Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De mooiste natuurlijke haarverlenging voor een bruidskapsel

Je bruiloft is waarschijnlijk iets waar je als klein meisje vaak al van droomt. Ben je net gevraagd dan leef je de eerste dagen vast en zeker op een roze wolk. Een van de eerste dingen waar je wellicht aan zal denken is het laten groeien van je haar om zo een mooi bruidskapsel te kunnen creëren op je bruiloft. En je bent dan echt niet de enige! Bijna elke bruid bij wie ik in de afgelopen dertien jaar haar bruidskapsel heb mogen verzorgen, of waar ik mee gesproken heb, heeft haar haar laten groeien voor de bruiloft. Maar helaas is het hebben en gezond houden van lang haar niet voor iedereen weggelegd. Dit heeft vaak verschillende oorzaken:

  • De maximale lengte van je haar wordt gewoon niet heel erg lang;
  • Je hebt van nature heel fijn en/of dun haar.

Gelukkig kun je in dit soort situaties ook voor een alternatief kiezen. Ik bedoel hier het inzetten van een haarverlenging.

In samenwerking met www.haarshop.nl heb ik de Double Hair Treatment van Balmain mogen testen als haarverlenging voor een bruidskapsel en in dit blog deel ik mijn ervaring met het creëren van een bruidskapsel inclusief haarverlenging!

Haarverlenging Bruidskapsel

Haarverlenging bij een bruidskapsel

Bij een haarverlenging heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat het haar echt vast gezet wordt, zoals bijvoorbeeld bij extensions of matten die in de vorm van een wave worden vast gezet. Persoonlijk vind ik deze opties minder fijn werken als haarverlenging voor een bruidskapsel. Wanneer er gekozen word voor los haar is het prima, maar wanneer je het haar mooi wilt opsteken heb je vaak dat je de bevestiging, zoals de waxjes van de extensions of de zijkanten van de wave, toch te zien krijgt in het haar. En dat is niet mooi en ook niet heel handig, want dit beperkt je dan heel erg in de keuze van je bruidskapsel.

Kies daarom voor een haarverlenging welke je vast zet met clips, zoals het Double Hair Treatment van Balmain. De bevestiging is onzichtbaar, zodat je eindeloos kunt variëren en creëren!

Haarverlenging Bruidskapsel

Het voordeel van deze clips en de vijf kleinere delen is dat je het haar heel goed kunt verdelen en kunt vastzetten waar je zelf wilt. Het is echt haar (human hair dus) en je kunt er alles mee! Dit haar kun je krullen, föhnen, stylen en zelfs wassen net zoals je je eigen haar behandelt.

Inhoud van het pakket

Double Hair Treatment van Balmain komt in een pakket een daarin vind je:

  • 5 DoubleHairs (5 delen haar met de clips er al aan vast);
  • 10 losse extensions;
  • Plusbondjes om de extensions of het double hair mee te bevestigen;
  • Haaknaald;
  • De beschrijving en (onderhouds-)instructies.

Haarverlenging Bruidskapsel

Door de plusbondjes kun je deze haarverlenging eventueel ook vast zetten in je haar zoals je extensions vast zet. Dit doe je met een speciale tang, maar zou ik wel altijd door een ervaren iemand laten doen. Het voordeel van de haarverlenging met Double Hair is dat je het haar kunt hergebruiken, dit in tegenstelling tot hairextensions.

De ervaring met deze haarverlenging bij los haar

Mijn eerste reactie voor wat betreft het haar was: “Wow, echt prachtig haar!” Leuk om hier mee te gaan werken. Ik koos er voor om dit haar bij Chermaine te gaan testen, die dit jaar gaat trouwen. Hieronder zie je de voor- en na foto met los haar.

Haarverlenging Bruidskapsel

Ik koos er voor om aan de achterkant twee banen haar te plaatsen. Voor de ene zijkant gebruikte ik een baan en aan de andere zijkant twee banen. In eerste instantie twijfelde ik of dit pakket haar voor los haar voldoende zou zijn. Maar het was uiteindelijk echt perfect! Het haar viel heel natuurlijk samen met haar eigen haar en het krulde perfect.

Bij de scheiding, waar ik de clips in het haar vast heb gezet, heb ik het haar vooraf eerst iets getoupeerd zodat het goed en stevig zou blijven zitten. En het bleef ook erg goed zitten.

Haarverlenging Bruidskapsel

De ervaring met deze haarverlenging bij opgestoken haar

Ik heb natuurlijk wel eens vaker met extra haar gewerkt tijdens het creëren van een (bruids)kapsel. Een haarverlenging is iets wat een bruid vaak zelf aanschaft. Dit vanwege de kleur en het gewenste merk, maar ook vaak vanwege de prijs. Helaas is dit niet altijd het aller mooiste of beste haar. Zo kom ik vaak haar tegen wat niet goed tegen een warmtebron kan, haar wat er heel nep uitziet of een haarverlenging in een baan wat van oor tot oor vast zit. Zulke haarverlenging zorgen eigenlijk nooit voor een mooier ophest bruidskapsel.

Nadat ik met dit DoubleHair van Balmain heb kunnen werken ben ik echt helemaal verkocht. Dit haar is echt perfect en dat schrijf ik absoluut niet omdat ik het heb mogen testen. Dit haar is echt mooi en de 5 delen zijn perfect. Hieronder zie je de foto’s  van een opgestoken (bruids)kapsel met de haarverlenging van Balmain.

Haarverlenging Bruidskapsel

Haarverlenging Bruidskapsel

Haarverlenging Bruidskapsel

Je kunt zien dat het kapsel door de haarverlenging heel veel volume heeft gekregen, maar nergens zie je dan ook maar iets zoals een bevestiging van de haarverlenging. Dit zorgt voor een heel natuurlijk effect.

Hieronder zie je een foto van een (bruids)kapsel zonder een haarverlenging. Ook mooi toch? 😉 Maar het valt wel gelijk op dat ze veel minder volume achter heeft.Haarverlenging Bruidskapsel Juist op je bruiloft en bij het dragen van een trouwjurk mag alles iets extra’s hebben, dus zeker ook je bruidskapsel. Mocht je willen gaan voor een haarverlenging dan kan ik je de DoubleHair van Balmain absoluut aanraden! En natuurlijk ben ik je graag van dienst met het verzorgen van je bruidskapsel! 😉

Haarverlenging DoubleHair van Balmain: de ervaring van Chermaine (het model)

Hieronder lees je de reactie van Chermaine over het dragen van de haarverlenging:

Ik vond het haar heel erg prettig zitten, het voelde gelukkig niet zwaar aan en ook de clipjes voelde ik niet trekken of irriteren.

Ik ben benieuwd of jij ook ervaring hebt met het DoubleHair van Balmain of met een andere haarverlenging? Laat je reactie dan hieronder achter in de reacties!

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.