker niet omdat je al aangeeft dat je haar droog aanvoelt. Ik zou je haar op dit moment even goed verzorgen en lekker veel maskertjes gebruiken en verder zo min mogelijk doen met je haar. Het enige wat ik nu voorstel om te doen in een zilvershampoo gebruiken, laat de zilvershampoo voordat je het uitspoelt even intrekken en dan lekker uitspoelen. De zilvershampoo trekt alle warmte uit het haar en zal je haar een koele tint geven. Succes! -XO- Joyce

 • Vayetje
  donderdag, februari 25, 2016

  Hallo Joyce!

  Ik heb de producten van je site besteld, en ik zit met een vraagje.. mijn haar is blond, maar ik weet niet of dit blond genoeg is. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar het is ongeveer de blonde kleur van Doutzen Kroes (niet super licht, niet super donker) Ik wil sws geen licht grijze haar, maar zou ik het kunnen verven zonder eerst te bleken?

  Groetjes,
  Vayetje

 • krista
  maandag, maart 7, 2016

  Hey joyce…ik las net even aan het googlen over zilverspoeling, grijze kleur over blond heen…vorig jaar april heb ik me haar een soort van balayage laten verven…ze moesten hem wat hoger inzetten toen ivm mijn zilveren haren…nu kan ik deze nog steeds laten zitten alleen zit mijn blond nu wat lager maar eigenlijk nog steeds leuk…maar wil wel me blond meer grins/as…nu kwam ik op jou pagina terrecht en dacht meteen top!..kan ik die kleur met 6% over mijn blond zetten…?en is dat dan leuk..heb best lang haar dus staat wel cool denk ik…☺groetjes kris

  • krista
   maandag, maart 7, 2016

   Of maybe zelfs 3%…aangezien mijn blond al wel een mattint is….

   • Krista
    woensdag, maart 9, 2016

    Nou…heb deze gekocht hoor met de 3% aangezien ik het op mijn blonde deel ga doen en wat ik lees werkt dit prima..en zal het mijn donkere haar niet lichter maken met dit percentage.
    Vrijdag gepland om dit te doen…zin in!!!

    • corina
     woensdag, maart 16, 2016

     en hoe is het geworden?

     • joycevandam
      donderdag, maart 24, 2016

      En is je haar grijs verven gelukt? Ik ben ook heel erg benieuwd Krista, let us know! 😉

      -XO- Joyce

     • krista
      woensdag, april 6, 2016

      Hey..ja zeker gelukt!je zou even op instagram kunnen kijken krissy_kris_33.maar zit toch te denken of ik hem nig wat matter wil…wat zou ik dan het beste kunnen doen..6% of 9%…wat zou je adviseren joyce?..is nu 3 weken geleden.
      Groetjes krista

 • Miranda
  donderdag, maart 10, 2016

  Doe jij de 12 serie van wella ook 1 op 1 ?
  Ik dacht dat deze 1 op 2 was namelijk.
  Hoe doe jij het?

  • joycevandam
   donderdag, maart 24, 2016

   De mengverhouding voor je haar grijs verven is meestal 1:1 of 1:2 maar kijk dit altijd na in de gebruiksaanwijzing. Het kan altijd per merk of kleur verschillen. Er stond in de tekst inderdaad 1:1 en was een beetje onduidelijk, ik heb dit veranderd. Succes! Of is het inmiddels al gelukt? Ik ben benieuwd!

   -XO- Joyce

 • corina
  woensdag, maart 16, 2016

  hallo

  klopt het dat je twee soorten hebt

  WELLA KOLESTON PERFECT SPECIAL BLONDE 12-96

  WELLA KOLESTON PERFECT 12-96

  wat is het verschil en is de een wel 1;1 en de ander 1;2?

  en als het het met 9% verft krijg je dan el de grijze gloed of word het dan meet wit?

  groetjes

 • Vayetje
  donderdag, maart 24, 2016

  Op de verpakking staat dat je 1:2 moet doen!!!!! Bijv. 60 ml koleston perfect & 120 ml welloxon perfect!

