Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Shapen en highlighten technieken, wat houdt dit shapen en highlighten nou eigenlijk in?

Door de techniek van shapen en highlighten kan je als het ware je gezichtsvorm aanpassen, veranderen en mooier laten lijken. Je kan met de juiste shapen en highlighten technieken bepaalde punten verzwakken of juist meer naar voren laten komen.

Heb jij al eens de foto van Kim Kardashian voorbij zien komen? Hier zie je de basis van het shapen en highlighten super goed terug komen!

Shapen en highlighten technieken

Voordat ik je verder de shapen en highlighten technieken ga uitleggen is het belangrijk te onthouden dat je met lichte tinten iets ophaalt en de nadruk legt op iets (bijvoorbeeld je jukbeenderen). Met een donkere tint creëer je bijvoorbeeld een schaduw en creëer je diepte. Daardoor kan je een deel van je gezicht kleiner en/of dunner laten lijken. Ook kan je met een donkere tint een deel van je gezicht meer naar de achtergrond brengen.

 

shapen en highlighten technieken

Op de foto hierboven zie je heel goed dat ze haar jukbeenderen goed naar voren wilt laten komen door ze lichter te maken. Ze laat haar neus iets smaller lijken door aan de zijkanten een donkere tint aan te brengen en zo ook diepte bij haar wangen creëert met de donkere tint. Hierdoor lijkt haar gezicht slanker en haar jukbeenderen geeft ze hierdoor nog een duwtje naar voren.

Welk product kan ik het beste gebruiken voor het shapen en highlighten?

Om de techniek van het shapen en highlighten goed onder de knie te krijgen werk je met een concealer, foundation of poeder. Ook met oogschaduw kan je me donkere en lichte tinten heel goed bepaalde shapen en highlighten technieken uitvoeren.

Zo kan je bijvoorbeeld als het vel boven je ooglid (arcadeboog) over je ooglid heen valt, met een donkere tint oogschaduw het optisch liften. Doordat je een donkere tint daarop aanbrengt creëer je een diepte en lijkt het alsof het er minder sterk over heen valt. Het effect verdubbel je wanneer je een lichte tint op het ooglid aanbrengt, want licht maakt groter en opvallender. Zo zie je het ooglid weer meer opvallen in plaats van dat het verstopt zit onder je vel 😉

Op deze foto hieronder zie je het effect door middel van deze technieken.

 

Zelf vind ik deze techniek het mooist voor een fotoshoot of een avond uit. Want met deze techniek zet je het sterk aan. Kim Kardashian doet dit altijd met een concealer.

Het is belangrijk om dit goed aan te zetten en te vervagen. Je mag onder je foundation door absoluut geen strepen zien zitten. Je moet de twee producten goed met elkaar laten samen smelten maar ook met de huid. Overdag shapen en highlighten? Voor overdag zou ik met een poeder werken over je foundation heen, dit geeft toch een meer natuurlijk effect. Klik hier voor mijn favoriete poeder.

Maken jullie wel eens gebruik van deze shapen en highlighten technieken of heb je nog vragen? Let me know in de reacties hieronder!

Veel liefs,
signature
8 Responses
 • r
  zondag, februari 8, 2015

  Welke poeders zijn handig om ervoor te gebruiken voor de neus en jukbeenderen?

  • joycevandam
   donderdag, februari 12, 2015

   Het is belangrijk dat je een koele tint gebruikt om te shapen voor het meest natuurlijke effect en heel belangrijk een matte tint! Er mag absoluut geen glans of glitter in zitten 😉 succes! -XO- Joyce

 • Monique
  maandag, februari 23, 2015

  Beste joyce,

  Ik heb een wat grotere neus met een beetje een boggel er op. Heb jij tips hoe k dat met make up kleiner kan laten lijken? Vaak maak k mijn ogen mooi op, alleen spreekt dan Als nog mijn neus als eerste. Ik hoop dat je tips heb. Alvast bedankt.

  Ps leuke blog!^^

  • joycevandam
   dinsdag, maart 3, 2015

   Hoi Monique, thanks 😉 leuk om te horen dat je het een leuk blog vind!
   Doormiddel van shapen kan je je neus kleiner laten lijken, je ziet een voorbeeld op de laatste foto van dit artikel. De boggel zou ik dan ook donker aanzetten zodat deze ook minder groot lijkt. Jij moet dan juist geen lichte highlighter aan de bovenkant van je neus aanbrengen.
   Succes, laat me weten of het lukt 😉 -XO- Joyce

 • tessa
  donderdag, juli 7, 2016

  goedendag Joyce

  Ik ben beetje getint en
  Ik heb enorm donkere kringen rond om me ogen .Mijn donkere kringen zijn gewoon zwart
  Hoe kan ik dit het best wegwerken?

  alvast bedankt voor uw aandacht

 • Laura
  dinsdag, maart 7, 2017

  Beste joyce,

  Ik heb een smal gezichtje en ik zou graag wat tips willen om mijn gezicht wat breder te laten lijken!

  Groetjes Laura

 • Xenia
  maandag, juni 12, 2017

  Hallo joyce, geef je toevallig niet eens een (betaalbare) workshop in of in de buurt van het Belgische Limburg ? Een workshop waarbij de vrouwen zelf onder jou begeleiding zich opmaken? Vooral dan het highlighten e.d voor fotoshoots. Een metamorfose enkel met make-up? Ik weet dat ik , mijn schoonmoeder en schoonzusje erg geïnteresseerd zouden zijn. Mss iets om eens te overwegen?

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.