Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Eyeliner tips: Welke eyeliner kan je gebruiken?

Eyeliner, iets wat ik tijdens mijn werk vaak gebruik! Met een eyeliner kan je lijnen aanbrengen rondom je ogen, zowel boven als onder je oog.

Met een eyeliner kan je je ogen een extra expressie meegeven. Hoe donkerder en dikker je je eyeliner aanbrengt, hoe dramatischer je ogen lijken.

Je kan een eyeliner op verschillende  manieren aanbrengen, en ook met verschillende soorten producten.

Je kan je eyeliner aanbrengen met:

  • vloeibare eyeliner
  • oogpotlood
  • oogschaduw

Als je de juiste tools (de juiste kwasten) hebt kan je je eyeliner met bovenstaande make-up goed aanbrengen. Je hebt zelfs stiften en gels om je eyeliner aan te brengen.

Eyeliner aanbrengen met een stift/pen

Eyeliner tips: Welke eyeliner kan je gebruiken | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Als je zelf niet zo goed overweg kan met een dun eyeliner kwastje, probeer dan eens je eyeliner aan te zetten met een  eyeliner stift/pen. Het kwastje van een eyeliner stift is lekker stabiel doordat het een stevig kwastjes is. Vaak is het gebruik van een stift iets makkelijker dan een dun zacht kwastjes zoals bij de meeste vloeibare eyeliners.

Eyeliner aanbrengen met een vloeibare eyeliner

Eyeliner tips: Welke eyeliner kan je gebruiken | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Met een vloeibare eyeliner kan je een harde lijn creëren. Een vloeibare eyeliner kan je bijvoorbeeld niet vervagen met je kwastje. Het word een strakke harde lijn.

Eyeliner aanbrengen met een oogpotlood

Eyeliner tips: Welke eyeliner kan je gebruiken | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Doordat een oogpotlood niet vloeibaar is, kan je de lijn die je aanzet iets vervagen. Hierdoor creëer je niet zo’n harde lijn en dit zorgt ervoor dat het een wat zachtere uitstraling geeft in tegenstelling tot een vloeibare eyeliner.

Doordat je het potlood lekker kan vervagen krijg je een mooi ‘rokerig’ effect wat ik zelf een hele zwoele uitstraling vind geven.

Als je een vloeibare eyeliner te hard vindt, kan een potlood, maar ook een oogschaduw een goede vervanging zijn. Het oogpotlood hoeft natuurlijk niet altijd zwart te zijn. Je kan elke kleur gebruiken die je zelf wilt. Het is natuurlijk wel zo dat je met een donkere kleur meer definitie aanbrengt.

Eyeliner aanbrengen met een gel

Er zijn producten die de kenmerken van beide producten bezitten. Zo heb je ook een eyeliner gel. De eyeliner gel zit meestal in een potje. Zie hieronder mijn favoriete gel eyeliner van Mac Cosmetics. Een kwastje hiervoor koop je apart erbij. Hiervoor gebruik je een puntig eyeliner kwastje of een wenkbrauw kwastje.

Eyeliner tips-Gel eyeliner van Mac Cosmetics

Ik raad absoluut een wenkbrauw kwastje aan. Een wenkbrauw kwastje werkt een stuk makkelijker. Dit komt omdat een wenkbrauw kwastje schuin wegloopt en breder is. Hierdoor heb je meer grip en kan je makkelijker je lijn aanzetten.

Eyeliner tips- Wenkbrauw kwastje

Veel liefs,
signature
2 Responses

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.