Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Er jonger uitzien met make-up: mijn 7 tips

Er jonger uitzien met make-up. Met make-up kan je jezelf mooier maken, je sterke kanten benadrukken en je minder sterke kanten minder laten opvallen, je kan ook jezelf een totaal andere look geven. maar je kan er ook jonger uitzien met make-up.

Ik heb mijn 7 tips hieronder opgesteld zodat ook jij er jonger uit kan zien met make-up.

Er jonger uitzien met make-up. Tip 1 – Less is more!

Hoe minder make-up je gebruikt hoe jonger je lijkt. Ruil daarom je dekkende foundation in voor een concealer om je oneffenheden weg te werken. Breng daarover heen een licht dekkende foundation aan en een mooie minerale poeder. Je kan ook gaan voor enkel de concealer met de poeder.

Hoe meer en hoe dekkender je foundation is, hoe ouder je lijkt!

Er jonger uitzien met make-up. Tip 2 – Roze blush

Een roze blush geeft je een jong en fris uiterlijk. De roze appelwangetjes geven een lieve en zachte uitstraling. Dit zorgt voor een jong effect.

Er jonger uitzien met make-up. Tip 3 – Oogschaduw zonder glitters en glans

Om er jonger uit te zien met make-up, kan je het beste glans en glitter vermijden in je oogschaduw.

Die glansjes en glittertjes accentueren je lijntjes en dat is nu precies iets wat we niet willen. Gebruik hiervoor in de plaats een matte oogschaduw op je ooglid (een lichte tint) om zo je ogen groter en opener te laten lijken.

Voor je arcadeboog (op latere leeftijd is er een kans dat dit soms een stukje gaat hangen) gebruik je een donkere matte tint om het optisch te liften.

Er jonger uitzien met make-up. Tip 4 – Gebruik zachte lijnen

Om er jonger uit te zien met make-up kan je het beste harde lijnen bij je ogen inruilen voor zachte lijnen. Ik bedoel hiermee dat je beste een oogpotlood kan gebruiken in plaats van een vloeibare eyeliner. Hiermee laat je je ogen meer spreken. Het mooiste is als je de lijnen met een kwastje of wattenstaafje iets laat vervagen.

Er jonger uitzien met make-up. Tip 5 – Gebruik een lipliner

Naarmate je ouder wordt, worden je lippen vaak helaas iets dunner. Ook bij je lippen ontstaan er lijntjes, waardoor je lipstick kan gaan uitlopen. Hierdoor is het gebruik van een lipliner effectief om er jonger uit te zien met make-up.

1 – Je kan je lippen stiekem iets buiten de lijntjes tekenen zodat je lippen iets groter lijken.

2 – Doordat je je lippen aanzet met een lipliner kan de lipstick niet gaan uitlopen.

Er zijn nog meer redenen waarom een lipliner handig en mooi is om te gebruiken. Klik hier om mijn blog te lezen over het aanbrengen van een lipliner.

Er jonger uitzien met make-up. Tip 6 – Gebruik een lipgloss

Volle lippen associeren we met een jong uiterlijk. Een makkelijke manier om vollere lippen te krijgen is met een lipgloss. Stop daarom altijd een lipgloss in je tas! Breng een lipgloss enkel aan op het middelste gedeelte van je lippen. Een hele glimmende mond vind ik persoonlijk niet mooi, maar als je alleen het middelste gedeelte voorziet van een lipgloss, zorgt het ervoor dat het toch het gewenste effect geeft.

Er jonger uitzien met make-up. Tip 7 – Volle wenkbrauwen

Maak je wenkbrauwen niet te dun. Door dunne wenkbrauwen, lijk je strenger en ouder. Laat ze dus lekker vol. Epileer alleen de wilde haartjes die je wenkbrauwen juist een rommelig effect geven.

Pas deze 7 tips toe om er jonger uit te zien met make-up! Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.