Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Make-up voor de rijpere huid: hoe werk ik mijn rimpels weg met make-up?

We worden allemaal ouder, gelukkig wel 😉 Door het ouder worden verandert je gezicht, veranderen je looks en verandert ook je huid. Hier moet je zelf vaak ook aan wennen. Sowieso het accepteren dat je wat ouder wordt en geen jonge en strakke huid meer hebt. Daarom is het handig om mijn artikel te lezen: make-up voor de rijpere huid.

Voor een oudere/rijpere huid met wat rimpeltjes gelden andere regels en technieken wat betreft make-up, en daar moet je natuurlijk ook aan wennen. Je oude gewoontes laten vervallen is vaak toch nog lastig. ”Ja maar dit gebruik ik al jaren“  hoor je best vaak en daar ligt dus soms eigenlijk het probleem.

Best logisch eigenlijk dat je je make-up aanpast wanneer je wat ouder wordt. Dit doe je vaak ook met je kapsel en kleding. Gelukkig gaan zulke veranderingen heel geleidelijk.

Hoe werk ik mijn rimpels weg met make-up? Of: Heb je tips voor een make-up voor de rijpere huid? Deze vragen krijg ik regelmatig gesteld.

Eigenlijk geld bij een oudere huid met hier en daar een rimpeltje een gouden regel:

‘Less is more’ 

Wanneer je juist teveel foundation, concealer of poeder draagt dan accentueert dit juist heel erg de rimpeltjes. Daarom is een bb-cream met een lichte poeder veel en veel mooier dan een vrij dekkende foundation of poeder. Dit kan je bij een make-up voor de rijpere huid beter niet doen!

Make-up voor de rijpere huid-3

Je rimpels weg werken met make-up kan je wel op een andere manier toepassen. Juist doordat je de aandacht naar andere dingen toetrekt, zoals bijvoorbeeld naar je lippen of je oogmake-up.

Ook bij lippen en ogen vind ik dat je wel moet oppassen met kleuren en met wat voor soort producten je gebruikt. Zo is een hele glanzende oogschaduw minder mooi dan een matte oogschaduw, want glanzende oogschaduw accentueert juist weer de lijntjes.

Wat kan je juist wel gebruiken bij een make-up voor de rijpere huid?

Er zijn een aantal producten en manieren voor het aanbrengen van make-up wat een rijpere huid heel erg mooi maakt.

 • Vergeet niet de regel: ‘Less is More’
 • Een primer make-up: na je dag crème en voor je bb-cream een primer aanbrengen. Door de siliconen van de primer creëer je een laagje over je huid heen. Hierdoor krijg je een strakker oppervlak. De siliconen dringen niet je huid in maar blijven op je huid liggen, hier hoef je dus geen rare bedenkingen bij te krijgen ;). Ook neemt de primer de grauwe kleur van de huid weg en geeft het een frisse look. Klik hier om direct een primer make-up te bestellen.
 • Roze blush: een mooie roze blush echt op je wangetjes. Dus naast je neus en onder je oog en ‘niet’ doorgetrokken naar je slapen. Dat geeft een heel jong en fris uiterlijk. Echt waar, probeer het!
 • Donkere matte oogschaduw: met een oogschaduw 2 tinten donkerder dan je huid kan je een liftend effect creëren bij je arcadeboog. Mocht je last hebben van hangende delen bij je oog kan je dit optisch liften door een donkere tint oogschaduw.
 • Lipliner: wanneer je ouder wordt krijg je vaak ook rimpels bij je lippen. Ook krijg je kleinere lippen. Met een lipliner kan je stiekem je lippen iets buiten de lijntjes aanzetten waardoor je een vollere lip kan creëren. De lipliner voorkomt ook het uitlopen van de lipstick of lipgloss tussen de rimpels.
 • Bruin of grijs potlood: doordat je huid wat bleker en grauwer wordt kan een zwart oogpotlood te hard te zijn. Kies beter voor een bruin of grijs potlood. Dit geeft een zachter en meer natuurlijker effect dan een zwarte.

Ik ben benieuwd of je deze tips al toepast bij het aanbrengen van je make-up? Heb je zelf nog iets wat heel mooi werkt voor een rijpere huid, deel het dan met ons 🙂

Thanks ladies!

Veel liefs,
signature
4 Responses
 • senna
  zaterdag, maart 12, 2016

  Hier heb ik zeker wat aan gehad, ik gebruik nu ook bb cream van Garnier en krijg inderdaad een fris uiterlijk, en een roze blush alleen op de wangen. Foundation gebruik ik niet meer omdat je daardoor juist je rimpels accentueert.

  Mag je ook een bronzer gebruiken voordat je je blush aanbrengt of is dat ook teveel van het goede?

  Alvast bedankt.

 • Lisanne Braak
  woensdag, juni 28, 2017

  Hoi Hoi wat een goede tips! Hier kan ik wel wat mee. Kortgelden heb ik een botox gedaan (bij van Goyen) en daar mijn huid is daardoor echt heel erg veranderd. Wat ik bijvoorbeeld merk is dat mijn huid een stuk dunner is en dat ik minder last heb van acne, waardoor ik mijn make-up ritueel echt aan moet passen. Ik ben wel tevreden met het resultaat!

 • Patrizia
  donderdag, augustus 3, 2017

  Dat weet ik zelf allemaal wel. Maar ik vind het mooi om een donkere schaduw onder mijn jukbeenderen aan te brengen, maar met een creme wordt het vlekkerig en met een poeder zie je de lijntjes als je lacht.

 • […] Make-up oudere huid. Eerder schreef ik al eens over enkele basis tips als je zelf wat ouder geworden bent. En hoe je daar met make-up het beste mee kan omgaan. Zie daarvoor ook dit blog. […]

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.