Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Glitter oogschaduw aanbrengen – DIY!

Glitter oogschaduw kan je make-up look een feestelijk en een ‘glamorous’ tintje geven. Bij glitter oogschaduw is het wel erg belangrijk om een aantal belangrijke tips in gedachten te houden.

Glitter oogschaduw kan je eigenlijk onderverdelen in twee verschillende soorten.

Je hebt deze oogschaduw in een compacte/pressed variant of een losse glitter.

Compacte/Pressed Glitter oogschaduw variant.

De compacte of pressed variant is makkelijker aan te brengen dan de losse poeder. De losse poeder (je hoort het eigenlijk al) is los en daardoor kunnen de poederdeeltjes makkelijk vallen waar je de glitter oogschaduw net niet wilt hebben. Zoals onder je ogen op je wangen bijvoorbeeld. 😉

glitter oogschaduw

Wanneer je een losse poeder aanbrengt is het handig om het met je kwastje eerst op je hand of pallet compacter te maken voordat je het op je oog aanbrengt. Wanneer je met je kwastje de losse poeder op je hand drukt en als het ware in het kwastje samen drukt maak je de losse poeder compact en een heel stuk makkelijker om aan te brengen.

Glitter oogschaduw – Mijn favoriet

Wat vind je van deze kleur glitter oogschaduw? Het is de kleur Tan, en het is zeker mijn favoriet.

Wanneer je een Paint Pot van Mac onder je oogschaduw aanbrengt zorg je ervoor dat de poeder extra mooi aangebracht kan worden en nog beter blijft zitten. Bij glitter oogschaduw aanbrengen werkt een Paint Pot fijner dan een primer!

De Vintage Selection van MAC Cosmetics is een hele mooie tint met een mooi ‘glitter’ en ‘glansje’ en dit staat weer extra mooi onder een glitter oogschaduw!

Glitter oogschaduw – Compacte versie

Een compacte glitter oogschaduw is veel makkelijker aanbrengen. Je knoeit hier veel minder snel mee! Bijvoorbeeld deze glitter oogschaduw is heel erg mooi. “All that glitters” is een mooie goud kleurige oogschaduw. Ook onder deze oogschaduw is een Paint Pot erg fijn om aan te brengen.

De Pressed Pigment van Mac Cosmetics geven echt onwijs veel glitter! Tenminste, als je deze glitter oogschaduw vochtig aanbrengt. Het leuke van deze oogschaduw is dat wanneer je de oogschaduw droog aanbrengt, het een mooie transparante oogschaduw met een mooie glinster is.

Wanneer je eerst je kwastje iets wat bevochtig met bijvoorbeeld de Fix+ van Mac Cosmetics, krijg je een heel ander resultaat. Even een spraytje op je kwastje en zie het resultaat op de foto hierboven!

Wanneer je met een compacte en een losse glitter oogschaduw werkt kan je ook hele mooie effecten creëren.

Breng op je gehele ooglid eerst de Paint Pot aan, dan de compacte glitter oogschaduw en dan de losse pigment poeder of de pressed pigment met een vochtig kwastje aan op het binnenste gedeelte van je oog. Zo creëer je een nog specialer effect. De arcadeboog zou ik altijd aanbrengen met een matte oogschaduw. Anders word het wel heel veel glitter & glamour en mislukt je ‘glitter oogschaduw look’!

Succes met het aanbrengen van glitter oogschaduw. Oefening baart zeker kunst, dus doe je best! Heb jij nog een tip of idee? Laat het weten in de reacties hieronder!

Veel liefs,
signature
1 Response
 • caroline pangestu
  dinsdag, maart 1, 2016

  Hai Joyce is altijd leuk om je blog te lezen .

  Geef mij een idee n goede tips .

  Ik zou ook heel graag leren hoe de beste arabische makeup aanbrengen .

  ik zou op prijs stellen .

  Mvb ,

  Caroline

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.