Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vijf tips voor volle wenkbrauwen

Mooie en volle wenkbrauwen, daar houd ik erg van. Het is ook al een tijdje het straatbeeld van tegenwoordig. Gelukkig maar, vind ik, want ik houd ervan! Volle wenkbrauwen geven veel meer expressie in een gezicht, dan wanneer je je wenkbrauwen nauwelijks ziet. Aanzetten dus die wenkbrauwen! 🙂

In dit blog ga ik je vijf (basis) tips leren. Waar moet je op letten om je wenkbrauwen om ze zo mooi en natuurlijk mogelijk te maken? Lees snel verder!

Mooie en volle wenkbrauwen | Tip 1: Check de lengte van je wenkbrauw

Controleer of je wenkbrauwen lang genoeg zijn en op de goede plek beginnen. Hoe controleer je dit? Pak een potlood of penceel en leg het potlood langs je neus en naar boven toe langs je wenkbrauw.

Wanneer je wenkbrauw aansluit aan je potlood dan begint je wenkbrauw precies goed. Wanneer je een stukje mist dan zie je nu precies het stukje wat je aan kan zetten met je wenkbrauwpotlood.

Het kan ook zo zijn dat je wenkbrauw nog langs het potlood meer richting je voorhoofd loopt. Dat is dan precies het stukje wat je mag epileren.

Wanneer je nu het begi van je wenkbrauw controleert houd je je potlood langs je oog.

Zo zie je precies of je nog iets bij moet tekenen. Let wel goed op want je wenkbrauw mag ook absoluut niet te lang zijn. Dan laat je optisch je oog meer ‘hangen’., Dat willen we nu natuurlijk ook niet!

Mooie en volle wenkbrauwen | Tip 2: Gebruik een koele tint

Gebruik altijd een koele kleur voor je wenkbrauwen? Dat oogt meer naar grijze tinten. Denk aan een peper en zout kleur. Dat is de meest natuurlijke voor je wenkbrauwen. Denk dus niet ‘OW’ dit doe ik wel even met mijn oogpotlood, die zijn vaak veel te warm van kleur en het oogt onnatuurlijk.

Vijf tips voor volle wenkbrauwen

Belangrijk die koele tinten dus. De speciale wenkbrauw potloodjes en poedertjes hebben ook allemaal een koele tint. Sommige merken hebben ook een tint voor de roodharige onder ons, alleen de ginger types gebruiken deze kleur.

Mooie en volle wenkbrauwen | Tip 3: Neem nooit een te donkere kleur

Zorg ervoor dat je niet een te donkere kleur pakt. Let er op als je bijvoorbeeld een poeder aanbrengt op je wenkbrauwen waar haartjes zitten, dit altijd veel donkerder uitpakt dan waar er geen haartjes zitten.

Volle wenkbrauwen en mooie-wenkbrauwen lees mijn vijf tips | Hair & Make-up Artist Joyce van Dam JVD

Kijk naar je wenkbrauw haartjes qua kleur en niet perse naar je haar kleur.  Zelfs toen ik mijn haar heel donkerbruin tot haast zwart verfde had ik nog een medium bruine kleur voor mijn wenkbrauwen. Pas dus op met je kleur!

Mooie en volle wenkbrauwen | Tip 4: Wenkbrauw haartjes tekenen

Voor het meest natuurlijke effect teken je haartjes met je potlood of met je poeder. Maar teken geen streep! Het kost even wat geduld en wat oefening, maar hoe vaker je dit doet, hoe sneller het gaat. Zet je potlood of je kwast ook niet te hard aan op je huid maar aai als het ware over je huid heen. Dit voorkomt harde lijnen die vaak onnatuurlijk ogen en te donker zijn. Mijn motto is altijd: liever in 3 keer aanzetten dan in 1 keer te hard.

Wanneer je strakke wenkbrauwen wilt, dan teken je de contouren van je wenkbrauwen wel aan met een strakke lijn en deze kleur je dan in doormiddel van het tekenen van kleine haartjes.

Volle wenkbrauwen en mooie-wenkbrauwen lees mijn vijf tips | Hair & Make-up Artist Joyce van Dam JVDVolle wenkbrauwen en mooie-wenkbrauwen lees mijn vijf tips | Hair & Make-up Artist Joyce van Dam JVD Qua potlood hiervoor ben ik fan van het potloodje van Mac. Door het fijne puntje van dit potlood kan je ook echt kleine haartjes tekenen, super handig dus!

Mooie en volle wenkbrauwen | Tip 5: Gebruik wenkbrauw Gel

Een tip tegen weerbarstige wenkbrauwen, gebruik een wenkbrauw gel!

Vijf tips voor volle wenkbrauwen

Deze gel houd de wenkbrauwen in model en mooi omhoog. Niets is vervelender dan lange weerbarstige wenkbrauw haartjes die naar beneden hangen. De wenkbrauw gel waarmee ik goede ervaring heb is de wenkbrauw gel van Anastasia.

Mooie en volle wenkbrauwen, dat kan nu niet meer fout gaan toch? Mis je nog een goede tip? Laat hem achter in de reacties hieronder!

Veel liefs,
signature
1 Response

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.