Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Je haar beschermen tegen hitte en warmtebronnen

Je haar krullen, stijlen of een beach look creëren met een stijltang of krultang is helemaal hip en super leuk om te doen. Let wel op: je haar bescherm tegen hitte en warmtebronnen is erg belangrijk!

Zo houdt je je haar zo gezond mogelijk en beschadig je je haar niet.

Je haar beschermen tegen hitte

Laatst gaf ik een workshop aan vier jonge meiden van rond de 16 jaar (een verjaardagscadeau van haar ouders), en een van de meiden gaf aan dat ze niet meer zonder de stijltang kan. Veel jonge meiden, maar ook oudere meiden en dames, gebruiken de stijltang het liefst elke dag en soms wel een paar keer.

Als je met een stijltang van 180 graden een paar keer per dag een plukje haar vast pakt is dit niet goed en gezond voor je haar. Vooral als je je haar niet beschermt tegen de stijltang. Dat is zonde! Gezond haar is erg belangrijk, vooral voor het creëren van een mooi kapsel.

Je haar beschermen tegen hitte en warmtebronnen

Soms denk je misschien “even snel dat plukje” totdat dat plukje haar niet meer zonder stijltang kan, omdat je punten zo gespleten zijn. Eigenlijk verbrand dus. Je merkt dan wel dat dit haar niet meer te herstellen is en als je het er niet afknipt, dan breekt het vanzelf wel af. Maar het zijn niet alleen je punten die veel te verduren hebben als je je haar niet beschermt tegen hitte. Je haar gaat bij de middelste lengtes en bij je aanzet meer pluizen. Ook al kunnen deze gedeeltes van je haar meer hebben, op een gegeven moment tast de hitte dit gezonde haar ook aan!

Wat ik duidelijk wil maken is dat het gewoon erg belangrijk is, vooral op de langere termijn. Je haar beschermen tegen hitte is gewoon heel belangrijk! Mooi stijl haar creëren met een stijltang, of beachy bohemian waves maken met een krultang? Zeker doen, maar bescherm je haar en zorg ervoor dat je haar mooi blijft en niet verbrand!

Maar hoe bescherm je je haar het beste tegen hitte, een stijltang of een krultang?

Tip 1 – Je haar beschermen tegen hitte

Het allerbelangrijkste is het gebruik van een product die je haar beschermt tegen de warmtebronnen (stijltang/krultang). Deze producten heten vaak Hot Iron Protection of Heat Protection. Ken je het merk CHI? Naast de beste stijl en krultangen die ze hebben, gebruik ik ook hun producten voor in het haar. Ik gebruik de Chi 44 Iron Guard om mijn haar (en die van mijn klanten) te beschermen tegen hitte.

Je haar beschermen tegen hitte en stijltang

Deze protecting spray is erg fijn in gebruik en laat je haar mooi glanzen en zijdezacht aanvoelen. Perfect voor het creëren van stijl haar en ook voor het maken van krullen. De ervaringen van andere gebruikers zijn ook erg goed!

Je haar beschermen tegen hitte

Ook het gebruik van een goede shampoo en conditioner met ingrediënten zoals Jojoba-olie en Vitamine A en E, helpt je haar beschermen tegen de hitte van warmtebronnen.

Nog een tip voor een product is de Chi Argan Oil voor in je haar. Deze Chi Argan Oil gebruik je niet alleen voor de styling van je haar. Maar ook als je klaar bent is een klein beetje olie erg mooi. Pluspunt is dat je er erg weinig van nodig hebt, je doet er dus lekker lang mee!

Je haar beschermen tegen hitte en warmtebronnen

Tip 2 – Je haar beschermen tegen hitte

Het is belangrijk de juiste temperatuur van de tang te gebruiken. Vaak is het helemaal niet nodig om je krul- of stijltang op heetste stand te zetten. Bij heel erg dik en moeilijk haar kan je je vaak wel het beste de heetste stand gebruiken. Heb je meer poreus haar, dan zet je de tang zo laag mogelijk. Bij normaal haar gebruik je de middelste stand. Je zal merken dat als je de temperatuur wat lager zet, je haar ook de gewenste vorm aanneemt. Maar je voorkomt dat je haar ineens in je stijltang zit of dat je je haar beschadigd!

Je haar beschermen tegen hitte en warmtebronnen

Tip 3 – Je haar beschermen tegen hitte

Zorg dat je je stijl- of krultang niet te lang op je haar zet. Zorg ervoor dat wanneer je je haar gaat krullen, je de pluk zoveel mogelijk verspreid over de gehele tang. Hiermee zorg je ervoor dat de warmte ook de aanzet van je haar snel bereikt. Als je de tang er te lang in laat zitten, hebben je haarpunten het meeste te verduren. Maar die kunnen nou net al het minste hebben!

Een misverstand is dat als je de tang er extra lang in laat zitten, je krul ook langer blijft zitten. Wat je eigenlijk doet is je haar alleen maar verbranden. Je krul blijft niet langer zitten hierdoor, en op de lange termijn wordt je haar er alleen maar ongezonder van.

Dit geldt ook bij het steil maken van je haar. Haal de tang geleidelijk langs de pluk en zorg ervoor dat je elke pluk een keer pakt. Wanneer je het goed doet en de juiste producten voor je haartype gebruikt is een keer echt voldoende.

Tip 4 – Je haar beschermen tegen hitte

Gebruik een stijl- of krultang niet elke dag! Ik weet zelf dat het verslavend kan werken, en dat het moeilijk is om het niet elke dag te gebruiken. Maar probeer het niet te doen! Het is erg goed voor je haar als ze de tijd krijgt om te herstellen. Hierdoor heb je direct een leuke afwisseling in je kapsel! 😉

Tip 5 – Je haar beschermen tegen hitte

Naast de bescherming van je haar tegen hitte tijdens het gebruik van een stijltang of krultang blijft het ook belangrijk om je haar goed te voeden. Gebruik bijvoorbeeld regelmatig een haarmasker, en gebruik wekelijks een conditioner. Hoe je dit doet? Lees mijn blogje hierover, klik hier.

Je kan ook gaan voor een leave-in conditioner. Ideaal indien je even geen tijd hebt!

Welke producten gebruik jij om je haar te beschermen tegen hitte? Let me know in de reacties hieronder!

Veel liefs,
signature
4 Responses
  • Mitsai
    donderdag, november 17, 2016

    verder steil ik mijn haar elke week, ik was het ook maar eens per week, dus krijgt het tuusendoor mooi rust. Ik smeer er voor het steilen altijd Schwartzkopf BC hairtherapy oil miracle in, duur spul maar je doet er een half jaar mee, als je het wekelijks gebruikt (eb ik heb lang, dik, haar)

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.