Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mijn foundation blijft niet zitten! Lees dan mijn tips!

Mijn foundation blijft niet zitten, heb jij hier wel eens last van? In de ochtend breng je mooi je foundation aan en aan het einde van de dag heb je het idee dat je foundation compleet verdwenen is. Herken je dit probleem?

Ik krijg van klanten of tijdens een workshop visagie vaak de opmerking: “mijn foundation blijft niet zitten!”

Gelukkig zijn er een aantal tips om ervoor te zorgen dat je foundation langer blijft zitten.

Mijn foundation blijft niet zitten, vergeet je misschien het afpoederen?

Het afpoederen van je gezicht is heel belangrijk, maar wordt vaak vergeten. Afpoederen doe je nadat je je foundation en/of concealer hebt aangebracht. De poeder zorgt ervoor dat je de vloeibare make-up fixeert en ook matteert.

Mijn foundation blijft niet zitten door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist Bruidskapsel Bruidsmake-up in Rotterdam Den Haag Spijkenisse Utrecht Breda Bergen op Zoom Zuid Holland

Wanneer je deze stap overslaat kan je foundation als het ware zo van je gezicht wegdruipen (iets overdreven dan, maar dan begrijp je wat ik bedoel :)). Als je je gezicht niet afpoedert na het aanbrengen van je foundation kan je ervan uitgaan dat je foundation heel snel verdwenen is. Vooral bij een gecombineerde tot vette huid zal je merken dat je foundation niet goed blijft zitten wanneer je het afpoederen van je foundation overslaat.

Bij een droge huid is het afpoederen ook erg belangrijk. Als je foundation niet gefixeerd is en je zit bijvoorbeeld even aan je gezicht dan kan je je foundation erg snel van je gezicht wegwrijven. Ook zonde!

Heb je last van een vette huid? Dan is deze poeder echte een must om te gebruiken! Het is de Blot Powder van Mac Cosmetics. De poeder geeft eigenlijk geen kleur of textuur af (dus je ziet helemaal geen laag poeder zit als je hier niet van houdt). Het fixeert de foundation juist en gaat het glimmen tegen.

Door bestanddelen in de Blot Powder wordt overtollig talg geabsorbeerd en het glimmen wordt tegen gegaan. Doordat de poeder geen textuur en kleur afgeeft kan je deze poeder heel goed meerdere keren per dag gebruiken!

Mijn foundation blijft niet zitten, heb je het gebruik van een primer wel eens geprobeerd?

Een andere tip waarmee je de houdbaarheid van je foundation langer maakt, is het gebruiken van een primer. Als je een primer onder je foundation aanbrengt zorg je ervoor dat:

  • je foundation mooier en egaler aangebracht kan worden
  • je foundation langer blijft zitten

Let er wel altijd op dat je de primer na je dagcreme aanbrengt. Zelf gebruik ik altijd de Prep + Prime Skin Base van Mac Cosmetics, I like it!

Het product wordt omschreven als:

Prep + Prime Skin Base Visage is een uiterst vloeibare lotion met siliconen die zorgen voor speciale effecten. Deze Primer kalmeert en verzacht de huid, neemt overtollige talg op en vervaagt roodheid. Dit MAC product zorgt voor een betere applicatie en hechting van foundation of poeder.

En hier is vind ik niks over gelogen en deel dezelfde mening! Doordat de foundation beter hecht blijft de foundation veel langer zitten.

Mijn foundation blijft niet zitten door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist Bruidskapsel Bruidsmake-up in Rotterdam Den Haag Spijkenisse Utrecht Breda Bergen op Zoom Zuid Holland

Maar je zal ook merken dat je huid door de siliconen ontzettend glad aanvoelt. De siliconen gaan niet je huid in, maar creëren een mooi laagje op je huid.

Veel dames die ik heb op mogen maken nemen later contact met mij op welke primer ik ook al weer gebruikt heb bij het aanbrengen van hun (avond)make-up. (Ook interesse om je door mij op te laten maken? Klik dan hier!)

Het verschil merken de dames dan goed, wanneer ze de volgende dag zichzelf weer opmaken.

Mijn foundation blijft niet zitten, volg mijn blog goed 🙂

Voor de laatste tip om je foundation langer te laten zitten verwijs ik je naar mijn eerder geschreven blog. Daar ontdek je tips over het fixeren van je make-up. De fixatie op deze manier kan je vergelijken met een nevel van water (een spray flesje van Evian geeft het zelfde effect) wat ervoor zorgt dat je poeder mooi samen smelt met de huid en extra lang blijft zitten.

Mijn foundation blijft niet zitten? Wanneer je deze 3 stappen toepast zal je merken dat je foundation veel langer blijft zitten! Succes Ladies!

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.