Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vegan Shampoo

Vegan shampoo en Vegan haarverzorging wordt telkens populairder. Tegenwoordig zijn we ons steeds bewuster van een gezonder maar vooral ook eerlijker leven. En dan doel ik ook vooral op een vriendelijker leven voor onze planeet en de dieren die daarop leven. We zijn niet alleen milieu bewuster bezig wanneer we op onze voeding letten maar ook wanneer we rekening houden met wat voor kleding we aantrekken en wat voor producten we gebruiken. Zo heb je tegenwoordig ook heel veel goede vegan Shampoo’s en wil ik je de in aankomende blogs meer vertellen over vegan haarverzorging.

Wat is Vegan  Shampoo?

Een Vegan Shampoo is een simpel gezegd een 100% diervriendelijke shampoo. Want zoals je wellicht weet zijn er veel producten en ingrediënten die helaas getest worden op dieren. Gelukkig zijn dierproeven verboden in Nederland, maar in China bijvoorbeeld is dit nog steeds wel toegestaan. Wat wel een minpuntje is: in Nederland is het gebruik van dierlijke stoffen in producten wel ‘gewoon’ toegestaan. Maar steeds meer merken houden hier rekening mee en streven veel merken naar diervriendelijke producten en ingrediënten.

Vegan Shampoo #Wat zijn de verschillende soorten Vegan Shampoo’s?

Wanneer je kiest voor het gebruik van een diervriendelijke shampoo is het niet zo dat iedereen dezelfde soort shampoo kan gebruiken. Nog steeds is het heel belangrijk dat je kiest voor een shampoo welke het beste past bij je haar. Je kan je voorstellen dat wanneer je last hebt van bijvoorbeeld droog haar dat je een andere vegan shampoo nodig zal hebben dan wanneer je last hebt van vet of zwaar haar. Daarom deel ik graag verschillende soorten vegan shampoo’s in dit blog zodat je weet voor welke haartype en wensen je welke shampoo kunt gebruiken. 

Vegan Shampoo | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Vegan Shampoo #Voor droog & vochtarm haar

Wanneer je last hebt van droog en vochtarm haar is het verstandig om een shampoo te gebruiken welke je haar goed hydrateert. Dit zorgt ervoor dat er als het ware weer extra vocht binnenin je haar dringt en daardoor weer de kans krijgt er gezond en glanzend uit te zien. De Vegan Shampoo van Lavera – Shampoo Moisture & Care is niet alleen perfect voor droog en vochtarm haar, maar ook geschikt wanneer je last hebt van een droge en gevoelige hoofdhuid.

Je zult wellicht weten dat het gebruik van een conditioner extra belangrijk is bij droog en vochtarm haar. Naast het gebruik van een geschikte Shampoo is het ook aan te raden om een conditioner te gebruiken. De Vegan Conditioner Moisture & Care sluit heel erg goed aan bij de shampoo. Het geeft je haar binnen 3 minuten een heerlijke verzorgende en hydraterende boost.

Vegan Shampoo #Voor vet haar

Wanneer je sneller last hebt van vet haar dan is het extra fijn om een Shampoo te gebruiken welke speciaal ontwikkeld is voor vet haar. Als je bij vet haar een Vegan Shampoo zou gebruiken welke is bedoeld voor juist droog haar, dan zal je haar nog net zo vet lijken als voor het wassen. De Vegan Shampoo zal in dat geval dus weinig tot niets doen voor je haar en hoofdhuid. De Vegan Shampoo Freshness & Balance voor vet haar creëert een verfrissende en diep reinigende werking, zonder dat het je haar uitdroogt. Deze shampoo is zo ontwikkeld dat je elke dag je haar kan wassen. Want zoals je wellicht wel eens gelezen hebt, adviseren professionals dat je niet elke dag je haar moet wassen i.v.m. de kans op het droog worden van je haar en het ‘moe’ maken van je talgklieren. Daarmee bedoel ik dat ze eraan gaan wennen als je elke dag je haar wast. En als je dat dan een keer niet zou doen, dan krijg je juist sneller vet haar. Maar we weten allemaal dat als je last hebt van vet haar, je het liefst elke dag of zelfs twee keer per dag je haar wilt wassen. Met deze Vegan Shampoo van Lavera is dit meer dan verantwoord. Lekker wassen dus!

Vegan Shampoo | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Vegan Shampoo #Voor gekleurd haar

Wanneer je je haar hebt geverfd wil je zolang mogelijk de kleur optimaal behouden. Daarom zijn er shampoo’s ontwikkeld voor gekleurd haar. Zo heb je ook een Vegan Shampoo & een Vegan Conditioner voor gekleurd haar. De Vegan Shampoo van Lavera Colour & Shine geeft je haar een intensieve verzorging en heeft een extra kleurbeschermende factor. Ook zorgt deze Vegan Shampoo voor een intense glans. Ook de Lavera Conditioner Colour & Shine geeft je haar een intensieve verzorging en helpt mee aan het behouden van je haarkleur.

Vegan Shampoo | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Vegan Shampoo #Voor droog & beschadigd haar

Al eerder schreef ik over een shampoo voor droog en vochtarm haar. Maar er is nog een verschil tussen droog en beschadigd haar. Denk aan haar wat bijvoorbeeld veel te vaak is gekleurd of ontkleurd. Ook haar wat vaak in contact is gekomen met warmtebronnen. Of heeft je haar misschien na een heerlijk vakantie te weinig verzorging gehad? Denk aan lekker in het zoute water zwemmen, daarna (nat) uitborstelen en opdrogen in de zon. Dat zijn allemaal factoren waardoor je je haar kunt beschadigen en daardoor zal je haar extra droog zal zijn. Ook voor dit soort problemen is er een goede Shampoo. De Vegan Shampoo: Repair & Care is in dit soort situaties dan echt je beste vriend. Ook dan is het extra belangrijk om een Vegan Conditioner te gebruiken. De conditioner van Lavera: Repair & Care zorgt na het gebruik van de shampoo voor een optimale verzorging en is ook weer 100% diervriendelijk.

Vegan Shampoo | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Vegan Shampoo #Voor extra droog & beschadigd haar

Een 2 in 1 shampoo, heel erg handig voor extra droog en beschadigd haar. Deze Vegan Shampoo herstelt niet alleen gespleten haarpunten maar voorkomt daarna ook nog eens extra gespleten haarpunten. Een intensieve verzorging. Ik vind deze shampoo vaak extra fijn tijdens en na mijn vakantie. Het geeft je haar een hele mooi glans zonder je haar te verzwaren.

Vegan Shampoo | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

De vegan haarproducten van Lavera welke ik hierboven benoem hebben allen een kwaliteitsgarantie en voldoen aan diverse regelgevingen.

Vegan Shampoo | Door Joyce van Dam Hair & Make-up Artist

Ja, ik ben sinds kort fan geworden van de Lavera haarverzorging. Heb jij ook ervaring met de vegan shampoos van Lavera? Laat het weten in een reactie onder dit blog!

Veel liefs,
signature

Nog geen reacties

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.