  1e x is niet gelukt zo goed gepakt mdat ik idd 1:1 heb gedaan. Nu net opnieuw gedaan met 1:2 en this eindelijk
  gelukt!

  • joycevandam
   donderdag, maart 24, 2016

   Hey Vayetje, Goed om te lezen dat het gelukt is!

   De mengverhouding voor je haar grijs verven is meestal 1:1 of 1:2 maar kijk dit altijd na in de gebruiksaanwijzing. Het kan altijd per merk of kleur verschillen.
   Je haar grijs verven is nu gelukkig gelukt, veel plezier ervan!

   -XO- Joyce

 • Wim
  donderdag, april 7, 2016

  Hoi Joyce,
  Dankje voor de tip!! Heb een vriend van mijn zijn lengte en punten grijs gekleurd. Heb eerst ontkleurd en daarna de koleston 12/96 gebruikt ik heb wel een klein beetje 011 extra toegevoegd om nog extra as te krijgen en het resultaat is erg mooi geworden!
  Groetjes Wim

 • Saskia
  vrijdag, april 8, 2016

  Ik wou ook mijn haar grijs verven, alleen is het meer lila/paars dan violet. Wat kan ik hier aan doen? ????

  • Saskia
   vrijdag, april 8, 2016

   Sorry ik bedoel meer paars dan grijs

 • Isabel
  zaterdag, april 9, 2016

  hey Joyce,

  Hoeveel van de haarverf heb je nodig (ik heb een tube van 60 ml) en hoeveel ml van de ontwikkelingsvloeistof?

  Thanx!
  Isabel

 • Maaike
  zondag, april 17, 2016

  Help!! Ik heb mijn moeders haar eerst ontkleurd en daarna de grijze verf in gezet, alles volgens het boekje. Maar nu ís het paars!!

  Hoe verhelp ik dit?

 • Evelynedw
  zondag, april 17, 2016

  Hoi,

  Ik wil ook graag mijn haar verven met 1 van de kleuren van Wella Koleston. Ik heb vrij lang haar ( lees: tot in de helft van mijn rug of zelfs nog net iets langer). Ik zou graag online mijn kleur willen bestellen maar weet niet of ik met 1 tube toekom.
  Best een tweede bestellen (word ook ineens wel dubbel zo duur :s) of kom ik met 1 toe?

 • Michaela Hogenzand
  zondag, mei 22, 2016

  Ik mijn haar grijs verven, alleen ben ik op zoek naar een iets donkerdere ‘Granny’ kleur…. hahaha 😉 Misschien nog een tip? gr Michaela

 • Jessica
  maandag, mei 23, 2016

  Ik heb mijn haren een paar keer laten ontkleuren in een periode van 7 weken. (Ik had t vrij donker geverfd voor ik naar t grijs wild)e. Mijn haar heeft er tot nu toe weinig mee geleden. Wat wel jammer is, dat ‘t nog behoorlijk geel kijkt in plaats van helemaal grijs. Welke tip zou je mijn kapper willen geven om de gele kleur er helemaal uit te krijgen?

 • Anneloes
  dinsdag, mei 24, 2016

  Hoi!

  Ik heb na het lezen van deze blog de 12/96 maar gekocht,
  maar er staat in de beschrijving nog Koleston bij moet doen. Dit moet ik dan nog even aanschaffen, maar is dit hetzelfde als de waterstofperoxide?
  en kan ik de verf ook gewoon als zon shampooverf in brengen? of moet het echt met zo’n kwast als bij de kapper? of een kam, of of of ..

  Ik hoor het heeel graag!

