Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bruidskapsel met bloemen

Een bruidskapsel met bloemen, heel erg mooi als je het mij vraagt! Tegenwoordig zie je een bruidskapsel met bloemen steeds vaker. Zelf vind ik bloemen verwerkt in je (bruids)kapsel een extra romantische touch geven. Het geeft een super vrouwelijk, meisjes-achtig en ook bohemian effect.

Ik vind het super gaaf om in een bruidskapsel bloemen te verwerken. Je ziet een bruidskapsel met bloemen wel vaker in de zomer dan in de winter.
Bloemen zoals gipskruid zijn wel meer geschikt het hele jaar door. Maar het dragen van een echte bloemenkrans is wellicht wel een stuk leuker wanneer je trouwt vanaf ongeveer het voorjaar tot aan het najaar. Wanneer je iets meer kans hebt op zonnig en zomers weer. Wat vind jij?

Afgelopen bruidsseizoen heb ik veel bruidskapsel met bloemen mogen verzorgen. Maar ook niet-bruids kapsel met bloemen. Voor een speciaal feestje, of bijvoorbeeld een festival is een kapsel met bloemen ook erg leuk. In dit blog zie je enkele kapsel die ik gecreëerd heb met bloemen bij dames die gingen trouwen, of dames die op pad gingen naar een leuk feest of een andere gelegenheid.

Bruidskapsel met bloemen, kijk je mee welke ik gecreëerd heb?

Bruidskapsel met bloemen | Door Joyce van Dam Hair & Make-up artist

Ik begin eerst met de kapsels met enkel gipskruid. Gipskruid kan je op verschillende manieren verwerken in het kapsel. Je kan heel veel bloemen in je kapsel verwerken, of juist wat meer subtiel.

Voorbeelden van (bruids)kapsel met gipskruid.

Bruidskapsel met bloemen | Door Joyce van Dam Hair & Make-up artist

Bij het bruidskapsel met bloemen op de foto hierboven, heb ik een visgraat vlecht gemaakt. Ik heb aardig wat gipskruid bloemetjes verdeeld in het gedeelte waar het opgestoken deel van het haar overloopt in de visgraat vlecht.

Bruidskapsel met bloemen | Door Joyce van Dam Hair & Make-up artistBij het bruidskapsel hierboven, heb ik het haar vrij laag vast gezet met wat losse krullen. Voor de bloemen in haar bruidskapsel hebben we ervoor gekozen om het gipskruid rijkelijk te verdelen. Het maakte haar kapsel echt tot een prachtig bruidskapsel.

Bruidskapsel met bloemen | Door Joyce van Dam Hair & Make-up artist

In deze collage hierboven zie je dat ik het gipskruid iets subtieler heb verwerkt in haar bruidskapsel. Aan de zijkant heb ik een vlecht vanaf voor naar de andere kant gecreëerd en in de vlecht subtiel wat kleine takjes gipskruid verwerkt. Waar het gedeelte vast gestoken is, heb ik nog een aantal takjes bij elkaar vast gezet. Zo krijgt het als het ware het idee van een haarspeld (accessoire).

Bruidskapsel met bloemen | Door Joyce van Dam Hair & Make-up artist

De dame van het kapsel op de foto hierboven had de belangrijke taak om bruidsmeisje te zijn samen met een vriendin. Ze droegen samen dezelfde mooie lange jurk, en net even een ander kapsel. Allebei wilde ze graag een kapsel met bloemen. Met gipskruid. Op de foto hierboven is het haar allemaal gevlochten en laag vast gezet in haar nek. Aan de bovenkant heb ik een soort diadeem van gipskruid gecreëerd. Bij deze mooie bruid op de foto hierboven heb ik ook een bruidskapsel met bloemen mogen maken. Een losse visgraat vlecht met het gipskruid verdeeld door het gehele kapsel!

Bruidskapsel met bloemen | Door Joyce van Dam Hair & Make-up artist

Hierboven een klassieke ginger bruid! Zo mooi! Een mooi klassiek opgestoken bruidskapsel met niet teveel ‘tierelantijnen’ maar ook zeker niet te stijf! Voor het gipskruid hebben we samen gekozen om het als een haarspeld bij elkaar te verwerken. Ook een mooi voorbeeld van een bruidskapsel met bloemen!

Nu een aantal voorbeelden van (bruids)kapsels met verschillende soorten bloemen.

Bruidskapsel met bloemen | Door Joyce van Dam Hair & Make-up artist

Bij de collage hierboven hebben we van deze dame (die naar een bruiloft ging van haar vriendin), haar opgestoken kapsel opgefleurd met (let op!) bloemen die ze geplukt hadden in een bloementuin tijdens het vrijgezellen feest van de bruid. Dat is toch mooi! Toen ik hoorde dat het mooie boeketje wat op de schouw stond geplukt was tijdens het vrijgezellenfeestje vond ik het een wel heel bijzonder verhaal! Extra speciaal! Ik houd ervan!

Bruidskapsel met bloemen | Door Joyce van Dam Hair & Make-up artist Op de collage hierboven zie je een mooi blonde dame met een super romantisch kapsels met bloemen. Vind je ook niet?
Wat ik super gaaf vond is dat ze zei: “Hier heb je bloemen en maak er maar wat moois van”! Heerlijk om de vrije hand te krijgen en met bloemen te mogen werken in een kapsel. Dan kan ik heerlijk creatief aan de gang gaan!

Bruidskapsel met bloemen | Door Joyce van Dam Hair & Make-up artist

Op de foto hierboven zie je een bruidskapsel met heel veel bloemen. Deze bruid had de wens om een visgraat vlecht vol met bloemen als bruidskapsel te hebben.

Bruidskapsel met bloemen | Door Joyce van Dam Hair & Make-up artist Op de foto hierboven zie je een bruidskapsel met een bloemenhaarband. Bij de bloemist heeft de bruid de bloemen op een ijzeren draad laten vast zetten die ik kon verwerken als bloemenband in haar bruidskapsel.

Bruidskapsel met bloemen

Wil je nog meer inspiratie vinden op het gebied van bruidskapsels (en ook bruidsmake-up)? Kijk dan zeker eens op mijn Facebook of Instagram pagina. Daar plaats ik altijd veel van mijn werk! Zou jij zelf ook voor een bruidskapsel met bloemen kiezen? Laat een reactie achter onderaan dit bericht, ik ben benieuwd.

Zou je mij willen inzetten voor het verzorgen van je bruidskapsel en bruidsmake-up? Neem dan contact met mij op om je trouwdatum vast te zetten!

Veel liefs,
signature
2 Responses
 • buxusstek
  woensdag, februari 8, 2017

  Hele mooie kapsels.. En die bloemen maken het al helemaal af! Echt feestelijk.

 • Nadine
  woensdag, mei 29, 2019

  Ik zou graag willen weten hoe je het gips kruid vast zet. Mijn dochter heeft heel dun haar.
  Met schuif speldjes en klem lukt niet.

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.