Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Make-up voor de donkere huid. Lees hier mijn tips!

Prachtig een getinte of donkere huid!

Toch is het net zo belangrijk als bij een blanke huid om bepaalde basis regels toe te passen, maar ze hebben ook een paar verschillen. Lees verder voor mijn tips voor een make-up voor de donkere huid.

Make-up voor de donkere huid #1 Foundation

Een donkere huid heeft vaak kleurverschillen in de huid, op het voorhoofd bij de haargrens, bij de mond en rondom de ogen kan het vaak donkerder zijn dan de rest van de huid.

Make-up-voor-de-donkere-huid-VOOR-1

Bij het aanbrengen van de make-up voor de donkere huid moet je goed oppassen dat je geen te lichte of te koele kleur foundation neemt. Want je creëert dan een grijze gloed.

Door de verschillende kleuren in het gezicht, is het belangrijk om naar de donkerste kleur te kijken van je huid. Daar pas je de kleur van je foundation op aan. Mocht de kleur op de lichtere gedeeltes teveel afwijken dan kan je 2 kleuren gebruiken en deze mooi in elkaar over laten vloeien.

Make-up voor de donkere huid #2 Poeder

Voor de poeder geldt hetzelfde advies als bij de foundation. Ook hier is het belangrijk goed te kijken naar de kleur. Vaak hebben dames met een getinte of donkere huid een vette huid.

Make-up-voor-de-donkere-huid-TIJDENS-1-4

Er bestaan ook poeders die vrijwel geen kleur afgeven maar wel zorgen dat je gezicht goed matteert en de make-up fixeert. Deze poeder kan je gedurende de dag ook steeds bijwerken wanneer dat nodig is.

Voorbeeld van zo een soort poeder is Blot Powder van Mac Cosmetics.

Make-up voor de donkere huid #3 Blush

Bij een blush vind ik vele tinten erg mooi staan. Maar ik blijf altijd fan van een goud achtige peachy tint.

Dit heeft een warme tint, vandaar dat ik hem erg mooi vind staan en ook vaak gebruik bij een het aanbrengen van een make-up voor de donkere huid 😉

Make-up voor de donkere huid #4 Wenkbrauwen

Hierbij gelden dezelfde regels, ieder aangepast op je eigen wenkbrauw maar goed aangezet.

Make-up voor de donkere huid

Lees hier mijn blog over hoe je het beste je wenkbrauwen kan aanzetten. 

Make-up voor de donkere huid #5 Lippen

De bovenlip is vaak donkerder dan de onder lip bij de donkere huid.  Deze kan opgelicht worden met een concealer. Zo kan je toch een gelijk effect creëren wanneer je lippenstift draagt. Het is best vervelend wanneer je bovenlip veel donkerder is dan je onderlip en de kleur van de lipstick altijd een andere tint aanneemt dan dat de kleur op zo een model in een boekje staat. Het voordeel vind ik dat dames met een getinte of donkere huid heel mooi staan met een felle, donkere kleur lipstick! Het haalt je hele gezicht op, prachtig! Met te lichte tinten moet je uitkijken, maar deze regel geld ook voor een blanke huid. Alleen ligt bij make-up voor de donkere huid de grens anders.

Make-up voor de donkere huid #6 Oogschaduw

Bij een donkere huid kan je vrijwel elke kleur oogschaduw aanbrengen, toch vind ik vaak de warme kleuren het mooiste staan omdat een koele tint net zoals een foundation met een koele ondertoon een grijzige gloed achterlaten.

Make-up voor de donkere huid

Maar eerlijk is eerlijk met een donkere huid kom je heel goed weg met felle tinten. Love it!

Zie hier het eindresultaat van een make-up voor de donkere huid door mij verzorgd. Like it! And you?

Make-up voor de donkere huid

 

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.