 • simone
  zaterdag, mei 28, 2016

  Hallo Joyce, ik heb peper en zout kleurig haar(niet geverfd). Ben 50 jaar, dus bij de slapen wit en bovenop donkerblond met heel veel witte haren ertussen. Kan ik deze verf (12/96 Wella)ook gebruiken met 6% peroxide? En dekt dit dan ook de witte haren?Groetjes Simone

 • Manon
  woensdag, juni 1, 2016

  Hoi Joyce,

  Aan de hand van je artikel ben ik met de welke 12/96 aan de slag gegaan. Daarbij waterstofperoxide 9% gebruikt.
  Eerder heb ik al hele lichtblonde hightlights bij de kapper laten zetten en van mijzelf ben ik donker blond (helaas met heel veel rood als ondertoon wat mijn haar blonderen altijd lastig maakt). Nu is het volgende het geval: mijn haar is echt perfect mooi gepakt. De kleur kont precies overeen met de beschrijving. Behalve het stuk uitgroei (waar mijn haar zijn natuurlijke kleur alweer had, zo’n 5 cm). Dit stukje uitgroei/ ongeverfde haar bij de hoofdhuid is namelijk geel geworden. Ik heb dit gedeelte grondig met zilvershampoo gewassen Vd kapper. Dit heeft iets effect gehad maar nog niet genoeg helaas. Omdat de test vh haar wit/ zilver is valt de gele uitgroei enorm op en dit is dan ook echt heel lelijk. Eigenlijk wil ik niet opnieuw met waterstofperoxide in mijn haar gaan verven. Ik heb nog een onaangebroken tube wella 12/96 liggen. Kan ik deze ook op de gele uitgroei aanbrengen zonder deze met de waterstofperoxide te mengen? Geeft dit überhaupt effect of werkt de welke zonder waterstofperoxide helemaal niet?

  Ps ik vind je artikel echt super! Heb er veel aan gehad. Hopelijk kun je mij ook met dit kleine probleempje helpen ????.

 • Kelly
  maandag, juli 18, 2016

  Hoi Joyce, mijn haar is al vaak geverfd en licht genoeg. Ik wil het dus alleen inkleuren, maar waarom niet met 3% ?

  Gr Kelly Dinnessen

 • Melanie de Jong
  zaterdag, juli 30, 2016

  Hi joyce,
  Ik heb highlights gemaakt met de 12,96 in mijn lichtblond (geverfde) haar. Erg mooi geworden alleen zijn er wat plukjes die een wat aubergine achtige gloed hebben. Heb je tips om deze weg te krijgen?

  • joycevandam
   dinsdag, september 27, 2016

   Hi Melanie, na een aantal wasbeurten zal dit aanzienlijk verdwijnen. Succes! -XO- Joyce

 • romina
  zondag, juli 31, 2016

  Hallo! Ik heb mijn haren laten verven en er zitten nog warme plukken tussen of in elk geval minder grijsachtig dan na het verven.. ze had er nog een zilverspoeling overheen gedaan, hoe kan ik dat zelf vanuit huis doen? ik wil niet elke x terug hoeven daarvoor. Kun je mij uitleggen hoe ik dit meng? of kan ik je mailen met een foto? super bedankt

  • joycevandam
   dinsdag, september 27, 2016

   Hi Romina, alles staat uitgelegd in dit blog ‘ je haar grijs verven’ Je kan ook je haar af en toe met zilvershampoo wassen om de warmte uit je haar te krijgen. Succes! -XO- Joyce

 • Lydia
  dinsdag, augustus 2, 2016

  Hallo,

  Ik heb mijn haar grijs geverfd maar vraag me af wat ik moet doen als ik het weer bruin wil hebben. Bij de kapper vertelden ze dat het dan opnieuw ontkleurd moet worden en door hun geverfd moet worden maar dit zie ik eigenlijk niet zitten.
  Kan ik het zelf ook bruin verven?

  • joycevandam
   dinsdag, september 27, 2016

   Hi Lydia, dat kan zeker. Wel moet je opletten wanneer je je grijze haar bruin wilt verven dat je of je haar voorpigmenteert of met een verf met een rode ondertoon je haar bruin verft. Er zit dan wel een rode gloed in je haar. Maar anders heb je kans dat het groen word. De kleur grijs is meestal als het weer toe is aan een verfbeurt behoorlijk vervaagt, dan kan je dus goed je haar verven. Bij twijfel zou ik zeker naar de kapepr gaa, dan weet je zeker dat het goed komt! Succes!

