Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Volgorde Make-up aanbrengen 

Wanneer je een complete make-up aanbrengt is een goede volgorde erg fijn om te hanteren. Naast dat een goede volgorde make-up aanbrengen makkelijk is, is het ook belangrijk om zo het mooiste resultaat te bereiken.

Vaak zie ik dat er geen logische volgorde wordt gebruikt, waarbij je eerder opgebrachte make-up juist weer in de war schopt. Een voorbeeld: Je hebt je best gedaan om hele mooie wimpers te creëren, je hebt mooie mascara aangebracht en nu ga je beginnen met een oogschaduw aan te brengen. Door je oogschaduw aan te brengen komt er een poederlaagje op je mascara te liggen. Je wimpers worden minder intensief zwart en krijgen een meer rommelig effect. Zonde dus en simpel te voorkomen door een juist volgorde aan te houden!

Volgorde make-up aanbrengen. Wat is de juiste volgorde die je kunt gebruiken om je make-up aan te brengen? Lees verder!

Stap 1 Volgorde Make-up | Je verzorging

Begin na het wassen van je gezicht altijd met je dagverzorging. Een mooie make-up begint bij een goed verzorgde huid.

Volgorde make-up aanbrengen

Stap 2 Volgorde Make-up | Egaliseren

Maak je gezicht mooi egaal door het gebruik van een foundation en/of een concealer. Vergeet ook niet af te poederen. Door het afpoederen van je foundation en/of concealer met een poeder in de kleur van je huid fixeer & matteer je je gezicht en make-up. Dit is erg belangrijk om je make-up zolang mogelijk op je gezicht te behouden en het glimmen tegen te gaan.

Volgorde make-up aanbrengen

De Blot Powder van Mac, geeft eigenlijk geen kleur af en ook geen poederlaagje. Deze poeder fixeert en matteert. Deze poeder kan je ook gedurende dag meerdere keren bijwerken zonder dat dit effect heeft op je make-up. Mijn favoriet en een echte aanrader.

Stap 3 Volgorde Make-up | Blush

Als je gezicht mooi egaal is kan je kleur aanbrengen in je gezicht. Wanneer je gezicht egaal is gemaakt voel je je meestal zo bleek, dus wat kleur is echt wel belangrijk!

Stap 4 Volgorde Make-up | Wenkbrauwen

Volgorde make-up aanbrengen

Bij een mooie complete make-up vind ik mooie wenkbrauwen heel erg belangrijk. Ik houd van wenkbrauwen! Het doet zoveel voor een gezicht en ook voor je oog. Het maakt straks je oog make-up helemaal af en compleet. Zet je wenkbrauwen daarom mooi aan. Het hoeft niet gelijk heel donker als de lengtes maar kloppen en je je wenkbrauwen ziet!

Stap 5 Volgorde Make-up | Oogmake-up

Nu kan je beginnen aan je oog make-up. Of je nu alleen mascara aanbrengt of een totale oogmake-up, bij stap 5 begin je aan je ogen. Voor de juiste volgorde van een oogmake-up lees je dit blog.

Stap 6 Volgorde Make-up | Lippen

Tijd voor je lippen. Nu kan je je lipstick en/of lipgloss aanbrengen met je lipliner. Over de meest gestelde vraag: Welke lippenstift past bij mij? Kan je alles hier lezen.

Volgorde make-up aanbrengen

Stap 7 Volgorde Make-up | Fixeren

Om er zeker van te zijn dat je make-up goed de hele dag blijft zitten en de poeder mooi samen smelt met de huid is het belangrijk de make-up te fixeren. De Fix + van Mac is een heel fijn product. Alles over fixeren lees je hier.

Volgorde make-up aanbrengen

Houd deze volgorde make-up aanbrengen de volgende keer dus zeker aan! Wil je alles leren over om een mooie make-up te creëren? Ik geef regelmatig Masterclasses waaraan je kunt deelnemen of boek een Workshop Visagie met vriendinnen! Succes Ladies!

Veel liefs,
signature
1 Response
  • Thea
    donderdag, april 21, 2016

    Heel vaak Iees ik dat mensen de oogmake up wat later aanbrengen.
    Ikzelf begin met de ogen omdat je dan de eventuele fall out van de oogschaduw mooi weg kunt werken.

Praat mee, of stel je vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.