Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Je neus kleiner laten lijken: Make-up tips grote neus

Met make-up kunnen we heel veel verschillende dingen doen, creëren, veranderen en aanpassen, waaronder je neus kleiner laten lijken. We kunnen al onze sterke kanten naar voren laten komen en juist onze mindere kanten af laten zwakken.

Als je vindt dat je een grote neus hebt, kan je met make-up je neus kleiner laten lijken. Hoe je je neus kleiner laat lijken met make-up ga ik je in dit blog vertellen.

Je neus kleiner laten lijken

Om je neus kleiner te laten lijken is het handig om mijn artikel over highlighten en shapen eens door te lezen. Als je iets wilt oplichten/ highlighten (dus iets lichter van kleur maken), haal je iets op en laat je het meer opvallen en naar voren komen. Met shapen (dus iets donkerder maken) zwak je af, breng je een schaduw aan en laat je gedeeltes van je gezicht meer wegvagen. Deze technieken met make-up gebruik je ook als je je neus optisch kleiner wil laten lijken.

 

 Make-up tips voor een grote neus

Op deze foto hierboven zie je heel erg goed wat het shapen /contouren (de donkere kleur) doet met het breedste gedeelte van de neus. Doordat de donkere lijnen een schaduw creëren lijkt het alsof de neus veel smaller is en daar al afloopt naar beneden toe. Deze donkere lijn trek je vanaf de onderkant van je wenkbrauw zo naar beneden toe naar de bovenkant van het topje van je neus. Je kan hiervoor een wattenstaafje gebruiken als hulpmiddel of eventueel een stukje papier uitgeknipt.

Neus kleiner laten lijken

Door juist een lichte tint precies op de bovenkant aan te brengen (highlighten) haal je dat meer op en accentueer je de schaduw des te meer. Zorg er wel voor dat je de lichte tint niet te breed aanzet, anders lijkt de neus juist weer breder en we willen je neus kleiner laten lijken!

Voor de donkere tint om te shapen en de contouren aan te zetten kan je een foundation of concealer gebruiken 2 tinten donkerder dan je eigen huidskleur.

Dat kan zowel onder als boven je basis-foundation aangebracht worden. Zorg wel altijd dat je het heel goed blend (vervaagt) Ook weer niet te veel, want de lijnen moeten nog wel over komen 😉

Gewoon eerst even proberen!

Het is heel verstandig om gewoon eens op een zondag wanneer je de deur niet uit hoeft te gaan te proberen. Oefening baart kunst! De eerste keer is altijd wat moeilijk, maar je ziet al gauw hoe het beter kan en wat je moet doen om jouw neus het mooiste te maken.

Je kan ook heel goed een poeder gebruiken over je foundation heen, let wel goed op dat het een koele bruin tint is. En dit breng je op dezelfde manier aan, en vaag je goed uit met je kwastje om zo een mooi mogelijke schaduw te creëren.

Voor de lichte tint om te highlighten, kan je ook een foundation of concealer gebruiken. Dan pak je dit 2 tinten lichter dan je huidskleur. Dat kan zowel boven als onder je basis foundation. Een lichte, wit achtige kleur, matte oogschaduw kan je ook gebruiken over je foundation heen.

Laat je ogen of lippen meer opvallen

Je neus kleiner laten lijken: Make-up tips grote neus | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Om de aandacht van je (grote) neus af te lijden en je neus kleiner laten lijken, kan je juist de nadruk leggen op je ogen of je lippen. Hoe opvallender je ogen of lippen zijn, hoe minder je neus opvalt.

Succes! Vragen? mail of laat een reactie achter! 🙂

Veel liefs,
signature
1 Response
  • Rachel
    zaterdag, januari 7, 2017

    Hoi joyce, ik heb een hele puntige neus. Hoe kan ik die dan slapen dat hij wat minder puntiger en iets breder lijkt? Groetjes Rachel

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.