 • Anna
  maandag, augustus 29, 2016

  Hoi Joyce erg bedankt voor deze leuke tips. Ik heb zelf lichtblond haar met een assige gloed door zilvershampoos etc. Ik wil erg graag de 12/96 gebruiken en ik dacht er aan het te mengen met 9%, om het nog lichter te maken. Maar na de recensie van iemand met lichtblond haar dat daarmee bruin is uitgepakt twijfel ik toch of ik dus ook gewoon de 6% te doen. Raad jij dat ook aan? Verder vroeg ik me af of 1 tube verf en 1 flesje peroxide genoeg is om je hele haar te verven, ik heb haar tot ongeveer halverwege mijn borst, heb ik dan meer nodig? Daarnaast kan ik niet op internet vinden of voor de 12/96 met de mix van 6% de verhouding 1:1 is, waar ik wel van uit ga. Weet jij daar het antwoord wel op? Ik hoor het graag! Super bedankt alvast 🙂

  • joycevandam
   dinsdag, september 27, 2016

   Hi Anna, wat leuk dat je je haar grijs wilt verven! Super! Ik zou het mengen met 6% inderdaad. Mocht je het lichter willen kan je het vooraf oplichten voor je de haarverf inzet. Qua hoeveelheid ligt ook heel erg aan de dikte van je haar. Persoonlijk heb ik vrij vol haar en toe ik die lengte had, had ik echt wel 2 tubes nodig. Succes, ben benieuwd of het is gelukt! Let me know 🙂

 • Sultan
  vrijdag, september 23, 2016

  Hallo, ik gebruikte zilvershampoo van schwarzkopf maar zag niet echt een verlichting van het gele gloed. Welke zilvershampoo raad je aan, en hoelang max in laten trekken? Ik hoor allerlei dingen zoals o.a. Een uur laten intrekken, of 5uur lang..

  Gr,
  Sultan

  • joycevandam
   dinsdag, september 27, 2016

   Hi Sultan, 5 uur klinkt nog al lang vind ik! Ik zou beginnen met het intrekken van 10 minute, als je merkt dat dat niet heeft gewerkt doe je de volgende wasbeurt er weer 10 min bij. Dat steeds opnieuw tot dat je resultaat ziet. Naar mijn idee moet elke zilvershampoo werken, bij de een heeft het langer nodig dan de ander. Even uit proberen dus. Succes!

 • Bries
  maandag, november 7, 2016

  Hi Joyce. Ik ben donker van huidskleur dus ook donkerhaar. Ben wat tinten lichter gegaan maar ben ook ontzettend grijs. Heb je ideeen om iets gepast te doen met mijn haar?

 • Sandra
  zaterdag, november 19, 2016

  Hoi Joyce,

  Ik heb inmiddels blond haar (net geen asblond) en ik wil graag naar grijs. Begrijp ik het goed dat ik de 12/96 altíjd moet mengen met waterstofperoxide? Ook al is mijn haar al ontkleurd?

 • Lonneke
  zaterdag, november 19, 2016

  Beste Joyce, bedankt voor de duidelijke uitleg. Ook ik wil mijn haar grijs verven en was nog een tijdje aan het twijfelen… maar ga ik na het lezen van je blog zeker aan de slag!! Ik hoop dat het allemaal gaat lukken!

 • Abbygail
  donderdag, januari 26, 2017

  Hoi, ik wil graag m’n haar in grijze tinten verven. Zelf heb ik vrij lang haat wat ik graag wil behouden maar mijn vraag is; of het noodzakelijk is om je haar te laten knippen na zo’n behandeling omdat je haar wel een klap krijgt

  Vriendelijke groet!!

