Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Natuurlijke make-up: een natuurlijke look stappenplan

Niet iedereen houd van een (te) opgemaakt gezicht, maar soms meer van een natuurlijke make-up. Het valt mij ook op dat heel veel mannen van natuurlijke make-up houden en een ‘natuurlijke look’ mooi vinden. Vaak is zo’n natuurlijke look ook het mooiste. En wanneer je dan eens uit gaat kan je iets meer uitpakken met je make-up.

Natuurlijke make-up!

Het boegbeeld en voorbeeld van natuurlijke make-up is dan toch wel Doutzen Kroes. Vindt je ook niet? Zij en haar Hair & Make-up Artist geven vaak de voorkeur om een hele natuurlijke make-up aan te brengen.

Toch zit er meer make-up op dan je zou denken! We noemen het dan wel een natuurlijke make-up /natuurlijke look en denken dan al snel dat je heel weinig make-up aanbrengt. In de praktijk valt dat vaak flink tegen!

Waar moet je aan denken bij het aanbrengen van een natuurlijke make-up?

Lees de 5 stappen voor een natuurlijke make-up.

Natuurlijke make-up stap 1: Je gezicht egaliseren

Een gezicht is altijd op zijn mooist wanneer het bijna geen oneffenheden heeft.  Egaliseren is bij een natuurlijke make-up net zo belangrijk als bij een avond make-up!

In mijn artikel over foundation (klik hier) leg ik de verschillende dekkingen uit. Bij een natuurlijke make-up zou kies je niet voor de meest dekkende foundation. Bij een natuurlijke make-up kies je een licht dekkende foundation of je gebruikt alleen een concealer en een poeder.

Natuurlijke make-up stap 2: Kleur aanbrengen in je gezicht

Nadat je je gezicht egaler hebt gemaakt lijk je vaak iets bleker. Daarom is een blush niet weg te denken bij het aanzetten van je natuurlijke make-up look.

natuurlijke make-up

Kies voor een natuurlijk effect een mooi zacht roze tintje op je wangen aangezet met een blush. Dit creëert een fris en jong uiterlijk. Het lijkt dan net of je lekker buiten in het bos heb gewandeld, een natuurlijk effect dus 😉

Natuurlijke make-up stap 3: Wenkbrauwen tekenen / aanzetten

De wenkbrauwen altijd tekenen/ aanzetten. Maar voor de mooiste natuurlijke make-up look zou ik alleen waar het nodig is de wenkbrauwen tekenen/aanzetten. Denk hierbij ook aan eventuele gaten (plekjes waar gaan haar zit). Als je wenkbrauwen kort zijn, zet je wenkbrauwen dan wel tot de juiste lengte aan. En voor mijn 7-stappen plan wenkbrauwen tekenen / aanzetten, klik je hier.

Natuurlijke make-up stap 4: Ogen

Je kan een huidskleur tint op je ooglid aanbrengen, en net 2 tinten donkerder op je arcadeboog om wat schaduw te creëren. Maar je kan het ook laten bij je gezichtspoeder die je hebt aangebracht. Ik vind een wit lijntje (wit oogpotlood gebruiken) op je waterlijn erg mooi, juist voor een natuurlijke make-up. De eventuele roodheid bij je oog haal je meteen weg en je creëert een frisse uitstraling. Je kan er voor kiezen om met een potlood je ogen aan te zetten boven en onder de wimper rand. Deze zou ik daarna wel wat vervagen met een wattenstaafje of een dun kwastje. Dan de mascara en klaar ben je. Deze simpele stappen geven net even iets meer definitie aan het oog.

Natuurlijke make-up stap 5: Lipstick tips

Ondanks een lipgloss glimt vind ik dat toch vaak mooi bij een natuurlijke make-up. Een kleur die dicht bij de lippen komt voor het natuurlijke make-up effect maar door de shining net iets meer sprankelt bij deze natuurlijke look. Voor het mooie zou ik wel eerst een lipliner aanzetten, in de kleur van je lipstick of lipgloss om  meer vorm en uitstraling aan de lippen te geven.

De lipgloss Candy Box van Mac Cosmetics vind ik zelf heel erg mooi en sluit goed aan bij mijn eerdere lipstick tips!

Zo zie je dat ook bij een natuurlijke make-up alle handelingen aan de beurt komen, maar dan net even anders.Maar dat hoeft natuurlijk niet, je hebt te maken met verschillende huidtypes.

Sommige dames hebben al zo een mooie egale huid en goede wenkbrauwen dat ze deze stappen al over kunnen slaan bij het aanbrengen van een natuurlijke make-up. Hun hebben vaak al genoeg aan een mascara en een lipgloss. Gemeen he 😉 :p

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.