 • Sabine
  donderdag, februari 9, 2017

  Hi Joyce,
  Ik heb van mezelf een licht blonde haarkleur, maar wil nu ook graag voor het grijze gaan..
  Ik heb het nu ongeveer 5 keer gewassen met zilvershampoo, en deze dan ook lang in laten trekken. Maar merk nu dat de zilvershampoo nog maar weinig werking heeft. Mijn vraag is nu; kan ik met alleen een spoeling mijn haar asblond/grijs maken, of heb ik dan meer nodig? En zo ja, welke spoeling zou ik dan moeten gebruiken?
  Groetjes Sabine

 • Karla
  dinsdag, februari 14, 2017

  Tof dat dit nog helemaal in is! Ik ben dus niet de enigste die nog voor deze ontzettend gave look gaat!.

 • Pamela
  zondag, februari 19, 2017

  Hoi !
  Ik heb van mezelf donkerblond haar met al grijze(/asblonde) highlights. Zou de normale concentratie voor het grijs verven al pakken? Wordt het dan donkergrijs of heb ik een kans dat alleen de highlights pakken ipv alles. Ik wil mijn haar namelijk niet te licht hebben dus ik probeer voorzichtig te zijn met het lichter maken. (En ja er is nog iemand die je artikel leest in 2017!)

 • Inez
  woensdag, maart 1, 2017

  Heb je 1 of 2 tube nodig van de Koleston perfect?
  Bedankt!

 • Ingrid breedveld
  woensdag, maart 8, 2017

  Hallo joyce
  Ik heb de 12/96 met 9 % gebruikt. Heel voorzichtig er doorheen gekamt .
  Was een beetje bang nl haha.masr het resultaat is super. Ben blij dat ik dit blog gevonden heb.
  Heb je ook ervaring met 12/81 ?? Zou ik die als highlights kunnen gebruiken ?
  Gr ing

 • Deveney
  vrijdag, maart 17, 2017

  Heb je alleen de tube verf nodig en waterstofperoxide?

 • Anne
  donderdag, april 13, 2017

  Hallo Joyce ik heb blonde highlights kan ik daar de grijze verf voor gebruiken voor ook plukjes. Bvd Anne

 • Ine
  donderdag, april 27, 2017

  Hey Joyce!

  Heb je ook aanbevelingen om van middenbruin haar naar donkergrijs te gaan?

  Mvg
  Ine

 • Mandy
  zondag, augustus 6, 2017

  Hallo Joyce,

  Ik heb mijn haar grijs geverfd bij de kapper, nu is het mij net iets te grijzig. En wil ik graag naar wit haar. Wat kan ik het beste doen om het van grijs naar wit te maken. Dus eigenlijk alleen maar lichter maken.

  Liefs Mandy

 • Valerie
  zaterdag, september 2, 2017

  Hallo mijn haar is volledig ontkleurd maar mijn kapper zegt dat ze het moeilijk grijs kan verven. Nu is get volledig wit maar zou toch liever een grijze kleur op mijn haar willen. Hoe begin je eraan?

 • Lisa
  donderdag, november 30, 2017

  Hoe lang kun je de waterstofperoxide die je hebt gelinkt (Wella Welloxon Perfect 9%) bewaren na openen? Ik kan het helaas nergens vinden.

 • Toke Visser
  zondag, augustus 18, 2019

  Kort geleden heb ik mijn haar grijs laten verven met een hele mooie paarse gloed. De kleur leek een beetje op een metaalkleur. Eerst hebben ze het geheel ontkleurd (ik was al grijs maar er zat nog wat blond bij) Ik was er erg blij mee maar nu na een paar keer wassen met zilvershampoo (Schwarzkopf) is de paarse gloed er zowat uit en is het echt grijs, jammer want ik vond die paarse gloed zo mooi. Weet jij hoe ik die paarse gloed er weer in krijg? Hoelang kan ik het best die zilvershampoo in laten trekken? Bedankt vast voor je antwoord.

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.